ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Νέα αδιανόητη αποκάλυψη των Financial Times: “Σε πολυτελείς σουίτες στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης διαπραγματευόταν μυστικές συμφωνίες με έργα του Παρθενώνα, τοιχογραφίες της Σαντορίνης, τη Μάσκα του Αγαμέμνονα από τις Μυκήνες κα”

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η αρχαιοκαπηλία είναι η τέχνη της Αγίας Κλεφτοοικογένειας.......


Νέος λόρδος Έλγιν; …

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παζάρευε με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, χωρίς καμία ενημέρωση της Βουλής,  την τύχη όχι μόνο των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και σημαντικότατων εκθεμάτων ελληνικών μουσείων, σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων στο Νάιτμπριτζ του Λονδίνου, δίπλα στο Μπάκιγχαμ και το Χάιντ Παρκ, όπως περιγράφουν με λεπτομερέστατο ρεπορτάζ τους οι Financial Times.

Συνομιλητής του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, πρώην κορυφαίο στέλεχος κυβερνήσεων των Συντηρητικών, σε δύο διαφορετικές συναντήσεις, τον Νοέμβριο του 2021 και στα τέλη του 2022.

Ο πρώην «υπουργός Οικονομικών της λιτότητας» στη Βρετανία βρήκε στο πρόσωπο του Μητσοτάκη κάποιον με τον οποίο μπορούσε να συνεννοηθεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το τι συζήτησαν και πώς συνεννοήθηκαν, γίνεται σαφές από το ότι δεν έχει μιλήσει δημόσια για αυτές τις επαφές, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν εις βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Στο τραπέζι βρίσκεται η ιδέα περί «ανταλλαγής» εκθεμάτων, «δανεισμού», ακόμη και «ενεχυρίασης» άλλων σημαντικών εκθεμάτων ελληνικών μουσείων, που πρακτικά θα χρησιμοποιηθούν ως… όμηροι που θα παραδοθούν στο Βρετανικό Μουσείο όσο κλεμένα γλυπτά του Παρθενώνα θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στις ιδέες που φέρονται να συζήτησαν διεξοδικά Μητσοτάκης και Όσμπορν τα μοναδικά έργα τόσο του Παρθενώνα όπως άλλα (π.χ. τοιχογραφίες της Σαντορίνης, η Μάσκα του Αγαμέμνονα, κτλ.) θα καταλήξουν να είναι μόνιμα σε διαδικασία… περιοδείας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Η προσβολή στον ελληνικό και παγκόσμιο Πολιτισμό δεν θα μπορούσε να περιγραφεί σαφέστερα από τον χαρακτηρισμό που περιλαμβάνει η ίδια η δήλωση του Βρετανικού Μουσείου, που μιλάει για «συζητήσεις με την Ελλάδα για μια εταιρική σχέση σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

ΠΗΓΗ

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε έχω θέα Παρθενώνα ,Ερεχθείο,'Απτερο Νίκη από το σαλόνι μου, να σας καθησυχάσω , είναι ακόμα εδώ, και όχι σε 45 κοντέηνερ με οικοσκευές με δρομολόγιο Τατόι -Λονδίνο, όπως επί επίτιμου/Παλαιοκρασά.
Από την άλλη κάπου διάβασα ότι τ'αρχαία του Τατο'ί'ου που ήταν από τις τριγύρω ανασκαφές δεν τα βρήκαν τα κληρονομοκοπρόσκυλα (ζητώ συγγνώμη από του Κύνες, είμαι ένας από αυτούς στο Κινέζικο Ωροσκόπιο)
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πιά κι αυτοί οι Άγγλοι! Ελληνικά αρχαία, Αιγυπτιακά αρχαία... Αγγλικά αρχαία, γιατί δεν βάζουν στα μουσεία τους; Να δείξουν κι αυτοί κατιτίς δικό τους, βρέ αδερφέ.