ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσαν την τριμερή συνεργασία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας. (η συμμαχία του νέου Αγαμέμνονα).


Συγκεκριμένα, οι ηγέτες των τριών χωρών γνωστοποίησαν με κοινή ανακοίνωσή τους, τη σύσταση μιας νέας τριμερούς σύμπραξης που στόχο έχει να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς η Κίνα διευρύνει τη στρατιωτική της δύναμη και επιρροή.

Εντάξει, τίποτα που δεν ήταν αναμενόμενο. Συνοπτικά:

1) Ενισχυμένη συνεργασία ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας, με άτυπο παρτενέρ την Γαλλία (έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Μπάιντεν), ώστε να καλύψουν ενδεχόμενα κενά στην περιοχή Asia-Pacific.
2) Μεταφορά τεχνογνωσίας προηγμένων τεχνολογιών μεταξύ τους.
3) Τροφοδότηση της Αυστραλίας με πυρηνοκίνητα υποβρύχια, συμβατικού εξοπλισμού. Και ο Τζόνσον και ο Μπάιντεν, επέμεναν στον συμβατικό εξοπλισμό (για να καθησυχάσουν ενδεχόμενες αντιδράσεις ίσως).

Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα ιστορικό βήμα για να εμβαθύνουμε και να επισημοποιήσουμε τη συνεργασία και των τριών εθνών μας, επειδή όλοι αναγνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στον Ινδο-Ειρηνικό μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο, κάνοντας λόγο για “επένδυση” στις συμμαχίες.
 
Αυτή η πρωτοβουλία αφορά στο να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας από εμάς έχει τις πιο σύγχρονες δυνατότητες που έχουμε ανάγκη για να ελισσόμαστε και να αμυνόμαστε απέναντι στις ραγδαία εξελισσόμενες απειλές”, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
O πανικός έχει φτάσει στο κόκκινο. Η Αμερική κατάλαβε ότι δεν είναι πλέον υπερδύναμη όπως παλιά και άρχισε να μαζεύει γύρω της τους συμμάχους της.Η Ωκεανία συμμετέχει στις αγορές της ανατολικής Ασίας μέσω e-yuan. Η Βρετανία ανησυχεί για την Ινδία και το Ινδικό Κασμίρ. Οι ΗΠΑ για την κατάρρευση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό και τον συνεχή εκτοπισμό τους της από την Δυτική Ασία και Μ.Α Μένει να ακούσουμε τις ανακοινώσεις - απαντήσεις Κίνας, Ρωσίας και πιθανόν Ιράν και Τουρκίας.
 
Η Ευρώπη ως συνήθως θα τους χτυπήσει φιλικά την πλάτη και θα τους ευχηθεί καλή τύχη.
Άργησε ο παππούς και οι πολυεθνικές που τον στηρίζουν να το καταλάβουν ότι η Κίνα δεν αστειεύεται και θα τους εξαυλώσει οικονομικά. Τώρα αν σκάσει και καμμιά νέα μετάλλαξη του ιού ξαφνικά, τυχαίο θα είναι.
 
Να θυμίσω ΕΔΩ , τι λέγαμε τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάιο του 2019...." Γράφαμε εδώ σαν ιστολόγιο ..." Στην ερώτηση ποια χώρα θα μπορούσε να εισβάλλει η να τα βάλλει με την Κίνα και να νικήσει....η απάντηση μου είναι...κατά πρώτον κάποια που ΔΕΝ χρειάζεται να το κάνει και κατά δεύτερον, κάποια που μπορεί να εγκαταστήσει έναν ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και μετά να καθίσει να απολαύσει την Κίνα να καταρρέει. Στο σημερινό στάδιο που βρίσκεται η Κίνα αρκεί και μόνο 3 ναυτικές δυνάμεις από τις 5 που υπάρχουν στον πλανήτη να κάνουν μια χαρά την δουλειά.".
 
Στην άνωθεν φώτο βλέπουμε τους ηγέτες από αυτές τις 3 ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, διότι ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία ανήκουν στις Οδύσσειες  Ναυτικές Δυνάμεις. Τα γνωρίζουμε ΠΡΙΝ γίνουν...
 
Ουδέποτε στην ιστορία Οδύσσεια (Η.Π.Α) ναυτική δύναμη έχει νικήσει Αχίλλειο χερσαία δύναμη σε κατά μέτωπο μάχη, σε στεριά, αέρα, η θάλασσα. Εκτός αν ο πολυμήχανος Οδυσσέας χρησιμοποιήσει την τέχνη του Αχιλλέα (Κίνα) δηλαδή τα δικά του τεχνάσματα.Σε περίπτωση σύγκρουσης μιας Αχίλλειας με μιας Οδύσσειας δύναμης, σε χερσαίο έδαφος, και ενώ η Οδύσσεια δύναμη βρίσκεται σε υποχώρηση, ο καλύτερος τρόπος διαφυγής είναι το ποτάμι, η θάλασσα. Αν αυτά τα δύο δεν υπάρχουν τότε η σφαγή θα είναι μεγαλύτερη για τις Οδύσσειες δυνάμεις.Αυτό να μην το ξεχάσουν εκεί στις Η.Π.Α όταν έρθει η ώρα.   Οι  Έλληνες, ανήκουν σε ένα γένος που συνδυάζει τον ηπειρωτικό Αχιλλέα και τον θαλάσσιο Οδυσσέα εξίσου καλά και σε απίστευτα γρήγορες εναλλαγές, αυτό ίσως οφείλεται στο ίδιο το τοπίο όπου γεννιούνται αυτοί οι άνδρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: