ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Είναι μοναδική ευκαιρία για στην Ελλάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις εξοπλιστικές αγορές.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχουμε και λέμε...12 εργοστάσια σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού αντιστοιχούν στο 1/3 της εθνικής παραγωγής χάλυβα. Το 2022 οι εξαγωγές από τις πληγείσες περιοχές ανήλθαν σε 21,5 δισ. $ ή στο 8,5% των συνολικών εξαγωγών της Τουρκίας .

Με κατεστραμμένο σχεδόν το 1/5 του εδάφους της, τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, υποδομές και κάθε παραγωγική δραστηριότητα ισοπεδωμένες, η τουρκική ηγεσία , προφανώς δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει προτεραιότητα στην διαχείριση αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης.

Είναι μοναδική  ευκαιρία για στην Ελλάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις εξοπλιστικές αγορές. Πρέπει να γίνουν ανοιχτοί διαγωνισμοί και η εγχώρια βιομηχανία να αποκομίσει τα μέγιστα. Διότι η τουρκική επιθετικότητα δεν θα εξαφανιστεί, απλά θα καμουφλαριστεί κάποιους μήνες. Διότι πάγια εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι να καταστεί περιφερειακή δύναμη εκμηδενίζοντας γεωπολιτικά την Ελλάδα. Οποίος δεν το βλέπει αυτό σφάλλει ή θέλει σκόπιμα να προλειάνει το έδαφος για ελληνικές υποχωρήσεις.

Η Τουρκία θα κάτσει στα αυγά της για λίγο γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αντιθέτως, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τρέξει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι μετά τον σεισμό προχώρησαν σε 13 παραβιάσεις πάνω από τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: