ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι θα μας βάλουν και θα τρέχουμε ποικιλοτρόπως.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ορκίστηκε και ο Τζο στο Αμέρικα. Από αύριο αρχίζει το γλέντι. Να δω τι θα λένε σε λίγο όλοι αυτοί που τον υποστήριζαν στο Ελλάντα. Ήδη κάποιες ελληνόφωνες φυλλάδες αρχίζουν ζέσταμα για την μεγάλη κυβίστηση. Και μην αναρωτιέστε εντός του έτους σε ποια χώρα θα επέμβουν στρατιωτικά βεβαίως βεβαίως.!! Στην γειτονιά μας θα γίνει μην ανησυχείτε καθόλου.

Εδώ οι φυλλάδες ακολουθούν το χρώμα του χρήματος .Τώρα που ο στόχος επετεύχθη κλείνουν οι κάνουλες. Κάποιος παλιός γνωστός είχε πει πως η πολιτική έχει δυναμική και μεταβάλλεται. Βέβαια εγώ του απαντούσα ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού . Για αυτό συναντάς συνήθως μέτρια μυαλά σε αυτήν καθότι τα πρώτα ασχολούνται με την επίτευξη του ανέφικτου. 

Αν κανείς καθίσει να διαβάσει την αρθρογραφία των δύο τελευταίων εβδομάδων και ειδικά ότι αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τις σχέσεις με την Τουρκία ,  αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί και να γίνουν όλα  όσα σας λέω εγώ για τον ρόλο της Τουρκίας σαν φερέφωνο της Ρωσίας και της Κίνας. Στο ερώτημα του κ. Μενέντεζ αν η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη άποψη για την Τουρκία υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Άντονι Μπλίνκεν απάντησε καταφατικά.

«Πολύ ξεκάθαρη. Σε τελική ανάλυση η Τουρκία είναι μία σύμμαχος η οποία πρέπει να τοποθετείται εν πολλοίς με τρόπο που αρμόζει σε σύμμαχο. Αυτό αποτελεί μία πολύ ουσιαστική πρόκληση για μας κι είμαστε ξεκάθαροι γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ετοιμαστείτε   λοιπόν για "κυρώσεις" στην σύμμαχο.  Αν χαθεί η Β Κύπρος με τα καλοπιάσματα ΕΕ και ΗΠΑ μην εκπλαγείτε. Προσωπικά δεν με νοιάζει ούτε για τους Δημοκρατικούς, αλλά ούτε και για τους Ρεπουμπλικάνους... Με νοιάζει η πολιτική που εφάρμοζαν σε σχέση με αυτή που θα εφαρμόσουν οι νέοι . Αν αύριο οι ΗΠΑ καούν από επεισόδια πάλι δεκάρα δεν δίνω δικό τους το πρόβλημα όχι δικό μας .Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι θα μας βάλουν και θα τρέχουμε ποικιλοτρόπως.

Υ.Γ  Έχουμε ήδη αρκετές έννοιες για να ασχοληθούμε με τις ξένες. 

2 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Γκουντ λακ Τζο !!!
Ι αμ σοουρρ δε κουλλι χασ αλρεαντυ κολλετ το γλυπς...σορρυ του κογκρατζουλειτ φορ δις κρυσταλ κληαρ βικτορυ.

Μπη κεαρφουλ οφ γκαντέμης Jr.

Γιουρ φειθφουλ σερβαντ

Αλέξης.

kakos04 είπε...

Καλημέρα , κορυφαίο αυτό ....

Κάποιος παλιός γνωστός είχε πει πως η πολιτική έχει δυναμική και μεταβάλλεται. Βέβαια εγώ του απαντούσα ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού . Για αυτό συναντάς συνήθως μέτρια μυαλά σε αυτήν καθότι τα πρώτα ασχολούνται με την επίτευξη του ανέφικτου.