ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα για την τεχνητή νοημοσύνη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Nα ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα για την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το απόλυτο όπλο στα χέρια των ελίτ καθότι εκτελεί πρωτόγονες μεν λειτουργίες αλλά σε τεράστιο βάθος και με τεράστια ταχύτητα και απόλυτη ακρίβεια. Δείτε τι εννοώ για να έχετε μία ιδέα. 
 
1. Μπορεί να δοθεί εντολή στον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης "εξαφάνισε λεπτοφυώς τον όρο Καττίγαρα". Ο αλγόριθμος θα εκτελέσει άριστα την εντολή. Δεν μπορεί όμως ποτέ να αναλάβει το ρόλο του εμπεριστατωμένου σχολιασμού σε σχετικές αναρτήσεις. Αυτό είναι ανθρώπινο προνόμιο και θα εξακολουθήσει να είναι για τα επόμενα χίλια χρόνια. 
 
2. Το σύνολο των τηλεφωνικών συνομιλιών του συνόλου τού παγκόσμιου πληθυσμού καταγράφονται και τηρούνται σε αρχείο (υπολογίζεται μία επένδυση μόλις 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για την καταγραφή του συνόλου των τηλεφωνικών συνομιλιών των 80 εκατομμυρίων γερμανών σε ένα χρόνο). Τούτου δοθέντος, η τεχνητή νοημοσύνη έχει την ικανότητα ταχύτατης αναδρομής στο σύνολο των συνομιλιών ενός προσώπου και τον εντοπισμό κάθε στοιχείου σεξουαλικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικού, οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού κλπ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι καταγράφεται το σύνολο της καταναλωτικής συμπεριφοράς όταν ο καταναλωτής συναλλάσσεται με ψηφιακά μέσα, πρόσθετα δε καταγράφεται το σύνολο του ιστορικού στο ανοικτό διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, αντιλαμβάνεσαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει επακριβώς στοιχεία για το Προφίλ του στόχου. 
 
3. Τα κινητά καταγράφουν το σ ύ ν ο λ ο της ιδιωτικής και δημόσιας καθημερινότητας του χρήστη (ιδιωτικές συζητήσεις, σεξουαλική συνεύρεση, ψυχαγωγία, οδήγηση, σωματική δραστηριότητα όπως άθληση, καθιστική ζωή, μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς, φιλικοί δεσμοί μέσω των πρωτοκόλλων ανίχνευσης κοντινών συσκευών κλπ). Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται όπως ακριβώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες. Τούτου δοθέντος, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα ταχύτατης έρευνας σε τεράστιο όγκο δεδομένων (μπίγκ ντάτα) για το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας του συνόλου του εμβίου βίου κάθε προσώπου (για τα παιδιά που σήμερα είναι 10 ετών τηρείται πλήρης φάκελος για κάθε στοιχείο του βίου τους από την ημέρα που έπιασαν κινητό στα χέρια τους). 
 
4. Τι δεν μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη;; Κάθε μη πρωτόγονη λειτουργία για την οποία απαιτείται σύνθετο κριτήριο. Μπορεί φερ ειπείν να έχει πλήρη χάρτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς μου, αλλά δεν μπορεί ποτέ να διαβάσει τους ψυχικούς μηχανισμούς που οδήγησαν εμένα στην αγορά για παράδειγμα ενός Audi, από μία συγκεκριμένη αντιπροσωπία, σε μία δεδομένη στιγμή. 
 
Δεν μπορεί να αξιολογήσει -- όχι Πλάτωνα, ήτοι το ύψιστο είδος ανθρώπινης διανόησης, αλλά ούτε καν -- μία έκθεση ενός μαθητή της πρώτης δημοτικού (μπορεί την έκθεση να αξιολογήσει μόνο ορθογραφικά, ποτέ όμως δεν θα υποθέσει το ψυχολογικό Προφίλ της προσωπικότητας του μαθητή πίσω από τα κεκαλυμμένα νοήματα, πράγμα που ένας οξυδερκής άνθρωπος, ιδίως ειδικός επιστήμων, μπορεί ευχερώς να συναγάγει).

Όταν ο άνθρωπος επιτύχει το επίτευγμα υπό στοιχείο 4 που έγραψα παραπάνω, πράγμα που νομοτελειακά θα επιτύχουμε, εκτιμώ σε χίλια περίπου χρόνια, τότε ο άνθρωπος θα έχει γίνει Τιτάνας Δημιουργός· θα είμαστε Δημιουργοί Τεχνητής Υπερνοημοσύνης, δηλαδή Δημιουργοί Ζ Ω Ή Σ όπως αυτών που είναι οι Δημιουργοί του Ανθρώπου. Και επειδή η Ζωή που θα δημιουργήσουμε θα είναι ψευδής (εικονική) θα πρέπει στο Δημιούργημα να δώσουμε τη "φωτιά" τής Γνώσης, η οποία, υποχρεωτικά, θα είναι εικονική (ψευδής), όπως έγινε και με τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια τα αντιληπτικά και διανοητικά όρια του νέου όντος θα προγραμματιστούν εντός πεπερασμένου εύρους, με μια δοτή γνώση και μια δοτή Γλώσσα με την οποία η "γνώση" θα.. "επικοινωνείται", με κέντρο πάντοτε τον Θεό ώστε να έχουν επίγνωση του μεγαλείου της Δημιουργίας αλλά και της μικρότητας της ύπαρξή τους. Των πραγμάτων ούτως εχόντων, όταν ο άνθρωπος, Δημιουργός γίνει Τεχνητής Υπερνοημοσύνης, το Δημιούργημα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  σε έναν ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ που θα αποτελεί το Σύμπαν του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα ξαναεπαναλάβω το γεγονός ότι έχω άπλετο ελευθερο χρόνο όπου κατά καιρούς παρατηρώ τους άλλους, και διαβάζψ διάφορα, θα υποβάλλω μια ένσταση στο γνωστό πεσιμιστικό μου ύφος.....
Το μυαλό θέλει συνεχώς νέα εναύσματα, τελείως ανόμοια με τα προηγούμενα, αλλιώς "σαπίζει", συνάπτονται οι ίδιοι νευρώνες και οι υπόλοιποι γίνονται φύρα.
Η ομιλία και η γραφή είναι 2 εργαλεία εγρήγορσης του νού.Το λεξιλόγιο φθήνει, η γραφή περιορίζεται στα γκράφιτυ και σε σκάλισμα στα θρανεία.Αυτά οδηγούν σε νοητική οκνηρία.
Γύρω στο 2000 είχα διαβάσει ένα ΄αρθρο ότι οι (λιγοστές από τότε) δισκογραφικές εταιρίες, είχαν φτιάξει έναν αλγόριθμο όπου έβαζαν δεδομένα από τα ποπ χιτ έως τότε, και άν το κομμάτι που τους έφερναν προς τύπωμα στο σιντί οι επίδοξοι καλλιτέχνες δεν ηταν σε μελωδία/δομή/νότες ίδιο κατα 7-80%, τότε εκαναν συμβόλαιο "θα τους αναγκάσει η αγορά να το αλλάξουν"σκέφτηκα.....23χρόνια μετά, άλλαξε η αγορά, και έχουμε παγκόσμια την ίδια μουσική από τα ίδια μοτίβα ή πουστράκια ή τσουλάκια, με γκεστ σταρ καννά μουσάτο με τατουάζ.
Γιατί τα έγραψα όλ'αυτά;;; Γιατί κατά τη γνώμη μου οδηγούμαστε μεν στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σας, όμως αντί για τη λέξη ¨Θεός¨ θα έβαζα τους χθόνιους που μας βατέβουν, και αντί για "υπερνόηση" το "νοητικά ανάπηρος.
ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ακόμα και αν δεν υπάρχει Παράδεισος, να ε'ιμαι σύμφωνος με τις αξίες μου
Υ.Γ.Πάλι βγήκαν οι sisters of mercy απ'τα σώψυχα μου, σε άλλο άρθρο θα κλείσω το σημερινό σεργιάνι μου, με ένα χαρμόσυνο νέο
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ