ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Οι εξοπλισμοί δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μετά από πολλά βάσανα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα περάσει σε μια νέα εποχή. Με τα 5 δις που διέθεσε ο ελληνικός λαός το ναυτικό θα απόκτηση 3+1 φρεγάτες FDI και 3+1 κορβέτες gowind 2500. Απολογισμός: Απόκτηση πυραύλου μεγάλης εμβέλειας (ASTER 30). Μια απάντηση στη βαλλιστική της Τουρκίας και σε άλλες σύγχρονες απειλές. Ένα χέρι που θα καρπαζώνει τους μογγόλους στα 120km με no escape zone στα 70km. Η αεροπορία μας πλέον θα ανασάνει και πλέον θα καλύπτονται και τα δικά της νότα από το ΠΝ. 

Το ναυτικό και η αεροπορία αποκτούν κοινό πύραυλο. Το όνομα αυτού MICA New Generation. 

Ολοκληρωμένη σουίτα ανθυποβρυχιακού πολέμου, όπου μαζί με τα 7 MH60-R θα κρατήσουν το Αιγαίο γαλανόλευκο. 6 νέα πλοία με προαίρεση για άλλα 2 περιμένουν το ναυτικό. Οι στιγμές είναι μεγάλες. Μετά από 10ετιες τα πληρώματα μας θα αποκτήσουν κάτι που αναλογεί, κάτι που αξίζει στον κάθε Σάλιαρη που βγήκε να υπερασπιστεί τα νερά μας, ξέροντας ότι θα πολεμήσει με κάτι που είναι γηραιότερο αυτού. Ο Σάλιαρης δεν είναι μόνο ένας. Ο Σάλιαρης γεννήθηκε μέσα από το πλήρωμα και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Οι εξοπλισμοί δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξοπλιστεί κι άλλο. Ήδη έγινε μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από το 2010. Οι πολιτικές ηγεσίες θα πρέπει να θέσουν ξεκάθαρους εθνικούς στόχους. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα και τεχνογνωσία από κάθε αγορά που κάνει. Θα πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει στα συστήματα που αγόρασε για να τα αναβαθμίσει οπότε η ίδια κρίνει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, Λύκαστρε, μια που είσαι φτιαγμένος απ' τα τσίπουρα, να μή στη χαλάω, αλλά ρέ παιδί... με τρύπια σύνορα και λάθρο να μπουκάρουν συνεχώς, φρεγάτες και Ραφάλ είναι απλώς αξιοθέατα σ' ένα ιδιότυπο υπαίθριο μουσείο.

Τέτοια εργαλεία πρέπει και να δουλεύουν, όχι απλά να κόβουν βόλτες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Λες να μην το ξέρω;; Αλλά ποιος φταίει για τα τρύπια σύνορα;;;Εσείς ΟΛΟΙ δεν φταίτε που πάτε και τους ψηφίζετε;;

Πάλι καλά που δεν μου είπες ότι οι φρεγάτες δεν θα χωράνε στον Ναύσταθμο διότι θα είναι μεγάλες.!!!! χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

παμε δεν παμε να ψωφησουμε αυτοι θα βγαλουν αυτον που θελουν ντε και καλα, και μην ξεχναμε οτι ειμαστε προτεκτορατο ξεπουλημενο στα παζαρια ανατολης και δυσης σκατα δηλαδη

ΑΡΡ. είπε...



ΡΩΜΗΟΊ

Από σπόντα σε σπόντα
οι Έλληνες την γλιτώνουμε,
είναι φαίνεται πολλά τα δανεικά
που τοις θεοίς μας οφείλουμε.

(Ωδάρχης κ11)