ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ: Η ΣΟΥΠΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΛIΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ: Η ΣΟΥΠΙΑ (από την σειρά Early warnings αυτού του ιστολογίου) 
 
Η δημιουργική λογιστική βάφτισε ήδη τις ζημίες των κεντρικών τραπεζών στην ΕΕ, όπως τις ονομάζουν οι απλοί λογιστές στις κοινές επιχειρήσεις : «αρνητικά ίδια κεφάλαια».
 
🌀Προετοιμαστείτε : θα γίνει η μεγαλύτερη στην Ιστορία μεταφορά κεφαλαίων των φορολογουμένων για την αντιστροφή αυτών των αρνητικών κεφαλαιακών θέσεων.
 
Φυσικά, οι κεντρικές τράπεζες (αλλά και οι εμπορικές) αν ήταν όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, απλά θα είχαν ήδη πτωχεύσει. Αλλά κάτι τέτοιο βγάζει το σύστημα από την πρίζα.
 
✔️Βλέπετε το χρήμα δεν είναι προϊόν παραγωγής αλλά εκδίδεται με εγγύηση αυτή την παραγωγή( δηλαδή την απόσπαση υπεραξίας από την ανθρώπινη υποαμοιβόμενη εργασία) Το ευρωπαϊκό τραπεζικό κεφάλαιο λοιπόν αρχίζει και τρώει τις σάρκες του για να επιβιώσει. Και προειδοποιεί τις μάζες για αυτό που έρχεται (βλ. euro2day κάτωθεν ).
 
♦️«Σε μια ακραία περίπτωση, μια εισφορά κεφαλαίου από τους φορολογούμενους μπορεί να είναι απαραίτητη» (Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης.
 
♦️«Κίνδυνος για αρνητικά ίδια κεφάλαια στη γερμανική Bundesbank, ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης από το κράτος» (Bloomberg).
 
♦️«Η κάλυψη της οικονομικής ζημιάς των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις χρειάζονται ακόμη υψηλότερους φόρους» (Ελβετός πρώην κεντρικός τραπεζίτης Στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό έρχεται πάντα εκείνη η στιγμή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά κοινωνικοποιούνται οι ζημίες στους τραπεζικούς ισολογισμούς (ειδικά για αυτούς των κεντρικών τραπεζών…)
 
Εντός λίγων εβδομάδων λοιπόν οι ΚΤ της ζώνης του ευρώ θα δημοσιεύσουν τις τεράστιες ζημιές τους μετά από μια δεκαετία εκτύπωσης χρήματος (κρίση χρέους, πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση)
Είπαμε : το χρήμα τρώει τις σάρκες του, αφού τώρα οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι αναγκασμένοι να χρηματοδοτήσουν με υψηλότερα επιτόκια τους εαυτούς τους, δηλαδή να επωμιστούν το κόστος εξυπηρέτησης των καταθέσεων τρισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκαν μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. (βλέπε σχετικά στο * από προηγούμενο early warning).
 
Και επειδή μιλάμε για χρήμα- χρέος, τα επιτόκια αυτά δεν ταιριάζουν με την απόδοση των ομολόγων και κάθε είδους άλλο χρεόγραφο στον ισολογισμό μιας κεντρικής τράπεζας.
 
✏️Αλλά στον καζίνο-καπιταλισμό έχουν εφευρεθεί λύσεις και λύσεις για τον αέρα το κοπανιστό, δηλαδή το τζογάρισμα σε παράγωγα με τα υπερμοχλευμένα ίδια κεφάλαια…
 
✏️Και ανέκαθεν το καπιταλιστικό σύστημα είχε το δικό του αόρατο χέρι πάνω από το τραπεζικό κεφάλαιο : η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ανακοίνωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να λειτουργούν με αρνητικά ίδια κεφάλαια και ότι δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν.
 
✔️Το ξαναλέμε : προσδεθείτε γιατί το δημόσιο χρέος των κρατών γέμισε με το μελάνι του εκτυπωτή από τις Κεντρικές Τραπεζες και τώρα θα λερώσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις…
 
ΥΓ Σουπιά κανονική, με μπόλικο μελάνι, το χρήμα των μηδενικών επιτοκίων τόσα χρόνια…
 
Η είδηση ΕΔΩ.. 

* Tι να κάνουμε ΕΔΩ...

Ισχύει φυσικά και η προοπτική της αντίστροφης πτωχευσης: Η πρόκληση μιας πτώχευσης ενός κράτους του οικονομικού μεγέθους των ΗΠΑ, μπορεί να παρασύρει ΌΛΟ το παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα σε ανατίναξη τύπου Κούγκι!
 
Ο λόγος απλός : πολύ μεγάλο μέρος του ενεργητικού των ισολογισμών των Κεντρικών Τραπεζών διατηρείται σε αμερικανικά ομόλογα και δολάρια. Ο μηδενισμός της αξίας τους οδηγεί στην κατάρρευση όλων των τραπεζικών ισολογισμών αλλά και την "εξαΰλωση" και όλων των παραγώγων των αρχικών δανείων που δημιούργησαν το χρήμα! Βλέπε ΕΔΩ...
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πριν 1-2 μήνες είχατε ζητήσει ιδέες μαγειρικής.Να ρωτήσω τη μητέρα μου για σουπιές στο φούρνο με σπανάκι;;
Επίσξς αναφέρω ότι το φεγγάρι έχει ξανανέβει πάνω από Δϊα-Αφροδίτη,και μάλιστα έχει απομακρυνθε΄λι πάρα πολ΄τ από τους 2 πλανήτες,μάλλον θέλει να δει το ντέρμπυ πριν δύσει, είναι ακόμα πάνω από τον Λυκαβηττό, και έχει κανά 2ωρο μέχρι το Αιγάλεω

Ανώνυμος είπε...

έγραψα ολόκληρο ποταμό και το 'χασα,οπότε επανέρχομαι.
Θ'αρχίσω με το προηγούμενο άρθρο σας.
Αυτό το Παπερ ντε κώλ, το είχα γράψει το 2012 και το είχα θυροκολλήσει έξω από το σπίτι του πρέσβη της Γαλλίας στο Λάος, γιατί δεν δέχονταν σ'ένα ζαχαροπλαστείο ευρώ, παρά μόνο δολλάρια ΗΠΑ και τα'ι'λανδέζικα μπάτ, και περίμενα ν'ανοίξει η τράπεζα για να πληρώσω το κρουασανάκι μου.Γράφετε επίσης
��Από ενεργειακά ψηφιακά νομίσματα "μιας χρήσης" ίσης αξίας με την ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται (το 2021 περίπου 45,7δισ€, αναμένεται στο διπλάσιο μέχρι το 2030)
Αυτό αν θυμάμαι καλά από άρθρο σας, θέλουν να κάνουν οι "αποκεί" με σπάνιες γαίες, ρύζι,Φ.Α. και νερό (είναι τίγκα στο νερό η Απω Ανατολή).Θα πρόσθετα και την άμμο της Γκόμπι, για τη μπαταρία που φτιάχνουν στην Σαγκάη

Σ'ότι αφορά το σημερινό άρθρο σας, έχω ξαναδώσει την απάντηση: Κρεμάλα τραπεζίτη απ'τ'άντερα πολιτικού, μέχρι να μολογήσουν οι υπόλοιποι , να δημευτεί η περιουσία τους, και να πάνε για καταναγκαστικά ή εκπόρνευση ή δωρητές οργάνων, ή όλ'αυτά μαζί.
Σ'ότι αφορά την €υρωπε'ι'κή €νεση, ψώφο στη Μπούντεσμπανκ από κρύο-πείνα,πληρώνουμε μνημόνια από το 2010 για αυτήν,την άλλη τη πορκουάδικη, και τους αμερικάνους που έπρεπε να πληρώσουν τα ΣιΝΤιΕς σε περίπτωση πτώσευσης.Και τόκους και το 100% της αξίας των ομολόγων στην ΕΚΤ που τ'αγόρασε στο 20-30% της τιμής τους (να μην λέμε μόνο τον Πάτση αγιογδήτη,άλλοι χάραξαν το δρόμο και του επέτρεψαν και κάτι τέτοιο).
Σε πιό μπολιντιζμένες λύσεις, μπορούμε ως χώρα να κάνουμε άμεσα τα εξής:
Εξόρρυξη υδατανθράκων που λέει ο καταΚαημένος,για φτηνή ενέργεια, και επαναλειτουργεία των ελληνικών λιπασμάτων και 2 ζώνες καλλιέργειας Μία με πετροχημικά, και μία με βιολογική καλλιέργεια όπου δεν έχουν καταστρέψει έδαφος /νερά τα χημικά της Μονσάντο/Μπάγιερν και η Μπάσφ,π.χ. νησιά,Ηπειρος,ορεινά, με υδροπονική καλλιέργεια (ειδικά στα δυτικά της Πίνδου που βρέχει 16 μήνες το χρόνο κι άλλους 3 χιονίζει), ή ακόμα καλύτερα ενυδριοπονική να τρώμε και τιλάπια που θυμίζει κοτόπουλο.Τα χημικώς παραγώμενα εξαγωγές στην €υρωπε'ι'κή €νεση , κατόπιν καταγγελίας της σύμβασης σύνδεσης με την Τουρκία,να μην πουλάει αδασμολόγητα,και τα βιολογικά για εμάς και για τους τουρίστες μας.

Ανώνυμος είπε...

2ο μέρος
Αποχώρηση από την σύμβαση Κιότο και του χρηματιστηρίου αέρα κοπανιστού.....εεεεεε Ρύπων,και κονδήλια σ'όλα τα Παν/μια για έρευνα για πιό "καθαρή" καύση .
Ο κ.Αδαλής πριν 2-3 χρόνια έλεγε πως το έκανε η Αίγυπτος: Εβγαλε πρώτα σε χρόνο ρεκόρ το πιό κοντινό στη στεριά κοίτασμα, με τα κέρδη πήγε στο μεγαλύτερο πιό πέρα, και με τα κέρδη του 2ου ξεκίνησε το 3ο και μακρύτερο και με τα ρέστα ίδρυσε σχολές τουρισμού σ'όλη την επικράτεια (πάντα είχε καλές σχολές στον τομέα, αλλά λίγες)
Και 2 ζώνες τουρισμού.Μία μικρής κλίμακας με ποιότητα, μονάδες αγροτουρισμού και οικογενειακό περιβάλλον και άμεση προσωπική επαφή ιδιοκτητών-πελατών * και εκεί που έχουν χτιστεί τα μεγαθήρια, πιό μεγάλα γκρούπ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΙ, και δική μας εταιρία τσάρτερ/χαμηλού κόστους
(*μίλαγα μ'ένα συμμαθητή μου που έβγαλε μια περίφημη σχολή τουρισμού στην Αγγλία, και του έλεγα πως είναι παρανο'ι'κό να θέλουμε να έχουμε σωστό τουρισμό, και να έχουμε καταργήσει το νόμο που λέει ότι ο διευθυντής πρέπει να έχει βγάλει τουριστική σχολή.Μου απάντησε ότι οι περισσότεροι διευθυντές είναι πλέον απόφοιτοι οικονομικών σχολών και κοιτάνε τα νούμερα και τα κέρδη, χωρίς να υπολογίζουν το ότι ο τουρισμός ενέχει και την φιλοξενία, τις πληροφορίες ξεναγών, ιστορίας,και άλλων πραγμάτων που θα ήθελε κάποιος να ακούσει πηγάινωντας σε έναν άλλο τόπο.Απότέλεσμα;;Εχώ ακούσει πολλές φορές "είσαι πιό καλός από το Χίλτον",και οι τουρίστες που έρχονται είναι σε όγκο "ωλ ινκλούσιβ"και δεν βγαίνουν από το ξενοδοχείο που μένουν, ή απομονώνονται σε κάποια υπερβίλλα με τζακούζι,μάγειρα,ναρκωτικά.Και στις 2 περιπτώσεις κερδίζουν οι ξένοι τουρ οπερέητος και αεροπορικές,και τα γερμανικά πλέον αεροδρόμια της χώρας,και οι τοπικές κοινωνίες αδειάζουν τους βόθρους και τα σκουπίδια μόνο).
Ελπίζω να σας άρεσαν, το πρωτότυπο είχε περισσότερα, αλλά πόνεσε το χέρι μου γιατί έκανα γυμναστική πριν για την αρθροσκόπιση και την τενοντίτιδα,και θα σταματήσω εδώ, να δω και τα άλλα άρθρα σας
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ