ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά και της Αμερικανίδας ΥΦΕΘΑ αρμόδιας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Σελέστ Γουαλάντερ, σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καμιά δωρεάν οικονομική ενίσχυση για πυραυλάκια θα δώσουν οι παρτάκηδες ή θα μας γεμίζουν με σαβούρα kiowa και θαλασσοπνίχτες AAV7;; Απ' τον Βορρά μέχρι τον Νότο Να πάρω FMF δεν βρήκα τρόπο.


Το στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, επισκέφθηκαν χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και η υφυπουργός Άμυνας για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ Δρ. Σελέστ Γουαλάντερ, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αρχικά επισκέφθηκαν το στρατηγείο της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην Αλεξανδρούπολη, όπου τους υποδέχθηκε ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ενώ ο διοικητής της μεραρχίας υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς και η κ. Γουαλάντερ, παρακολούθησαν παρουσίαση από επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ και του ΓΕΕΘΑ.

«Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη και εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εξελίσσεται διαχρονικά. Το γεγονός αυτό πιστεύω ότι αντανακλά τις βαθιές ρίζες της συμμαχίας μας, τις κοινές δημοκρατικές αρχές και αξίες, αλλά και τις εξαιρετικές προοπτικές που υφίστανται για περαιτέρω συνεργασία. Κανείς μας δεν τήρησε ποτέ στάση ‘επιτήδειου ουδέτερου’, ούτε και θα το κάνει ποτέ. Σε όλες τις περιπτώσεις, σταθήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, χωρίς να αποκλίνουμε ποτέ από την προσήλωσή μας στα ύψιστα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Και αυτό, στο τέλος της ημέρας, είναι που κάνει τη διαφορά!», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, καλωσορίζοντας την αμερικανική αντιπροσωπεία στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης – που «απέδωσαν» – ώστε «σήμερα η περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι ζωτικής σημασίας για τα επιχειρησιακά σχέδια της Συμμαχίας, που αφορούν την ενίσχυση της ανατολικής της πτέρυγας απέναντι σε μια ολοένα πιο απρόβλεπτη και επιθετική Ρωσία, ενώ είναι καθοριστική για την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης, χάρη σε εξαιρετικά φιλόδοξα έργα όπως η δημιουργία της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεροποίησης. Ο Μέγας Αλέξανδρος, του οποίου το όνομα φέρει αυτή η πόλη με υπερηφάνεια, επισήμανε κάποτε ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για όποιον προσπαθεί. Και πράγματι, έτσι έχουν τα πράγματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στη συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και στα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα. «Η επικείμενη απόκτηση από την Ελλάδα μιας μοίρας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, θα αναβαθμίσει τη συνεργασία των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών σε ένα επίπεδο χωρίς προηγούμενο για την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπου ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα Υποστήριξης Φιλοξενούμενου Έθνους (ΥΦΕ) από τον υποδιοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ταξίαρχο Δημήτριο Παντζιόκα.

Ακολούθησε επίσκεψη στα σημεία υποδοχής και επαναπροώθησης των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τις δραστηριότητες του λιμανιού και τις προοπτικές που διανοίγονται στο προσεχές μέλλον από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Στη συνεχεία – συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας – μετέβησαν στην έδρα της 110 πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Λάρισας, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας ενώ ενημερώθηκαν από τον διοικητή σμήναρχο Αργύριο Μουστρούφη για τις τρέχουσες δραστηριότητες και το επιχειρησιακό έργο της μονάδας.

Με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της 110ΠΜ, όπου έχουν μετασταθμεύσει 8 UAV MQ-9 REAPER της USAFE με το προσωπικό υποστήριξής τους και ενημερώθηκαν από τον αντισμήναρχο William Bollinger για την αποστολή, την οργάνωση και τις τρέχουσες δραστηριότητες της μονάδας. Η Δρ. Σελέστ Γουαλάντερ (Celleste Wallander) βρίσκεται στη χώρα μας συνοδεύοντας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τις επισκέψεις τους, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας, συνοδεύονταν επίσης από την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Μαρία Όλσον, τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λη, τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας πρέσβη ε.τ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ


8 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ...

με το φραπέ ΕΙΣ χρησην..

(στα δεξιά του όμορφου)

Ανώνυμος είπε...

πέραν του μισού Αιγαίου και της όποιας ΑΟΖ μας στην Α.Μεσόγειο, ο Μπλίνκεν ζήτησε και τους ς300 άκουσα μόλις,και είπε ότι "μην ανησυχείτε με τον γκείτονα (μετά τον σεισμό το άλλαξαν οι δίπλα σε "φίλε")θα σας κάνουμε κόμβο ενέργειας από την Αφρική"
Τα έλεγε η Αδάμ εδώ και καιρό, και μεις στέλνουμε καράβι με φάρμακα (όπως και στην Ουκρανία, αλλά για εδώ δεν έχουμε)και εφόδια
Κατάντια

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα χτες τον στρατηγό κ.Μπαλτζώη, και μου σηκώθηκε η τρίχα, γιατί αναφέρθηκε στους 6 όρους του γκείτονα για την επιτυχή καταληξη του διαλόγου.Κοίταξα και πριν λίγο στο φουμπού μια ανάρτηση για τους σεισμούς και (αν και πλέον έχω υπ'όψην μου ότι πιθανότατα είναι πληρωμένοι ή μποτ κάποιας υπερεσίας) μ'έπιασε απελπησία με την μακαριότητα και την τύφλα των εδώ κατοικούντων.Το κακό είναι ότι τα συναντώ και στην καθημερινότητα μου,κάτι που είναι λογικό, αφού οι αλγόριθμοι και η αποκλειστική ενημέρωση από το ίντερνετ κάνει τη μαγιά της αριστεροσύνης ή της φιλελέρικης αντίληψης (ΓΝΉΣΙΑ ΤΈΚΝΑ ΤΟΥ σΗΜΙΤΙΣΤΆΝ ΚΑΙ ΤΟΥ κΟΣΤΏΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ κΛΙΚ)να δέσει το γλυκό και να φουσκώσει με τα σκ@τ@ που παραγεμίζουν το άδειο κεφάλι των εμβολιασμένων ευαισθητούληδων της γενιάς του Λίφο και της Αθενς Βόις

Κελ ντεκαντάνς

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" πέραν του μισού Αιγαίου και της όποιας ΑΟΖ μας στην Α.Μεσόγειο, ο Μπλίνκεν ζήτησε και τους ς300 άκουσα μόλις"

Kαλημερα κ. Ξενοδόχε ...πάνε οι S-300 ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2022/04/s300.html

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή και να μην τους έχουμε δώσει, οι s 300 ήταν λειτουργικοί και για ποσό ακόμα χωρίς τεχνική υποστηριξη;
Ελα τωρα καλύτερη ευκαιρία να τους ξεφορτωθούμε δεν θα υπάρξει ποτέ…όπως και την υπόλοιπη σοβιετική σαβούρα…
Όσο για το Αιγαίο κτλπ ότι και να έχουμε ή δεν έχουμε η απόφαση είναι άλλων!
Οι τριακόσιοι του Λεωνίδα δεν υπάρχουν πια…εκτός και αν για κάποιο λόγο διαλυθούν οι άλλοι! Όποτε τότε και μόνον τότε δούμε ποσά απίδια βάζει ο σάκος!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 1:44 μ.μ.

Τι θα έλεγες αν αντί για τον στρατιωτικό εξοπλισμό και το μισό Αιγαίο να αρχίσουμε να δίνουμε την περιουσία την δική σου αλλά και άλλων με αυτό το σκεπτικό;; Δεν είναι θέμα λειτουργικότητας αλλά ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ. Μια χαρά λειτουργικοί ήταν ο S-300, διότι αν δεν ήταν ΔΕΝ θα τους στέλναμε και ΔΕΝ θα μας τους ζητούσαν. Κάτι που ΔΕΝ λειτουργεί ΔΕΝ το θέλεις.

Οι 300 του Λεωνίδα ΔΕΝ κατάφεραν απολύτως τίποτε ,ούτε σταμάτησαν την εισβολή από τους Πέρσες, στην ουσία απλά θυσιάστηκαν. Με την θυσία τους αυτή η Ελλάδα κέρδισε τίποτε;;; Μήπως ίδρωσε το αυτί του Πέρση;; Με την εκστρατεία όμως του Αλέξανδρου στην Περσική Αυτοκρατορία τους γάμησε μέσα στην ίδια τους την χώρα. Ποιός λοιπόν από τους δύο ήταν ποιο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ και ΧΡΗΣΙΜΟΣ;; Αυτός που κάθισε σαν σφάγιο για θυσία;; Η μήπως ο Αλεκάκης που τους γάμησε πατόκορφα και ακόμα τον θυμούνται με κακία;;

Τα απίδια και οι σάκοι είναι για αυτούς που έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση και όχι ΝΑΤΟική.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 1:44 μ.μ

Αν εσύ θέλεις να πουλήσεις το σπίτι σου ...το χωράφι σου ή ότι έχεις σαν περιουσία και να στείλεις τα λεφτά στους Ναζίδες Ουκρανούς είσαι ελεύθερος. Δεν μπορείς όμως να ζητάς να στείλουμε ότι έχει αγοραστεί με χρήματα των Ελλήνων η των Κυπρίων σε άλλους . Και δεν κατάλαβε δηλαδή ΓΙΑΤΙ να τα δώσουμε ή να τους στείλουμε στρατιωτικό εξοπλισμό;;; Τους έχουμε καμία ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και δεν το ξέρω;;

Τους τα χρωστούσαμε;; Τι έκαναν δηλαδή ο Ουκρανοί για εμάς;;; Επειδή είναι με το μέρος της Τουρκίας;; Ούτε την ρέχα μας δεν θα έπρεπε να τους στείλουμε.

Ανώνυμος είπε...

οι Ουκρανοί μετονόμασαν μια μεραρχία σε "Εντελβάις" προς τιμήν των ΝΑζί που κατέκαψαν την Ηπειρο.Η οποία δεν γιόρτασε χτες την απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιατί πέθανε ο δήμαρχος που στα 200 χρόνια από την Επανάσταση,έκανε συνέδριο για τον Αλή Πασά (Ντρέπομαι,γιατί είμαι και από κει εξ'ημισίας)
Ωστόσο αν δεν έχουμε νέο Μέγα Αλέξανδρο, και η......φιλοξενία που ένοιωσε ο Ξέρξης σε Μαραθώνα και Σαλαμίνα, μια χαρά ήταν και ας την επαναλάβουμε μια νύχτα που θέλουν νά'ρθουν,η σφαλιάρα που έφαγε το φαβορί εκτός έδρας προετοίμασε ψυχολογικά το μεγάλο διπλό του Μ.Αλεξάνδρου
Α, να μην ξεχάσω, οι Ελληνες της Ουκρανίας παρ'όλο που ήταν πριν τους Καυκάσιους, δεν αναγνωρίζονται πιά ως μειονότητα στην Ουκρανία.
Φαίνεται ότι οι περιούσιοι αφού είδαν πόσο καλά δούλεψε ο πολτός των ΗΠΑ, όπου οι αυτόχθωνες εκτοπίστηκαν από €υρωπέους τυχοδιώκτες θέλουν να το επαναλάβουν στην €υρωπε'ι'κή €νεση με τους αντίστοιχους μουσουλμάνους,σε μια μίξη με το αντίστοιχο παράδειγμα την εξόντωσης των Αβορίγινων από πρώην φυλακισμένους στην Αυστραλία, και δούλους στην Λατινική Αμερική, μετά την λαίλαπα και την κλοπή των Ισπανών/Γερμανών/Ιταλών.
Ας μην ξεχνάμε και τους 700 Θεσπιείς, μέχρι και το Χόλυγουντ τους μνημονεύει, κρίμα είναι να ξεχνάμε τη θυσία τους-άσχετα από το αποτέλεσμα
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ