ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

AUKUS: Η Γαλλία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Αυστραλία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Γράφαμε τότε στις 19 Ιουλίου του 2020  ΕΔΩ, όταν κανένας δεν περίμενε να γίνουν όλα αυτά που γίνονται σήμερα : ..."Το ΝΑΤΟ διαλύεται αλλά ετοιμάζεται στην θέση του , μια άλλη δυτική συμμαχία που ενδεχομένως μέσα σε αυτήν δεν θα είναι χώρες όπως η Γερμανία και οι χώρες σύμμαχοι της. Η τελική στάση Γαλλίας και Ιταλίας θα επιταχύνουν τα γεγονότα.".

Η άλλη δυτική συμμαχία είναι η AUKUS. Υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που άφησαν την Γαλλία στην απ'έξω.... Η κίνηση αυτή των 3 κρατών δεν στοχεύει τόσο την Κίνα ναι μεν η μια άκρη του νήματος είναι η Κίνα και σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν..αλλά η άλλη άκρη οδηγεί και στην Γερμανία. Η συμμαχία αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση για να μπορέσουν να τερματίσουν τον άξονα συμμαχίας που πάει να δημιουργηθεί και που μπορεί να αναδείξει 2 νέες δυνάμεις , η οποίες θα μπορούν να ρίξουν από το βάθρο του Πλανητάρχη την Αμερική. Για αυτό και η Αμερική τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια στρατηγική να τραβάει το "χαλί" κάτω από τα πόδια από αυτές τις περιφερειακές δυνάμεις που πήγαιναν να αναπτυχθούν. Για αυτό και η Αμερική δημιουργεί αυτό το "κάτι" σε συνεργασία με την Αγγλία (για αυτό και το ΒREXIT) και την Αυστραλία....Αγγλοσάξονες γαρ όλοι τους και όλους τους άλλους τους έχουν στην απ'έξω διότι είναι οι μόνοι που εμπιστεύονται οι Ουσαίοι. Δηλαδή με απλά λόγια όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν οι γάτες οι σκύλοι και γενικά οι περιφερειακές χώρες.

Επίσης η Αυστραλία ΔΕΝ θα μπορέσει ποτέ από εδώ και εμπρός να είναι αυτόνομη χώρα. Διότι θα έχει πάντα το αμερικάνικο σύστημα μάχης, αλλά και η μετάβαση της στην αμερικάνικη πυρηνική πρόωση σημαίνει την πλήρη εξάρτηση από τις ΗΠΑ ή/και το Ηνωμένο Βασίλειο για καύσιμα και άλλη υποστήριξη, καθώς η κυβέρνηση Μόρισον δεν σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πολιτικό πυρηνικό ενεργειακό πρόγραμμα. Η Αυστραλία δεν διαθέτει προς το παρόν καμία πυρηνική υποδομή εκτός από έναν μικρό ερευνητικό αντιδραστήρα. Να θεωρείται βέβαιο για τους Αυστραλούς η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ σε όλα τα επίπεδα. Πλέον δεν θα αποφασίζουν μόνοι τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της χώρας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία για διαβουλεύσεις.

Αφορμή για την ανάκληση των διπλωματών ήταν η «εξαιρετικής σοβαρότητας» ανακοίνωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Καμπέρας, που οδήγησε στην ακύρωση, εκ μέρους της Αυστραλίας, της σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γαλλία, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις τους δύο πρεσβευτές μας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση δικαιολογείται από την ασυνήθιστη σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

 ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα, οι Αυστραλοί ποτέ δεν είχαν δική τους στρατηγική αυτονομία! Δεν είναι κάτι το καινούργιο το ότι η Αγγλία τους κάνει ό,τι θέλει.
Μαζί με τους Νεοζηλανδούς συμμετείχαν (και σκοτωθήκαν κατά δεκάδες χιλιάδες, ίσως και παραπάνω) και στον Α' και στον Β' ΠΠ, χωρίς να συντρέχει λόγος. Δεν τραβούσαν κανένα ζόρι αυτοί να πάνε στην Καλλίπολη και στις Θερμοπύλες να θαφτούν.

Πάντα έτρεχαν όπου πρόσταζε η "μαμά" Αγγλία, "ανεξάρτητοι" κατά τα άλλα.

Εγώ απορώ, που σ' αυτή τη συμμαχία (συσπείρωση Αγγλοσαξόνων) δεν προστέθηκε ακόμη ο Καναδάς, το τρίτο (ή τέταρτο, μαζί με τις ΗΠΑ; ) υπάκουο σκυλάκι του Μπάκινγκχαμ. Να γίνω λίγο Λύκαστρος στη θέση του Λύκαστρου και να το προβλέψω για προσεχώς; :)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Να γίνω λίγο Λύκαστρος στη θέση του Λύκαστρου και να το προβλέψω για προσεχώς; :)"

Να γίνεις .!! Να ξεκουραστώ και εγώ λιγουλάκι ο καημένος. Όποιος θέλει ελεύθερα να βάλει έναν ώμο. Τώρα το θέμα με τον Καναδά δεν είναι τόσο απλό. Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η στρατηγική σχέση που έχουν η Κίνα με τον Καναδά. Όταν ο πρωθυπουργός Trudeau και οι υπουργοί του δηλώνουν ότι δεν βλέπουν την Κίνα ως αντίπαλο και αντίθετα πλαισιώνουν τους στόχους τους μέσω μιας μικτής ομάδας συνεργασίας και συνύπαρξης.!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Κίνα είναι δομικό στοιχείο της παγκοσμιοποίησης. Πιθανότατα η Αυστραλία να επιλέχθηκε ως φερετζές. Δείχνουν Κίνα αλλά υπάρχουν άλλοι στόχοι στη γαλαρία. Εκτός αν όντως προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα (με τι νιονιό). Θα φανεί. Αν ας πούμε η Κίνα συνεχίσει να αγοράζει την Αφρική μπιρ παρά (όταν μιλάμε για Αγγλία εννοούμε όλη την Κοινοπολιτεία) ή αν οι παμίτες συνεχίσουν να κάνουν τις πάπιες στο Πέραμα, τότε η αντικινεζική συμμαχία είναι μούφα.

Ανώνυμος είπε...

Τρυντώ, έ; Γαλλόφωνος. Προφανώς εκεί βρίσκεται το γιατί δεν κάλεσαν ακόμη τον Καναδά: δεν θέλουν σ' αυτή τη φάση να τσατίσουν περισσότερο τη Γαλλία, ή να εξεγερθούν οι Κεμπεκουά. (Ας θυμηθούμε το τί είχε πεί εκεί ο Ντέ Γκώλλ: "- Ζήτω το ελεύθερο και ανεξάρτητο Κεμπέκ!")

Πάντως, το αγγλοσδαξωνικό και το φράγκικο ιερατείο συνεργάζονται στενά. Το δέ δεύτερο καλύπτει τα κενά που αφήνει το πρώτο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ντε Γκώλ εε;;; Ε λοιπόν αυτός ο τύπος είπε και κάτι άλλο για το ΝΑΤΟ, ότι δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να είναι... "Οι Αμερικανοί μέσα, οι Ρώσοι έξω, και οι Γερμανοί κάτω".

Που πάει να πει ότι το ΝΑΤΟ ΔΕΝ δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Κίνα.!!! Αν το ψάξεις λίγο βαθύτερα στο ποιοι κρύβονται πίσω από την δημιουργία του ΝΑΤΟ θα δεις ότι είναι είναι αυτοί που ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ την Κίνα.!

Μετά από αυτό όμως που είπε του "έσκασαν" κατά "περίεργο" τρόπο κάτι Μάηδες του 68..κάτι "περίεργες" αναταραχές και κινητοποιήσεις εντός της Γαλλίας.

ΑΡΡ. είπε...


Μετά από αυτό όμως που είπε του "έσκασαν" κατά "περίεργο" τρόπο κάτι Μάηδες του 68..κάτι "περίεργες" αναταραχές και κινητοποιήσεις εντός της Γαλλίας.

.........................................................................

Επιπροσθέτως κι ένας περιούσιος αναρχικός ινστρούκτωρ, διδάκτωρ των διαμαρτυρωμένων πεζοδρομίων, που έγινε κατόπιν - άξιος ο μισθός του -
επιφανής ευρωαξιωματούχος, κι ένας αναρχοφιλόσοφος, ο Σάρτρ, με την λεσβία δικαιωματίστρια σύντροφό του, του φανατισμένου πρωκτού περιούσιος κι αυτός. Ήταν μετά να μη ήλθαν αι νεοταξικαί νεοκομμουνιστικαί μέλισσαι;