ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Συρία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μια αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην επαρχία Deir ez-Zor δέχτηκε πυραύλους. Αυτό ανέφερε στις 18 Φεβρουαρίου το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA. 

«Η επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ του Σαββάτου στο έδαφος των κοιτασμάτων Ομάρ, που ελέγχονται παράνομα από τις αμερικανικές δυνάμεις στα ανατολικά της Ντέιρ εζ-Ζορ», ανέφερε το πρακτορείο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και νεκρούς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadathunder επίθεση ήταν ο διάδρομος προσγείωσης στο έδαφος της βάσης, η οποία βρίσκεται κοντά στα χωράφια του  Conoco και του Al-Omar.

Σύμφωνα με πηγές, οι πύραυλοι ενδέχεται να εκτοξεύτηκαν από πυρήνες ιρανικών* πολιτοφυλακών. Σημείωστε επίσης ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, υπήρξαν εντάσεις ασφαλείας εντός της βάσης στο κοίτασμα φυσικού αερίου  Conoco στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ. Νωρίτερα, στις 14 Φεβρουαρίου, ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πιθανώς ιρανικής κατασκευής (τα οποία όμως τα αγοράζουν πολλές χώρες), το οποίο φέρεται να πραγματοποιούσε αναγνωρίσεις σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία.  

Στις 4 Ιανουαρίου, μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες. Σημειώνεται ότι εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες. Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση. Πριν από αυτό, στις 30 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ότι μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη συριακή επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ πάλι δέχτηκε πυραύλους. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Συρίας, πολλές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου Ελ Ομάρ.  

Η υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου επίθεση με ρουκέτα σε αμερικανική βάση κοντά στην πόλη Ash Shaddad. Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει εδάφη στα βόρεια και βορειοανατολικά της Συρίας στις επαρχίες Deir ez-Zor, Al-Hasek και Raqqa. Στις 22 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Σημείωσε ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται στη Συρία για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά παράβαση των διεθνών κανόνων.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν, κάτι αρχίζει και νομίζω ότι κάτι αρχίζει να "σχηματίζεται" στον αιθέρα. Χθές η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσε πίσω στην Ολλανδία όλα το προσωπικό της από την πρεσβεία στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Εν τω μεταξύ στέλνουν Ρώσους διπλωμάτες πίσω στη Ρωσία, φυσικά όλα είχαν να κάνουν και με την επίθεση MH17 που έκανε η Ρωσία .  

Μικρές επιθέσεις σχεδιασμένες να μοιάζουν με ατυχήματα. Και όχι με ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ένα καλό χτύπημα στο Οχάιο, ένα σιδηροδρομικό ατύχημα εκεί το οποίο συνδυάστηκε με επιθέσεις σε υποσταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ενισχύονται καθώς τα «ατυχήματα» συνεχίζονται, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στον πληθυσμό. Στη συνέχεια, τα χτυπήματα πάνε ποιο μακριά από το έδαφος των ΗΠΑ  σε δορυφορικές εγκαταστάσεις τους  όπως αυτή η εγκατάσταση πετρελαίου στην Συρία..

Πριν από μερικά χρόνια, δόθηκε προσοχή στο γεγονός ότι εντός των ΗΠΑ υπάρχουν «πυρήνες εν υπνώσει» Ιρανών, Ρώσων και Κινέζων πρακτόρων που περιμένουν το σήμα της ενεργοποίησης. Δουλεύοντας υπό την κάλυψη της εύλογης άρνησης (κάνοντας τις επιθέσεις να μοιάζουν με ατυχήματα) θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τις βασικές υποδομές και την πίστη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς τα περιστατικά θα εκθέτουν την κυβέρνηση ως ένα ανίκανο και διεφθαρμένο σύστημα που είναι (η απάντηση των κυβερνήσεων στην καταστροφή του Οχάιο για παράδειγμα). Φανταστείτε μια «έγχρωμη επανάσταση» στην Αμερική που θα ξεκινήσει από ξένους ταραξίες, όπως έκαναν οι ΗΠΑ σε πολλές άλλες χώρες. 

Είναι λίγο νωρίς ακόμη για να πάνε το παιχνίδι σε "πολέμο πλήρους φάσματος", οπότε αυτή η επίθεση σε αυτήν την εγκατάσταση πετρελαίου με χρήση υποτιθέμενων ρωσικών πυρομαχικών είναι πιθανώς μια ψευδής σημαία. Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια δικαιολογία για να επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία πριν ξεκινήσουν την ολική τους κλίμακα εναντίον της Ουκρανίας. Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι συγκεντρωμένα και περιμένουν να μπουν στην Ουκρανία. 

Οι ΗΠΑ κλέβουν αλαζονικά το συριακό πετρέλαιο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει τις αντιπυραυλικές βάσεις τους στη Συρία και το Ιράν και μπορούν τώρα να ανταποδώσουν για τη δολιοφθορά στις γραμμές φυσικού αερίου της Βαλτικής και τη γέφυρα της Κριμαίας που χτυπήθηκαν από τις ΗΠΑ πριν από μήνες και πολλά άλλα. Είμαι σίγουρος ότι το Ισραήλ είναι εταίρος σε αυτό το παιχνίδι. 

* Σίγουρα την επίθεση στην βάση δεν την έκαναν οι Ιρανοί. Και στην επίθεση εμπλέκονται μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι για σύγχρονες τακτικές μάχης......
Ένα εργαλείο-παιχνίδι,μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε θανατηφόρο όπλο........
(Μελέτη-προστασία.)

Βίντεο: Ρώσοι βίδωσαν χειροβομβίδα σε drone και σκότωσαν Ουκρανούς!

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7152187_binteo-rosoi-bidosan-heirobombida-se-drone-kai-skotosan-oykranoys

Απλός ανώνυμος σχολιαστής