ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τροφή και κάτι σκέψεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τροφή και κάτι σκέψεις.

Σήμερα ένα φιλαράκι που έχει μελίσσια μου έφερε κερήθρα με μέλι η μέλι με κερήθρα. Και σκέφτηκα ότι  οι μέλισσες έχουν καταφέρει να παράγουν θρεπτικές ουσίες ενεργειακά ισοδύναμες της 1kWh καταναλώνοντας, στα εκατομμύρια χιλιόμετρα που διανύουν ως σμήνος για την συλλογή της πρώτης ύλης για το μέλι, λιγότερη ενέργεια από 1.2kWh συνολικά όλες μαζί.

Αντίστοιχα το ευφυέστατο είδος homo sapiens παραδίδει, μέσω των ιεραρχικών συστημάτων εξόρυξης, μεταφοράς και μεταποίησης υδρογονανθράκων η άλλων ενώσεων του άνθρακα ή από τα πυρηνικά που στηρίζουν τον πολιτισμό του, μόνο το 3% της ενέργειας που αρχικά εξορύχτηκε!! 
 
Το υπόλοιπο 97% χάνεται στο περιβάλλον κατά τις μετατροπές των υλικών ή της ενέργειας από μια κατάσταση στην επόμενη και για την μεταφορά της ίδιας της ενέργειας από τον χώρο που αρχικά συλλέχθηκε στο σημείο όπου θα καταναλωθεί.
 
Όχι πολύ καλύτερη η κατάσταση και με τις ΑΠΕ, όσο αυτές χρησιμοποιούν τα ίδια ιεραρχικά δίκτυα παράδοσης της ενέργειας εκεί που χρειάζεται. Τραγική η απόδοση τους χωρίς την εφεδρεία ενός καυσίμου, με το υδρογόνο ακόμα να αργεί για να κυριαρχήσει ως βασικό καύσιμο, χώρια που απαιτούν και ποσότητες σπάνιων μετάλλων που δεν υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη. 
 
Ο λόγος της καθυστέρησης της κυριαρχίας του υδρογόνου ως καυσίμου ή μέσου αποθήκευσης ενέργειας: μπορεί να παραχθεί σχεδόν παντού και από τον καθένα! Άρα τότε τι τα θες τα ιεραρχικά δίκτυα και τους κολοσσούς παραγωγής/μεταφοράς της ενέργειας, οεο;;
 
Το 1/4 από αυτή την 3% ενέργεια κάθε μορφής που τελικά παραδίδεται, χρησιμοποιείται για να παραχθεί τροφή. Που και αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καύσιμο για να παραχθεί ενέργεια!
Αυτές οι βασικές διαπιστώσεις δεν λένε, με λίγα λόγια, ότι η οξεία τρέχουσα ενεργειακή κρίση, που θα επιμείνει για μήνες, και η παρελκόμενη κλιματική, δημιουργούν έναν συνδυασμό που μπορεί να τινάξει εύκολα όλη την παγκόσμια οικονομία στον αέρα! Γι αυτό υπάρχουν τα σεντόνια που συνδυάζουν αυτές τις κρίσεις με την πολύ, πλέον, πιθανή κατάρρευση ενός άλλου ultra ιεραρχικού συστήματος, του τραπεζικού, κάνοντας όλο το χρήμα και τα παράγωγά του κυριολεκτικά κουρελόχαρτα. 
 
Γιατί τα λέω όλα αυτά;;
 
Θα μπορούσε να ήταν έτσι, χωρίς λόγο!
Για να καταναλώσω λίγη ενέργεια για να βρω αυτές τις "άχρηστες" πληροφορίες και για να κάνω μερικούς υπολογισμούς. Ίσως, λέω, να παραδοθεί έτσι ένα μικρό της ποσοστό σαν μήνυμα τροφής για σκέψεις μέσα από αυτό το δίκτυο, το πρώτο κατασκεύασμα του ανθρώπου που δεν είναι ιεραρχικό. Όλα τα άλλα έχουν φτάσει στα όρια τους. Και θέλουν τώρα, λέει, ένα Global Reset. 
 
Μακάρι να ξέραμε και τι είναι αυτό και τι δεν αφορά!
Το πoιό καύσιμο ή πόσο πολύ ΑΠΕ, το δίλημμα που επικεντρώνονται τώρα όλες οι αντικρουόμενες πολιτικές και διαμάχες γεωπολιτικής σε όλον τον πλανήτη, φαίνεται ότι απλώς συσκοτίζουν το πραγματικό πρόβλημα: 
 
Το αν θα συνεχιστεί ή όχι η ίδια βλακώδης ιεραρχική δομή παραγωγής και διακίνησης των κρίσιμων στοιχείων για την επιβίωση του είδους μας. Της ενέργειας και του χρήματος ως μέσου συναλλαγών των βασικών (ενέργεια, νερό μεταφερόμενο με ενέργεια, τροφή ως ενέργεια) με τα υπόλοιπα χρειαζούμενα.
 
Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να εξοντώνουμε μαζικά τις μέλισσες. Χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι χωρίς αυτό το πολύ πετυχημένο είδος αυτού του πλανήτη, τροφή από την γη δεν υπάρχει.
Βρήκα με όλα αυτά και μια ευκαιρία για να πω μια καλησπέρα ανάμεσα σε κάτι δικά μου...τρώγοντας ακόμα ένα κομμάτι κερήθρα με μέλι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: