ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Πάλι ανώνυμα παραμύθια πρέπει να διαβάζουμε;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι ιστορικοί κάθισαν και έγραψαν ολόκληρο άρθρο, δήθεν στηριζόμενοι στην έκθεση του GAO και κατέληξαν στο μαγικό αριθμό 11 για το ετήσιο κόστος ενός Tico (για το ΠΝ). Πέραν της όλης γελοιότητας με τα νούμερα που χρησιμοποιούνται, ο ειδικός συνεργάτης όνομα δεν έχει;; Kατ’ ἀρχάς ὁ «εἰδικός συνεργάτης» ΔΕΝ…έχει όνομα;; Άρα βγάζω το συμπέρασμα ή έχω το δικαίωμα να υποθέσω ή ότι παραείναι "ειδικός" ή παραείναι "συνεργάτης".

Πάλι ανώνυμα παραμύθια πρέπει να διαβάζουμε;; Τα φαιδρά βέβαια δεν λείπουν ούτε από το κείμενο του 'ειδικού συνεργάτη'. Χαρακτηριστικά 'δεν υπάρχει άλλο πλοίο παγκοσμίως που να συνδυάζει τις δυνατότητες ελέγχου και την ισχύ τους'. Ενδεικτικά ΑΒ, Maya, Type 55, Sejong TG.

Βέβαια τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν άμα τα δέσουν στον ναύσταθμο και τα κάνουμε πλατφόρμες. Έχουν ειπωθεί αυτά παλαιότερα. Πάλι καλά που δεν τα έβγαλε και φθηνότερα από τις SV ο ανώνυμος ειδικός συνεργάτης. Αλήθεια γιατί δεν έκανε αναφορά στα αγαπημένα τους LCS όντας ειδικός;;

Επιπλέον ο "Ειδικός Συνεργάτης" υποστηρίζει ότι τα καταδρομικά θα βγαίνουν μόνο για ασκήσεις (!) επί 60 ημέρες ετησίως, την ώρα που οι φρεγάτες συμπληρώνουν σε ετήσια βάση 160-180 ημέρες, ενώ το 2020 υπερέβησαν σαφώς τις 200. Πλοία δεμένα στον ντόκο υπολείπονται σε μαχητική ισχύ.

Ακόμη χειρότερα, σε συνέντευξή του το 2021 ο πρώην Α/ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Κ. Χρηστίδης είχε αναφέρει ότι το κόστος O&S των καταδρομικών Ticonderoga, με "ελληνικά δεδομένα" (με "πατέντες" κλπ), υπολογιζόταν, το 2013 (πριν 10 έτη), σε €30 εκ, δηλαδή τριπλάσιο του "Ειδικού Συνεργάτη*".

Το κείμενο βρίθει σφαλμάτων. Εκτός από το τραγικά εσφαλμένο ποσό, δέχεται ότι τα πλοία θα βγαίνουν μόνο για ασκήσεις και, 2 σειρές πιο κάτω, ότι θα είναι "προκεχωρημένες πλατφόρμες ελέγχου περιοχής και υψηλής ισχύος πυρός" (παντελώς αδόκιμη ορολογία). Προφανώς μόνο στις ασκήσεις!

* "Ειδικός Συνεργάτης" για κουτσές αναλύσεις .Τέτοιου είδους ύφους και περιεχομένου άρθρα χρησιμοποιούνται σε κάποιες Σχολές Σκέψης της Πρεσβείας της Παρθένου περιοχής μας για Case Studies σε εκκολαπτόμενα ΕΙΔΙΚΑ φυντάνια ή συνεργάτες ή ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ. Είναι γνωστή η χρηματοδότηση σχολών και ΜΜΕ από πρεσβείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: