ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΛΕΙΖΕΡ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΒΑΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι άνθρωποι στα νησιά της Χαβάης έχουν παρατηρήσει καταιγίδες από πράσινο φως λέιζερ να εκτοξεύονται εναντίον τους από το διάστημα τη νύχτα. Αποδεικνύεται ότι τα λέιζερ προέρχονται από κινεζικούς δορυφόρους στο διάστημα - επίτηδες. 

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι σαρώνει για «ατμοσφαιρική ρύπανση».

Πάνω από τα νησιά της Χαβάης στις 28 Ιανουαρίου, ένα πράσινο λέιζερ εθεάθη να διαπερνά τον νυχτερινό ουρανό, διαγράφοντας σιωπηλά ένα μονοπάτι προς τον ορίζοντα σαν εικόνα στον κώδικα του Matrix.

Η σκηνή καταγράφηκε από την κάμερα από ένα τηλεσκόπιο στην ψηλότερη κορυφή της Χαβάης.

Μπορείτε να δείτε το λέιζερ σάρωσης στο παρακάτω βίντεο.


 

Αρχικά, ειδικοί στο Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας (NAOJ), στο οποίο ανήκει η κάμερα, ανακοίνωσαν ότι το πράσινο φως πιθανότατα προήλθε από μια συσκευή ραντάρ σε έναν δορυφόρο σε τροχιά, γνωστό ως ICESat-2.

Το ICESat-2 ανήκει στη NASA και χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί το πάχος του θαλάσσιου πάγου, των στρωμάτων πάγου και των δασών της Γης.

Αλλά στις 6 Φεβρουαρίου 2022, η NAOJ ενημέρωσε το πλάνα της από τη δέσμη λέιζερ λέγοντας ότι με βάση την τροχιά, ήταν απίθανο τελικά να είναι η NASA.

«Σύμφωνα με τον Δρ Martino, ο Anthony J., ένας επιστήμονας της NASA που εργάζεται στο ICESat-2 ATLAS, δεν είναι από το όργανό τους αλλά από άλλους», εξηγεί μια σημείωση στο βίντεο του YouTube.

«Οι συνάδελφοί του, ο Δρ. Alvaro Ivanoff et al., έκαναν μια προσομοίωση της τροχιάς των δορυφόρων που έχουν παρόμοιο όργανο και βρήκαν έναν πιθανό υποψήφιο ως το όργανο ACDL από τον κινεζικό δορυφόρο Daqi-1/AEMS.

"Εκτιμούμε πραγματικά τις προσπάθειές τους για την αναγνώριση του φωτός. Λυπούμαστε για τη σύγχυσή μας που σχετίζεται με αυτό το γεγονός και τον πιθανό αντίκτυπό του στην ομάδα του ICESat-2."

Ο δορυφόρος Daqi-1 της Κίνας εκτοξεύτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και παρόμοιος με τον ICESat-2, είναι ένας δορυφόρος παρακολούθησης ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη για να παρακολουθεί τα παγκόσμια επίπεδα άνθρακα, καθώς και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το Daqi-1 περιέχει πέντε όργανα για να το βοηθήσει, συμπεριλαμβανομένου του ACDL, το οποίο σημαίνει Aerosol and Carbon Detection Lidar.

Το Lidar είναι ένα ακρωνύμιο για την απεικόνιση, την ανίχνευση και την εμβέλεια με λέιζερ και λειτουργεί λίγο σαν σόναρ. Αλλά αντί να στέλνει ηχητικά κύματα για να χαρτογραφήσει μια περιοχή, στέλνει ακτίνες λέιζερ.Και είναι αυτά τα λέιζερ που πιστεύεται ότι φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη Χαβάη στα τέλη Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση του ACDL, μπορεί να στείλει λέιζερ διπλού μήκους κύματος σε συγκεκριμένα μήκη κύματος προκειμένου να ανιχνεύσει διάφορα μόρια στην ατμόσφαιρα της Γης.Ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπηδήσουν αυτές οι ακτίνες λέιζερ παρέχει πληροφορίες για τη σύνθεση της ατμόσφαιρας και του εδάφους από κάτω. Για παράδειγμα, το ACDL μπορεί να υπολογίσει πόσο CO2 βρίσκεται στην ατμόσφαιρα της Γης εκπέμποντας δύο εναλλασσόμενα λέιζερ γύρω από το εύρος μήκους κύματος των 1572 νανόμετρων.

"Το Daqi-1 μπορεί να παρακολουθεί τη ρύπανση λεπτών σωματιδίων όπως τα PM2,5, τα ρυπογόνα αέρια όπως το διοξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του θείου και το όζον, καθώς και τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα", ένα δελτίο τύπου του Μαρτίου 2021 από την China Aerospace Science and Technology Corporation, η οποία ανέπτυξε το Daqi -1, εξηγείται.

Είναι νωρίς για το Daqi-1, επομένως περιμένουμε ακόμα αποτελέσματα από τις σαρώσεις του. Αλλά αν όλα πάνε καλά, ο δορυφόρος είναι μόνο η αρχή των σχεδίων της Κίνας να παρακολουθεί την ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Η Κίνα θα παράγει μια σειρά από δορυφόρους Daqi στο μέλλον, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την παροχή υποστήριξης δεδομένων τηλεπισκόπησης στις περιβαλλοντικές αρχές και επίσης την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή», εξήγησε το δελτίο τύπου του Μαρτίου 2021.

«Ο Daqi-1 θα δικτυωθεί με άλλους δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένου του Daqi-2, για να πραγματοποιήσει παρακολούθηση αερίων του θερμοκηπίου και να βοηθήσει την Κίνα να επιτύχει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα».

Δεν έχει ακόμη φανεί εάν αυτά τα πράσινα λέιζερ ανίχνευσης της ατμόσφαιρας μπορεί να γίνουν πιο κοινά καθώς η Κίνα επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο.

Παρακάτω είναι ο δορυφορικός χάρτης της Γης, από US Satellites που παρακολουθούν την πραγματική ρύπανση. Η περιοχή με κόκκινο κύκλο είναι η ανατολική Κίνα. Μήπως θα τα πήγαιναν καλύτερα αν άρχιζαν να «σπουδάζουν» στη χώρα τους;;


 

Υ.Γ Η Κίνα απλώς διερευνά τις μελλοντικές της αποκτήσεις γης. Προφανώς δεν φοβούνται την ταξιαρχία lqbgt fag που κάποιοι στην Δύση ονομάζουνε ένοπλες δυνάμεις. Διότι μην μου πείτε ότι την Κίνα την ενδιαφέρει η ατμοσφαιρική ρύπανση...όταν η Κίνα απελευθέρωσε 11,47 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2021, καθιστώντας την μακράν τον μεγαλύτερο ρυπαίνοντα στον κόσμο εκείνη τη χρονιά.!!! Το Πεκίνο έχει την πιο βρώμικη ατμόσφαιρα στον πλανήτη Γη, αλλά οι κινέζοι αποφάσισαν να «μελετήσουν την ατμόσφαιρα» πάνω από το Περλ Χάρμπορ, εννοώ, τα νησιά της Χαβάης; Ναι καλά μας έκαναν να γελάσουμε πάλι. 

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ΑΥΤΗ η συγκεκριμένη επιτήρηση θα χρησιμοποιηθεί σε εύθετο χρόνο για να εξοντώσει κάθε τελευταίο μη Κινέζικης καταγωγής  άτομο .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν ήμουν πάντως Κυβ./κόςΕκπ/πος των Σινών θα έλεγα "κοιτάμε να δούμε μέχρι που φτάνει η ρύπανση που προκαλούμε", ή "είναι ρατσιστικό να υπάρχει μόνο ΒΟΡΕΙΟ Σέλας, είπαμε να φτιάξουμε ένα και στον Ισημερινό.Το Σέλας είναι δικαίωμα όλων".

Μια 1η σκέψη είναι αν κοιτάνε μαζί με τα μπαλόνια αν θα φτάσει η ραδιενεργή αμπούλα βρόμας στις ΗΠΑ,μια αυθαίρετη αν σκανάρουν και τον βυθό για τα υποβρύχια(δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα το λεηζερ τους),και μια 3η ότι πάλι το Περλ Χάρμπολ θα 'ναι η απαρχή ενός στημένου πολέμου, κια πιό καραστημένης συμμετοχής των ΗΠΑπάριων
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ