ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Γ΄(6 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Γ΄( 6 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

1) Μια όμορφη ζωή αξίζει όσο ένας όμορφος θάνατος. Όπως αυτός στα ιερά σύνορα της ελευθερίας. Και μ’ ένα όπλο της μοίρας ανά χείρας.

2) Έλληνα, Έλληνα ζητώ να μου πάρη το αυτοκρατορικό κεφάλι, τόσους αιώνες κι όλο σκοντάφτω εις Εβραίους και εβραιόψυχους πλουτοκράτας κοτζαμπάσηδες. και όλο πέφτω θύμα κλοπής εκλογικής ψήφου.     

3) Ζεύ πάτερ, συγκατοίκους εποίησες αταίριαστα πράγματα, Το καλύτερο και το χειρότερο είδος ανθρώπους γείτονας όπως και θνητούς άνδρες με αθάνατα πάθη, χαράς και θλίψεως ανάμεικτα.

4)¨ Νους υγιής εν σώματι υγιεί¨ παλαιόθεν λέγεται. Ημείς θα προσθέταμε κι αυτό: Η ποσότης περιέχει ποιότητα και η ποιότης ποσότητα. Παν μέτρον άρτιον.

5) Κσι ωφελιμότερον επίσης ένα ψέμα που εργάζεται από μια αλήθεια που κοιμάται.  Αφού και το παράλογο τονίζει το λογικό και το απρογραμμάτιστο αναδεικνύει το προγραμματισμένο και το άνομο το νόμιμον.

6) Τί πρέπει, τί μη, ποτέ δεν θα μάθης, τόσαις μανούβραις που κάνει η ζωή! Πόση αγάπη δεν πάει χαμένη και πόσο μίσος δεν ωφελεί! Πόσοι εχθροί αξιότιμοι και πόσοι αναξιόπιστοι φίλοι!  

7) Ελευθερία, η σφραγίς του θεού. η θρησκεία της δεν έχει σύνορα. Το εθνικόν πάλιν ιδεώδες ουδέποτ’ εκπίπτει. Έχει την πιο σταθερά ηθική και ιερά βάσι.

8) Αυτό διέσωσε το γένος και το ήθος των Ελλήνων, στο πιο κομβικό κι επικίνδυνο μέρος της γης, και μετά από τόσους διηνεκείς διωγμούς και γενοκτονίας βαρβάρων. Ο καλύτερος εραστής είναι ο εραστής του μέτρου. Και ο ελληνόφρων ο καλύτερος εραστής της αλήθειας.  

9) Ελλάς γαρ ο ευλογημένος καταλύτης ελευθερίας, ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ο ενίοτε και αυτών των Ελλήνων ερήμην. Ούτως ή άλλως αυτός ο τόπος παράγει θεούς, μια ουράνια Πύλη ανόδου και καθόδου ανδρών τε θεών τε.


10) Ελληνιστί εκδίδονται τα διαβατήρια της θείας δόξης και αθανασίας. Έλληνες δ’ ελκύουσι ανέκαθεν, ιστορικώς αυτό αποδεδειγμένον, δια της ευγενούς ευψυχίας και φιλοκαλίας   των, την εξ ουρανού κρείττονα και αμείνονα θείαν ενέργειαν. Έλληνες ουράνιον αίμα.

11)  Επειδή  Έλλην εστί ανέκαθεν και το διαχρονικό σύμβολο αντιστάσεως, το αλεξίκακον αντίδοτον ευπολιτισμού.  Το πολυτιμότερον αγγείον ψυχής που γεμίζει η φωνή του θεού και το των μουσών μέλος.  

12) Όσων όμως η βάρβαρος ψυχή τρέφεται αποκλειστικά με φόβο, βία φθόνο, μίσος και έγκλημα, μυρίζουν απαίσια, αποκρουστικά, ανθελληνικά, προς το βορβορώδες κάτω τείνοντες και ανασκάπτοντες το χοιρινόν ρύγχος.  

13) Κι όμως επί σειράν αιώνων παν το ελληνικόν, κι εντός Ελλάδος πλέον, φανερά και συστηματικώς, αποδοκιμάζεται, διώκεται, εξοντώνεται, θάπτεται. Το παγκόσμιο κακό ποτέ ίσως άλλοτε δεν θα είχε όπως τώρα ευρεθή σε τόσο πλεονεκτική θέσι. Και η υπομονή της θείας Δίκης σε τέτοιο βαθμό δοκιμασθή.     

 14) Χρήμα ο ανθρώπου φίλος κι εχθρός μέγιστος, θεός και αντιθεός. Δεν έχει όμως αυτό ούτε πατρίδα μήτε θεό, Τοις δ’ έχουσι το κέρδος ως πατρίδα και θεόν ευνόητον πωλείν και προδίδειν για χάρι του παν το ιερόν, πατρίδα και συμπατριώτας.

15) Μνήμη μάθετε ο ναός της ψυχής. η ρίζα της ζωής και του ουρανίου γένους. Πέραν αυτής αδιαβάθμητο παγερό κενό. Ιστορική τε μνήμη, η τροφή των εθνών, η μουσική του παραδείσου. Η θεία μέθεξις και ο καθαρός ενθουσιασμός.

16) Θείας δε μνήμης αρωγοί και αγωγοί ουράνιοι και χθόνιοι δαίμονες. Μνήμης που η πνευματική της ενέργεια ως κοσμική συγγένεια συνέχει κι εναγκαλίζεται όλα τα πλάσματα της φύσεως μέσω της ομοιότητος και συμπάθειας των πάντων.

17) Δαίμονες και δυνάμεις το ηθικό μας πεδίον όπου άλλοτε αγαθούς και άλλοτε κακούς συνεργούς γεννά, τρέφει και προβάλλει άλλοτε μεν η κακία και άλλοτε η αγγελική των ανθρώπων αρετή.

18) Θολή, επί του προκειμένου, και η άνωθεν, η μεταφυσική βοήθεια και αρωγή. Ρευστά πάντα τα ουράνια. Ρευστά και δυσδιάκριτα, αόρατα και δυσαπόδεικτα. Επί γης δη, συντελούνται όλα τα έργα και τα θαύματα, ταυτοποιούνται όλα τα πνεύματα και αι δυνάμεις.

19) Ελλάς εν υπνώσει, ανθρωπότης εν πτώσει. Ελλάς το της ανθρωπότητος χρυσούν παρελθόν και ισόθεον μέλλον. Ίωνες, ουρανίωνες, ουρανών υίες.

20) Χαίρετε και υγιαίνετε, καθαρεύετε και ευτυχείτε, ευγενείς φίλοι.  Η τύχη είναι μια σκέψις που προηγείται ημών απερίγραπτα. Και η καθαρότης είναι φως, αλήθεια, πραγματικότης και κάλλος. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
"1) Μια όμορφη ζωή αξίζει όσο ένας όμορφος θάνατος. Όπως αυτός στα ιερά σύνορα της ελευθερίας. Και μ’ ένα όπλο της μοίρας ανά χείρας."

Τούτη η γης που την πατούμε...ούλοι μέσα θε να μπούμε.....
Ναι στον θάνατο όπως και στην ζωή!Όχι όμως στον θάνατο χωρίς αντίκρισμα....ούτε στον απερίσκεπτο θάνατο,μα ούτε και στον ανόητο θάνατο........
Μας φτάνουν οι ζωντανοί νεκροί...τα ζόμπι του σήμερα...οποιος θέλει να τα γνωρίσει ας πάει μια βόλτα στα υποβαθμισμένα σοκάκια της Αθηνας.......Και το εχθρικό προς τους Έλληνες κράτος αντί να τους απεξαρτησει....τους προσφέρει δήθεν θεραπείες που όμως δεν τελειώνουν ποτε....μαζί με ένα επίδομα.....Διά βίου εξαρτημένοι.....

"8) Αυτό διέσωσε το γένος και το ήθος των Ελλήνων, στο πιο κομβικό κι επικίνδυνο μέρος της γης, και μετά από τόσους διηνεκείς διωγμούς και γενοκτονίας βαρβάρων. Ο καλύτερος εραστής είναι ο εραστής του μέτρου. Και ο ελληνόφρων ο καλύτερος εραστής της αλήθειας."

Εδώ θέλω να προσθέσω τον Ελληνικό λόγο και την Ελληνική γραφή που βοήθησαν στο να διατηρηθούν οι μνήμες....αυτή η υπεροχη και ίσος θεϊκή γλώσσα.....

" 14) Χρήμα ο ανθρώπου φίλος κι εχθρός μέγιστος, θεός και αντιθεός. Δεν έχει όμως αυτό ούτε πατρίδα μήτε θεό, Τοις δ’ έχουσι το κέρδος ως πατρίδα και θεόν ευνόητον πωλείν και προδίδειν για χάρι του παν το ιερόν, πατρίδα και συμπατριώτας."

Τα σαβάνα δεν έχουν τσέπες......................
Το κέρδος ως παράγοντας του υλικού πλούτου είναι επιθυμητό εάν συντελείται τίμια!Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές σήμερα ανυψώθηκαν μέσο της άτιμης πρακτικής του τοκισμού..........
Οι αρχαίες Ελληνικές αποικίες ήταν τίμιες γιατί δημιουργούνταν και δεν κατακτουνταν....οποτε και ο πλουτος που παρήγαγαν μέσο του κέρδους του εμποριου ήταν κι αυτός τίμιος!

......................................................................

Παρακαλώ οποιος ενδιαφέρεται ας βάλει στους σελιδοδείκτες του το εξαιρετικό κανάλι των φρυκτωριών.....αυτό είναι το όγδοο μάθημα,υπολείπονται αλλα 4......

ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ Πυθαγορείων . Μάθημα 8ον - Πρωϊνός διαλογισμός και βραδυνή αυτοεξέταση– Γιώργος Λαθύρης.

https://www.youtube.com/watch?v=_AOML-3155A

Απλός ανώνυμος σχολιαστής