Jon Rambeau (διαβάζεται και Τζόν Ράμπο), αντιπρόεδρος LM για πλεονεκτήματα MMSC: 1. FMS 2. Eγγύηση US (δηλαδή πάλι FMS) 3. Δεν θα χάσετε λεφτά (ξανά FMS) 4. Μας ξέρετε 50 χρόνια (=εθνικός προμηθευτής). Επίσης λέει ότι υπάρχει βαθμολογία, αλλά ..την αγνοεί.
Το άρθρο επίσης περιγράφει τις -κατά την άποψη του συντάκτη ή του VP άγνωστο- προτεραιότητες του ΠΝ:
1. Να κυνηγάει ..ρώσικα υποβρύχια
2. Μεταναστευτικές ροές από την ...Αφρική
3. Εντάσεις με την Τουρκία....
Αυτό κάνει το ΠΝ άλλωστε κάθε μέρα!Κυνηγάμε ρώσικα υποβρύχια και σύντομα Κινέζικα. Ναι ναι δυστυχώς σύντομα θα κάνουμε ΚΑΙ αυτό. Εν τω μεταξύ διαβάζω σε αμυντικά σάιτ αναφορικά με το πρόγραμμα υποβρυχίων της Αυστραλίας θέλει την Γαλλία να χάνει το συμβόλαιο επειδή ..δεν ξέρει από πωλήσεις. Μιλάμε για γεωπολιτικές διάνοιες αναστήματος Κίσινγκερ, Τσου Εν Λάι και Γκρομίκο μαζί.
Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι η Naval χορεύει το χώρο του Ζαλόγγου. Δεν είναι τυχαίο τόσες αποτυχίες μαζεμένες. Μέχρι και ο Γάλλος δημοσιογράφος Michel Cabirol πού είναι συστημικός τούς λέει κρατικοδίαιτους. Όλες οι αμυντικές βιομηχανίες, όλων των χωρών (πλην ΗΠΑ) ανήκουν στα κράτη τους, τουλάχιστον κατά πλειοψηφία.
Το θέμα είναι πως λειτουργούν.
Η Naval έχει καταντήσει ΕΑΒ.
Δεν την καλούν καν να συμμετάσχει σε προγράμματα .
Τέλος κορβέτες στη Ρουμανία.
Σαουδική Αραβία ούτε που τους φώναξε να συζητήσουν, ίδια σε Πολωνία.
Το κύρος της εταιρείας έχει πέσει στα τάρταρα. Εδώ παίζονται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ παζάρια....από τους μεγάλους παίχτες.
2 σχόλια:
- Βρέχει ή μας πτύουσι;
- Ο θεός μας φτύνει βρέχοντας.
Χωρίς το κράτος δεν μπορεί να υπάρξει τεχνολογία αιχμής. Δεν θα υπήρχε ούτε Αιρμπάς, ούτε Ντασώ, προφανώς ούτε και Ναβάλ. Μη τρελαθούμε κιόλας και αρχίσουμε να παπαγαλίζουμε τα αγγλικανικά κολλεγιόπαιδα που έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στις κρατικές και ιδιωτικές οικονομίες του πλανήτη και τις έχουν αφανίσει. Διέλυσαν τη Νάσα οι Αμερικανοί και περιμένουν από τον Μούσκο, τη γκούγκλ και τους τρέκηδες (φυτά της σταρ τρεκ κουλτούρας) να τους στείλουν στον Άρη, όταν με το ζόρι φτάνουν στη στρατόσφαιρα. Ναι θα μπορούσε η Ναβάλ να λειτουργήσει με "κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας": να δίνει δηλαδή πατέντες και τεχνολογία στους αγγλοσάξονες και να δουλεύει υπεργολαβικά, σαν άλλους "υπερήφανους". Επέλεξε να είναι γαλλική και μπράβο της. Μαλακία της που κρέμασε τους Ρώσους. Ας φάει τώρα τις χυλόπιτες από τους "συμμάχους"...
Δημοσίευση σχολίου