ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ρε είστε μαλάκες ή το παίζετε;; Πάτε καλά ρε;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Μητσοτάκης χθες ανακοίνωσε την αγορά +6 rafale. Πολύ καλά νέα. Είναι ένα μαχητικό που αξίζει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να ενημερωθεί ο πολίτης πάνω σε κάποια θέματα. Ποια; Τι έκδοση θα είναι αυτά τα rafale; Θα είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα; Πόσο κόστισαν;;

Η προηγούμενη αγορά των 18 rafale ήταν όντως λειψή, αφού δεν συγκροτούσαν μια μοίρα. Ήταν δεδομένο ότι σύντομα θα έπρεπε να τα κάνουμε 24. Αυτό αυξάνει τις δυνατότητες της μοίρας. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πετάνε όλα τα μαχητικά μαζί. Κάποια συντηρούνται. Άρα όσο περισσότερα, τόσο περισσότερα θα πετούν στον ουρανό και θα κάνουν τη διαφορά. Απ' την άλλη τέθηκε και το ζήτημα της υποστήριξης τους. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερες οι τιμές των ανταλλακτικών. 

Είναι άλλο να συντηρείς για παράδειγμα 3 μαχητικά και άλλο 10. Διαπραγματεύεσαι όσο μπορείς τις τιμές των ανταλλακτικών και πετυχαίνεις κάποια που σε συμφέρει ή τουλάχιστον μία που δεν σε "γδέρνει" τόσο πολύ, ώστε να σε αναγκάσει να μετανιώσεις την επένδυση που έκανες. Ταυτόχρονα η απόσυρση των mirage 2000 έπρεπε κάπως να αντισταθμιστεί και τα rafale έκατσαν κουφέτο.

Υπάρχουν όμως κάποιες ερωτήσεις. Τι οδήγησε τον Μητσοτάκη και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να πάρει τώρα τα 6 επιπλέον rafale. Δεν ήξερε ότι η μοίρα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη;; Δεν είχαμε λεφτά τότε για 6 ακόμα και βρήκαμε τώρα; Μήπως αποτέλεσαν την ενδιάμεση των Γάλλων και αγοράστηκαν σε χαμηλότερη τιμή, αφού μέχρι τώρα δεν μας κάλυπταν οι φρεγάτες που έδιναν ως ενδιάμεση λύση;; Αυτό πρέπει να το μάθουμε. Πρέπει να μάθουμε με τι τιμή αγοράστηκαν. Εάν αγοράστηκαν στην αρχική τους τιμή, σημαίνει πως δεν μιλάμε για ενδιάμεση, απλά για μια ολοκλήρωση της εξοπλιστικά αγοράς που έγινε. Τότε τι μας μένει;;

Μήπως ο Μητσοτάκης πήρε αλλά 6 για να βγάλει τον εαυτό του από την δύσκολη θέση της επιλογής των γαλλικών FDI, ώστε να μπορέσει να αγοράσει με την ησυχία του τις τράτες που προσφέρει ο έμπορος Pyatt και η L.M ;; Ναι μωρέ αυτές οι τράτες, οι mmsc. Που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τον διάπλου του Ατλαντικού, που οι μόνες επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει είναι οι συλλήψεις ναρκεμπόρων στα νερά της Καραϊβικής. Αυτές οι τράτες που βγήκαν εκτός υπηρεσίας από το USNavy  επειδή χάλασε το gear box και δόθηκε εντολή να μην αναπτύσσουν ταχύτητα άνω των 10 κόμβων. 

Αυτές οι τράτες που δεν έρχονται με πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (SM2 BLK3C/SM6) και νομίζουν κάποιοι ηλίθιοι πως έχουν αναβαθμιστεί οι σχέσεις μας με την Αμερική, όταν δεν έχουμε πάρει ούτε έναν νέο πύραυλο αε από την Αμερική και περιμένουμε να κάνουμε το colpo grosso με Ισραηλινούς πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες. Έχετε αντιληφθεί πως αυτοί οι μαλάκες που σας πουλάνε παραμύθια για SM2 δεν σας λένε πως το βαπόρι έρχεται χωρίς σόναρ τρόπιδας και χωρίς τορπιλοσωλήνες;;

Έχετε αντιληφθεί τι θα σήμαινε για τις σχέσης Αμερικής - Τουρκίας, εάν η πρώτη μας έδινε SM2 και πρόσφερε προστασία στα μαχητικά και στην ενδοχώρα από την THK;; Έχετε αντιληφθεί ότι τα γόνατα της άλλοτε κραταιάς Αμερικής έχουν γίνει κόκκινα προσπαθώντας να μη χάσει τη μέση ανατολή τελείως; Καταλαβαίνετε ότι η Κίνα χώθηκε στη μέση Ανατολή και στην Αφρική;; Καταλαβαίνετε τι κενό έχει δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν και πως τρίβουν τα χεράκια τους οι Κινέζοι;; Και τώρα που τους χρειάζεται τους Τούρκους, τώρα θα δώσουν σε εμάς ένα όπλο που θα κάνει τη διάφορα;;

Ρε είστε μαλάκες ή το παίζετε;; Ποιους ηλίθιους κάθεστε και διαβάζετε;; Αυτούς που λένε πως θα καταρρίπτουμε τα drones με τη χρήση των rafale, f16, mirage και των πυραύλων essm που ο κάθε ένας κάνει 2εκ.;; Ρε πάτε καλά;; Αυτή είναι η απάντηση στα drones της Τουρκίας;; Έτσι θα χτυπήσετε 200+ drones που θα πετούν σε 10km+ ύψος και θα μπορούν να μεταφέρουν αντιπλοικους και κατευθυνόμενες βόμβες και όλα αυτά να τα κάνουν άφεση από ασφαλή απόσταση, αφού θα έχει γίνει καταδείξει από πολλά άλλα φθηνότερα drone;; Πάτε καλά ρε;;

Καταλαβαίνετε ότι οι Γάλλοι δίνουν πύραυλο 120 χλμ δημιουργώντας μια ομπρέλα προστασίας για την αεροπορία, ώστε να δρα πιο άνετα;; Καταλαβαίνετε ότι δεν φτάνουν μόνο οι patriot;; Οι  Ουσαίοι τι έδωσαν ρε;; ESSM BLK2;; Μέχρι που φτάνει;; Μέχρι τα 50 χλμ;; Πάτε καλά;; Καταντήσατε το Π.Ν δημοσίους υπαλλήλους.

7 σχόλια:

Μμ. είπε...



Πολύ εμβληματική και συμβολική πάντως αυτή η μασωνικής εμπνεύσεως φωτογραφία. Πού τα αλιεύεις αυτά τα ντοκουμέντα, βρε Λύκαστρε; ¨Το βασίλειό μου για μια καρέκλα! όπως θα ανεφώνει και ο Σαιξπηρικός Ριχάρδος. Αφού κι αυτός ο εικονιζόμενος Χριστούλης αφ' ότου και αντί επί Σταυρού ενεθρονίσθη σε δικαστική μεγαλοκαρέκλα πάει, χάλασε κι αυτός και κατέρρευσε η ετοιμόρροπος ελληνική δικαιοσύνη. Λατινική Αμερική, Κουλημβία γεγόναμε!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Πού τα αλιεύεις αυτά τα ντοκουμέντα, βρε Λύκαστρε; ¨"

χα χα χα χα Είπαμε είμαι τσαχπίνικη λέρα και κάνω τσαχπινιές. Και δημιουργώ αυτές τις φώτο. Δεν είναι δύσκολο να γράψεις μέσα σε μια φώτο. Δημιουργία του μάστορα της μάντρας και προσφορά του καταστήματος για ελεύθερο copyκλεφτ. χα χα χα

kakos04 είπε...

Παλιά οι πειρατές κάρφωναν και ένα μαχαίρι στο τραπέζι πριν συζητήσουν για να δείξουν την αποφασιστικότητα τους στις αποφάσεις και την διάθεση για αίμα για την άποψη τους . Δυστυχώς αυτή η φωτογραφία αν ψηφίσουν το αμερικάνικο φέρετρο που λες μου μοιάζει πιο πολύ για μπαλαρίνες που ακουμπούν στην μπάρα για εντολές με πιρουέτες . Κρίμα για την ναυτοσύνη μας , αν έχουν τσίπα να παραιτηθούν αν ζορίζονται και να αναλάβουν άτομα σαν τον Σαλιάρη .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Δυστυχώς αυτή η φωτογραφία αν ψηφίσουν το αμερικάνικο φέρετρο που λες μου μοιάζει πιο πολύ για μπαλαρίνες που ακουμπούν στην μπάρα για εντολές με πιρουέτες "

χα χα χα χα Οι "μπαλαρινες" είναι το ΑΝΣ δηλαδή το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο...δες τα ονόματα, από εδώ πήρα και την φωτο.

https://www.hellenicnavy.gr/el/organosi/geniko-epiteleio-naftikoy/anotato-naftiko-symvoylio.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όταν η στρατηγική σου είναι να αποφύγεις τον πόλεμο ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, είναι λογικό και στα εξοπλιστικά να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Δηλαδή να ζητάς την εύνοια αυτού που θα σε βοηθήσει να τον αποφύγεις, παρά να προμηθεύεσαι το καλύτερο υλικό προκειμένου να τον διεξάγεις.

Μμ2 είπε...



μοιάζει πιο πολύ για μπαλαρίνες που ακουμπούν στην μπάρα για εντολές με πιρουέτες "

Kakos.

..........................................................

Εμένα τώρα γιατί μου θυμίζουν δουλοκωπηλάτες γαλέρας φωτογραφουμένους
με τα γιορτινά των και κρατώντας και επιδεικνύοντες υπερηφάνως τας καρέκλας-αλυσίδας των;

Και αυτά τα φίμωτρα; ¨Σ(κ)ασμός¨ προτεκτοράτου σχέτο.

Μμ2 είπε...



Έβαλε ένα περίστροφο στη βάση του καρφωμένου μαχαιριού. " Τσάρλι" είπε με την διαπεραστική φωνή του ¨μπαίνεις στην τιμημένη αδερφότητα των ανθρώπων με το μεγαλύτερο θάρρος και την μεγαλύτερη πίστη. έρχεσαι στην συντροφιά μας ζωντανός και θα φύγεις νεκρός. Θα ζήσεις και θα πεθάνεις με το πστόλι και το μαχαίρι. Πιάσε το χέρι μου πάνω στο μαχαίρι."
.....................................................

... έχεις την αδερφότητα πάνω απ' ό,τιδήποτε άλλο στην ζωή σου;"
" Τ' ορκίζομαι " είπε ο Τσάρλι.

...........................................................

Ο Άντζελο Παρτάνα του είπε να σηκώσει τον δείχτη του δεξιού του χεριού.Τού τρύπησε το δάχτυλο με μια καρφίτσα και φάνηκε μια σταγόνα αίμα.
" Αυτή η σταγόνα αίμα συμβολίζει την γέννησή σου στην οικογένειά μας. " Είμαστε ένα μέχρι τον θάνατο" είπε ο Δον Κοράντο και σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για ν' αγκαλιάσει τον Τσάρλι.
" Όπως εμείς σε προστατεύουμε έτσι κι εσύ πρέπει να προστατεύεις την τιμή των Πρίτζι. Τ'ορκίζεσαι;"
" Τ' ορκίζομαι στον Θεό " είπε ο Τσάρλι.
Φίλησε τον Δον και μετά φίλησε τον πατέρα του. Τα μέλη χειροκρότησαν.
..............................................................

(Richard Condon: Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΡΙΤΖΙ, Μυθιστόρημα.)