ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

1724% αύξηση στις πωλήσεις τουρκικών φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα….

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ε ναι διότι ως γνωστόν οι "πυλώνες σταθερότητας" πρέπει πάντα να εισάγουν φρούτα και λαχανικά από επεκτατικούς βίαιους γείτονες για να τους καθησυχάζουν και να μην είναι επεκτατικοί...είναι μια έξυπνη στρατηγική του πυλώνα σταθερότητας που ενισχύει τις διμερείς σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη. Όταν (σύντομα) επεκταθεί η τελωνειακή ένωση Τουρκίας ΕΕ και και στα αγροτικά τότε να δεις τι έχει να γίνει. Τουρκία δίπλα με μηδαμινό μεταφορικό κόστος μέχρι Ελλάδα και υποπολλαπλάσιο κόστος παραγωγής. Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε. Διότι η επέκταση είναι τελειωμένη υπόθεση δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε τώρα πήρε το δρόμο της και ότι ξεκινάει στην ΕΕ κάποτε τελειώνει. Υποπτεύομαι ότι ούτε καν κατάλαβαν ότι θίγει κυρίως εμάς λόγω α)γειτνίασης (μεταφορικό κόστος) β)παράγουν τα ίδια προϊόντα με εμάς (ίδιο κλίμα κλπ). Εγκληματική ανικανότητα του κομματικού συστήματος και αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Νετζάτ Σιν- πρόεδρος του Δ. Σ Εξαγωγέων φρούτων και λαχανικών Μεσογείου  δήλωσε πως σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται η άνοδος της Τουρκίας που διαθέτει ποικιλία, ασφάλεια  και πλούτο φρούτων και λαχανικών.
……
Ο Σίν δήλωσε :
“Στην κορυφή των χωρών όπου είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου των εξαγωγών τον Αύγουστο αναδείχτηκε η Ελλάδα με αύξηση 1724% και αξία προϊόντων 1,5  εκ. $
…..
https://www.haberler.com/yas-meyve-sebze-ihracatinda-yunanistan-rekoru-14396440-haberi/

Σχ. : Είμαστε σίγουροι πως κάποιοι  ελληνόφωνοι έμποροι τα βαφτίζουν τα τουρκικά προϊόντα και έτσι μας τα πουλάνε, για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 

Και φυσικά βλέπετε… Ο πρόεδρος στην φωτογραφία μαζί με την τουρκική σημαία και φυσικά τον Κεμάλ…

ΠΗΓΗ

 

1 σχόλιο:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ρίχνω μια ¨πυλωνοσταθεροποιητική¨ ιδέα για το τουρκορωμηοπουστοΕΛΙΑΜΕΠ.

Την Θεσσαλονίκην μετονομασθήναι εις Κεμαλούπολιν.
Έτσι όπως και το αρχαίον Βυζάντιον εκλήθη Κων/πολις από τον νέον Ρωμαίον κομμουνοχριστιανόν στρατηλάτην αυτοκράτορα δυνάστην.

Την Ρωμηοσύνην ούν μη κλαίγε. Άπατος γαρ ο ¨γενιτσαροπάτος¨ της...