ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Και ενώ η Κίνα ετοιμάζεται στρατιωτικά, στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για...χρεωκοπία.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και ενώ η Κίνα ετοιμάζεται στρατιωτικά, στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για...χρεωκοπία.!

Σε μια ομιλία του στο  CNN , ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, λέει ότι η τράπεζα προετοιμάζεται για πιθανή χρεοκοπία του κρατικού χρέους των ΗΠΑ. Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα και φέρεται να προετοιμάζεται για τα χειρότερα σχετικά με τη σύγκρουση του Κογκρέσου για το ανώτατο όριο χρέους της χώρας.

Ο Moynihan μίλησε για τη συζήτηση στο Κογκρέσο, και συγκεκριμένα για το πώς αυτό επηρεάζει την εταιρική Αμερική. Στη συνέχεια, η αθέτηση πληρωμών για το χρέος της χώρας παραμένει μια πολύ πραγματική πιθανότητα που οι οντότητες, όπως η Bank of America, δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Τους πρώτους μήνες του νέου έτους το Εθνικό χρέος έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Έτσι, αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε συζητήσεις και στις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου σχετικά με το αν θα πρέπει να αυξηθεί ή όχι το ανώτατο όριο του εθνικού χρέους πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό, όχι μόνο σε αυτή τη χώρα αλλά και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», είπε ο Moynihan στο CNN. Δηλώνοντας επιπλέον, «Ελπίζουμε να μην συμβεί, αλλά η ελπίδα δεν είναι στρατηγική - επομένως προετοιμαστείτε για αυτήν».

Υπάρχει κάποια προσδοκία ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να μιλήσει στη συζήτηση για το ανώτατο όριο του χρέους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη. Αντίθετα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen έχει ήδη εκφράσει μια προειδοποίηση για την κρίση χρέους της χώρας. Σημειώνοντας την πιθανή χρεοκοπία τον Ιούνιο, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τόσο υπερβολικές δαπάνες, για τόσα χρόνια, που δεν έχει αρκετά μετρητά για να πληρώσει τα χρέη της ΚΑΙ να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες δραστηριότητες. Εάν το ανώτατο όριο του χρέους δεν αυξηθεί από το Κογκρέσο, τότε η κυβέρνηση θα έχει μόνο τα μετρητά που προέρχονται κάθε μήνα από πράγματα όπως οι φόροι μισθοδοσίας. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να διατηρήσει τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της κυβέρνησης, αλλά δεν θα ήταν αρκετό για την εξόφληση του χρέους - ή ακόμα και για τους τόκους του χρέους.

 

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι θυμάμαι, έχει ξαναγίνει 2-3 φορές αυτόν τον αιώνα, μία σίγουρα με τον Νομπελίστα εγκληματία πολέμου,συνήθως όμως ξεπερνιέται.Εξ'όσων θυμάμαι, 1η παρενέργεια είναι ότι μένουν απλήρωτοι οι Δημόσιοι Υπ/λοι,οπότε μάλλον θα τα ξαναβρούν -κανείς δε θέλει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, άσε που οι μισοί ρεπάπλικανζ είναι πιό Σόρρος από τον Μιζοτάκη και τον Τζίφρα μαζί.......
Στα άλλα νέα της ημέρας, και η Βόρεια Κορέα εμπνευσμένη από το φεστιβάλ με τα ιπτάμενα φαναράκια,έστειλε και αυτή ένα στο έταιρο ήμισυ της χερσονήσου

https://ikarianews.gr/archives/161078

Αν δεν ήταν πιασμάν ο Πούτιν, πλάκα θα είχε να τους στείλει στην Αλάσκα-που'ναι δίπλα - με κανά δυτικό άνεμο φουσκωμένα προφυλακτικά πρίν τους στείλει μπόμπες
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Απ'ότι θυμάμαι, έχει ξαναγίνει 2-3 φορές αυτόν τον αιώνα, "

Πολλές φορές θα πάει η "στάμνα" στην "βρύση"...μόνο ΜΙΑ όμως θα σπάσει.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Λες κ.Ξενοδόχε το έδαφος των ΗΠΑ να είναι η εγγύηση για τα χρέη της αμερικανικής κυβέρνησης. ;;; Είναι μια σκέψη και αυτή.

Ανώνυμος είπε...

μιλώντας σοβαρά, θα έλεγα ότι προτιμούν έναν πυρηνικό(κρίνοντας από τα παλιά τους όνειρα για μετοίκιση σ'άλλον πλανήτη)αντί να χάσουν την δύναμη τους.Εθνολογικά μιλώντας, ο μισοί από δαύτους καταγωγή απ΄τη Μ.Ανατολή έχουν, στα Ηπαπάρια τους η Νέα Γή.Και ιστορικά-άσχετα καταγωγής δεν είναι οι γηγενείς/νόμιμοι κληρονόμοι της χώρας,δεν το'χουν σε τίποτα να μαζέψουν τις τέφρες/κόκκαλα 3-5 γενεών και ν'αφήσουν το έδαφος σε ΄αλλους.ΑΠ'ότι διατείνεστε οι ημίονοι/ημιάνθρωποι τέμοκρατς κολλητοί είναι με τους Σίνες,έχουν και 3πλάσιο κόσμο να βατέβουν απ'ότι στο Στέητς, δεν έχουν αφοπλίσει και τους χίλμπιλλυζ και δεν είναι να τρέχουνε με τις γόβες στα χωράφια, να τους βγεί η χοληστερίνη από τη μύτη.
Ε΄λπ'ιζω εμείς να είμαστε σε μιά γωνιά με πατατάκια και Κοακόλες να τους βλέπουμε να πληρώνουν τα κρίματα τους
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ