ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ο φερετζές του Πούστη είναι το...απόρρητο.!!


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ρε ΠΝουλα για το προξενιό έχεις προδιαγραφές;;

Έχω αλλά απόρρητες.

Είσαι σίγουρη;; Ο μαλάκας τι κάνει 7 μήνες στο σαλονάκι;;

- Έστειλα LoR στην μάνα του.

Μα η μάνα του, του έβγαλε χαρτί ότι χάνει λάδια και είναι έτοιμη να τον διώξει από το σπίτι... Μήπως είσαι μαλάκω;;

- Απόρρητο.

 Μιλώντας για το "απόρρητο" τώρα η κατάσταση βαίνει προς ματριξ. Έχουμε 115 προγράμματα που τρέχουν (ή δεν ξέρωγω πόσα, δεν έχει σημασία) κόστους 11,5 (ένας Θεός ξέρει) δις που δεν έχουμε ιδέα ποια είναι αυτά . Όλα απόρρητα. Ούτε αριθμό προτεραιότητας, ούτε προϋπολογιζόμενο κόστος..."Απόρρητα" τα πλοία, τα τζιπάκια, μέχρι και το νέο τυφέκιο. Γιατί δεν ξέρω μπορεί και να στρίβουν στον αέρα οι σφαίρες. Το "απόρρητο" βέβαια δεν ισχύει για όλους. Είσαι ο Παναγιωτό και δίνεις συνέντευξη. Δίνεις ότι η μελλοντική δομή δυνάμεων προβλέπει 40 νέα μαχητικά οπότε θέλουμε και  +22 .

 Είσαι ο ΠΘ και πας έκθεση Θεσσαλονίκης;; Προαναγγελεις την προμήθεια των rafale, των πλοίων, και βλημάτων. Κάπου στα 115 απόρρητα ήταν και αυτά, αλλά σπάει το απόρρητο για λόγους πολιτικού σπινινγκ. Στα πλοία τώρα Έχουμε δύο προτάσεις που γνωρίζουμε τα βασικά έως επιπέδου ρουλεμάν. Στα υπόλοιπα επίσης. Όταν συμβασιοποιηθουν θα ξέρουμε τα πάντα από τα βασικά .Όταν λέμε βασικά. δεν λέμε χρόνους αντίδρασης του συστήματος radar/cms/βλήματων σε σενάριο κορεσμού 12 αντιπλοικων βλημάτων πχ. Ή ακριβείς επιδόσεις radar Πόσο εκτόπισμα είναι η προδιαγραφή μας ρωτάμε. Με πόσους kts ταχύτητας μέγιστης εμβέλειας κόβεσαι (με 10 δεν κόβεσαι).

Ποσό κατ ελάχιστον πρέπει να είναι ο φόρτος των βλημάτων ρωτάμε . Τί μέγιστη εμβέλεια είναι η προδιαγραφή ρωτάμε . Αν πρέπει να έχει και σόναρ κύτους ή όχι ρωτάμε Απλά πραγματάκια δηλαδή που ξέρουμε ή θα μάθουμε για όλα τα υποψήφια πλοία. Η Τουρκία είναι χώρα του Νάτο. Στέλνει μια LoI ή LoR σχεδόν οπουδήποτε και μαθαίνει από πρώτο χέρι στοιχεία που είναι όντως απόρρητα για τον απλό κόσμο Προσπαθώ να πω με τρόπο ότι ο φερετζές του Πούστη είναι το απόρρητο. Ξέρουμε και θα μάθουμε τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των υποψηφιοτήτων. Οι Τούρκοι ακόμα παραπάνω 4-5 χρόνια πριν εισέλθει το πλοίο πρώτο πλοίο της κλάσης στο υπηρεσία. Γνωστές λοιπόν οι επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά, αλλά απόρρητες οι προδιαγραφές.

Έχουμε πει. Σκανδαλωδώς ακατάλληλο πλοίο οδηγεί σε σκανδαλώδεις διαδικασίες και σκανδαλώδη επιχειρήματα .  

Δεν υπάρχουν σχόλια: