ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΈΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΉ, ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΈΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΉ, ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΠΌΡΑ...

Και ξάφνου, πριν λίγους μήνες, η ναυαρχίδα πληροφόρησης των απανταχού ελίτ, το πρακτορείο Bloomberg, προειδοποίησε:
 
Έρχεται κοινωνική έκρηξη και στις πλούσιες χώρες από την συνεχιζόμενη διεύρυνση των ανισοτήτων, που ΕΝΤΑΘΗΚΑΝ εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και που έχουν εξαφανίσει και την μεσαία τάξη ( Βλέπε ΕΔΩ).
Φυσικά και σε αυτό το άρθρο-καμπανάκι, δεν λαμβάνονται υπ όψη και κάτι άλλες αναμενόμενες εκρήξεις που σχετίζονται με ακραίες αυξήσεις τιμών βασικών αγαθών και της ενέργειας ως απαραίτητες για να εξαχθεί πάλι λίγος πληθωρισμός από τις ΗΠΑ, αφού εκεί μπορούν και τυπώνουν πιο γρήγορα από τα εκτυπωτικά της Λαγκαρντ. 
 
Και προτείνονται παντού και γενικώς μόνο οι γνωστές αναγκαίες (αλλά όχι αναγκαίες ΚΑΙ ικανές) κλασσικές Κεϋνσιανες λύσεις, όπως και τα εμβόλια, που από μόνες τους δεν αρκούν. Από την φύση του ανεξέλεγκτου πλέον χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν έλυσαν και δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αφού εστιάζουν στο αποτέλεσμα και όχι στις αιτίες και της τρέχουσας κρίσης!
 
Δεν πρόκειται έτσι να επιλυθεί μεσομακροπροθεσμα η ταυτόχρονη κρίση και προσφοράς και ζήτησης στην πραγματική οικονομία που ξεκίνησε έντονα το 18! Θα επιλύσουν μόνο μπαλωματικά κάποια ζητήματα στην εικονική οικονομία του χρηματοπιστωτικου συστήματος, που δεν έχει όμως καμία κρίση είτε προσφοράς είτε ζήτησης. Εκεί και μόνο εκεί, λεφτά υπάρχουν!
 
Αυτές τις ίδιες "λύσεις" τις ξαναεπανέλαβε στην ΕκΤ η Λαγκαρντ ως business as usual και για το 22 (αναγκαίο κακό λέει η συνέχιση εκτύπωσης νέου άφθονου χρήματος για να μην καταρρεύσει το σύμπαν).
Την ίδια ώρα η εδώ καθυστερημένη καρικατούρα του εγχώριου παραπαίοντα νεοφιλελευθερισμού κάνει πρόβες κουνήματος δακτύλου για να επαναλάβει πάλι μια από τα ίδια στην φετινή ΔΕΘ. Αποκρύπτοντας όσα ΔΕΝ πέτυχε σε σχέση με τις περσινές εξαγγελίες του αλλά και σε ποιους τελικά θα καταλήξουν και κάποια τα νέα φρέσκα που τυπώνει η Λαγκαρντ! Οι ανισότητες που λέει το Bloomberg, διευρύνονται.
 
Οπότε τώρα μπαίνει αμείλικτο το ερώτημα :
 
Και τώρα τι κάνουμε, πέραν του να κοιτάμε την Γιαδικιάρογλου, που κοιτάζει την Πετροβασιλη που χαζεύει κάτω από μια ομπρέλα να μην βραχεί από την καταιγίδα και από την εδώ εφαρμογή των ίδιων πολιτικών που οδηγούν στα χαρτόκουτα νέους νεόπτωχους και στην εμφάνιση πάλι των γνωστών ακροδεξιών σχημάτων, όπως μετά το 1929;;
 
Βussines as usual με επίκληση ενός μαξιλαριού που ήδη μηδενίστηκε από τα νέα χρέη που γράψαμε τα τελευταία δύο χρόνια;; Ή μήπως φτάνει να λέμε "εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα με τα κορονοϊοπακετα", αποκρύπτοντας ότι αυτά δεν φτάνουν ούτε στο 1/4 όσων απαιτούνται για να βγούμε σε ξέφωτο;;
 
Συνεχίζω να φωνάζω το ίδιο και το ίδιο από το 09, τότε που άρχισε να διαφαίνεται ο προάγγελος και της τρέχουσας οικονομικής κρίσης :
 
Μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως και στο μισό παντού, χωρίς μειώσεις αποδοχών.
Και τώρα, με όσα έγιναν από το 09 μέχρι και σήμερα και στην Ελλάδα , προσθέτω :
Και χρηματοδότηση αυτής της μεταρρύθμισης-επιβίωσης ενδογενώς, με την έκδοση νέων (και) κρατικών ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ψηφιακών μέσων συναλλαγών (σύμφωνα και με την Κοινοτική Οδηγία 843/18) που δεν διευρύνουν και άλλο τα χρέη. 
 
Μπορείτε να αγνοήσετε την παρούσα έκκληση μόνο αν νομίζετε ότι δεν θα βραχείτε επειδή υπάρχουν κάτι ομπρέλες. Κάποιες κλεμμένες από 5αστερα, κάποιες άλλες με κλεμμένες ιδέες από άλλες εποχές, για άλλα προβλήματα. Δεν απαιτούνται!
 


4 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ. είπε...



ΤΟ ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΟΥ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩ. (Σωκρατίδης.)

Όποιος δεν εξερεύνησε τα βαθέα του πολιτικού και θρησκευτικού κακού,
ο κατά Θουκυδίδην απειρόκακος, αυτός δεν θα γνωρίση ποτέ και την αλήθεια, την πραγματικότητα, και την ουσία των πραγμάτων. Και γαρ θα αγνοεί βλακωδώς πάντα το βασικότερον. ότι το μεγαλύτερο κακό,αυτό που κλέβει ψυχάς και ελευθερίαν, κρύβεται για να περνά απαρατήρητο στο μεγαλύτερο καλό, αυτό που λατρεύεται σαν θεός. Και ως εκ τούτου θα μας έπρεπε ουδέν ως καλόν δέχεσθαι προτού βασανίσωμε και διαπιστώσωμε αυτό ως τοιούτον. Αλλά οι πολλοί, αντί του βασανισθέντος, το αβασάνιστον και ανεξέταστον , πλην επικρατούν και καταχρηστικώς αυτοδιαφημιζόμενον ως καλόν προτιμούν και αμαρτάνοντες εις τον Λόγον ως θρησκείαν και αληθή θεόν τούτο τιμώσιν.

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά έσκασε η βόμβα με μία δημόσια ομολογία από επίσημα χείλη περί της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/australia-new-world-order-conspiracies-b1917082.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γράφει στο λίνκ που έδωσες : ...." when she referred to ongoing Covid restrictions as a “new world order” necessity."

Μετάφραση : όταν αναφέρθηκε στους συνεχιζόμενους περιορισμούς για τον Covid ως ANAΓKAIOTHTA της «νέας παγκόσμιας τάξης».

Το περιμέναμε και το γνωρίζαμε. Μόνο που η "ΝΕΑ" παγκόσμια τάξη...δεν είναι καθόλου νέα, αλλά πολύ πολύ παλιά.Η ίδια ιστορία ξανά και ξανά....σε λίγο η γη θα είναι δικιά τους, θα προβούν σε πραγματική μείωση του πληθυσμού, θα το παίζουν φανερά θεοί.... και θα ξανά γράψουν τον ρου της ιστορίας. Μέχρι όπου όπως αναφέρει ο Ησίοδος, θα τα πάρει στο κρανίο ο Ζεύς, και θα εξαφανίσει και το 5ο σιδηρούν γένος.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αυστραλοί πάντως τα έχουν πάρει στο κρανίο σήμερα με αυτή τη ξεδιάντροπη δήλωση. Οι περιορισμοί και η κατατρομοκράτηση του πληθυσμού σύμφωνα με τα λεγόμενα της κλώσσας είναι μέρος της νέας τάξης πραγμάτων.
Οι Αυστραλοί μετά την τελευταία τους διαδήλωση στην οποία έφαγαν πολύ χημικό αποφάσισαν να παίζουν κρίκετ με μικρές ομάδες, στο οποίο είναι πολύ καλοί, με πέτρες, σημαδεύοντας από μακριά τους Μπατσαίους. Στο τελευταίο μάτς έστειλαν κάμποσους μπατσαίους στο νοσοκομείο. Ο επίσημος τύπος μούγκα. Στρατιωτικός Νόμος βλέπεις!!!