ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΩΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΡΩΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ .

Τι σημασία έχουν πλοία όπως AH140, F110, SIGMA 11515 AAW, MEKO A200/A300, F100, όταν δεν έχουμε στείλει P&A στους Ουσαίους για τα οπλικά συστήματα που θέλουμε να μας αποδεσμεύσουν;;

Ρεαλιστικά άμα το δεις είναι σαν να είναι ανύπαρκτες προτάσεις ή τουλάχιστον  χρησιμοποιούνται για προπέτασμα καπνού, ίσα ίσα για να φαίνεται ότι κάνουμε "διαγωνισμό". Με άλλα λόγια έχουμε μείνει με το ψαροκάικο Μίμη (MMSC) της LM με τον πύραυλο των 50km εμβέλειας και 10km ύψους εμπλοκής, χωρίς σταθερό ραντάρ, χωρίς σόναρ τρόπιδας και χωρίς τορπιλοσωλήνες και απ' την άλλη έχουμε την Γαλλική FDI με σταθερό ραντάρ, 2 σόναρ (τρόπιδας και συρόμενο), 32 πυραύλους 120km εμβέλειας και μεγαλύτερου ύψους εμπλοκής, με τορπιλοσωλήνες και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.

Άρα η λύση είναι προφανής. Διαλέγεις το καλύτερο μιας και ο διαγωνισμός αφορά κύριες νεόδμητες μονάδες και όχι ενδιάμεση λύση που σε 10 χρόνια θα είναι κατσαρόλες tefal. Συνεπώς οι "σύμμαχοι" Ουσαίοι  έχουν σκοτώσει πριν καν "γεννηθούν" τις προτάσεις Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας. Τι κατάφεραν με αυτό; Μα φυσικά να περιορίσουν τις δυνατότητες τους στα επίπεδα της τράτας MMSC και σε συνδυασμό με το πολιτικό τους βάρος στο διεθνές γίγνεσθαι να αποσπάσουν το συμβόλαιο των 5 δις και να αφήσουν το ναυτικό ευνουχισμένο για τα επόμενα 40 χρόνια, έρμαιο των εντολών των Αμερικανών που θα στόχευαν μόνο στην προάσπιση των νατοϊκών συμφερόντων και όχι των εθνικών μας συμφερόντων. Απ' την άλλη μαγκιά τους.

Στην τελική η συνέχιση του Ελληνικού Έθνους είναι δική μας υποχρέωση, όχι δικιά τους. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τα βασικά. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όχι μόνο το πολιτικό μας προσωπικό δεν έχει ουδεμία σχέση με την ιδέα της συνέχισης του έθνους αλλά και πως από κοντά ακολουθούν και πολλοί γαλονάδες - κινητές μπιζουτιέρες που στην τελική χάνουν την εξουσία τους μετά από τις κρίσεις και αντικαθίστανται από κυβερνητικά προσκείμενους.

Με πιο απλά λόγια οι στρατηγοί μας και οι ναύαρχοι μας ενδιαφέρονται πρώτα για τα εθνικά μας συμφέροντα ή τα νατοϊκά - βιομηχανικά άλλων χωρών;; Τουλάχιστον η σιωπή τους αφήνει χώρο για πολλές υποθέσεις. Ξέρετε τι είναι καλύτερο από αυστηρά διαβήματα;; Πύραυλοι που κάνουν ψαλίδια και ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας. Με αυτά θα ακούμε τους μπούφους να ουρλιάζουν πριν βρεθούν στον πάτο του Αιγαίου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού θα πάει; Δεν θα ξεκινήσουν πόλεμο οι Αμερικάνοι με Κινέζους / Ρώσσους; Αφού τρώγονται και ξύνονται στη γκλίτσα εδώ και χρόνια!

Τότε είναι που θα ζητήσουν συμμάχους! Δηλαδή, κορόϊδα να πάνε να σκοτωθούν γιά κάποια "ιδέα", που κάποιοι άγριοι και απολίτιστοι βάρβαροι δεν την καταλαβαίνουν, και πρέπει να τους τη βάλουν στα κεφάλια με το στανιό. (Μάλλον γιά τη "ντεμόκρασυ" θα γίνουν όλ' αυτά, υποθέτω. Κι όχι γιά τις τράπεζες του Ρότσιλντ. Πάπάπάααα... συκοφαντίες!)

Έ, ακριβώς τότε είναι που θα πάρουν το μακρύτερο το δικό μας! Δύο φορές την πατήσαμε κι εμπλακήκαμε σε (παγκοσμίους) πολέμους (Αγγλοσαξωνικής γεωπολιτικής) που δεν μας αφορούσαν. Δεν σηκώνει και τρίτη. Θα καταγραφούμε στην Ιστορία ως μέγιστοι μ.λάκες.

Τότε οι Αμερικάνοι θ' ακούσουν το ευζωνικόν παράγγελμα: "- Τον πούλον, άρμ! Επ' ώμου, άρμ! Εμπρός, μάρς!"

Άσ' τους τώρα να χαρούν, βλέποντας όνειρα με τους "ήρωες, που πολεμούν σαν Έλληνες!"... **Τότε** θα τους τα εξηγήσουμε. :)

Μμ. είπε...


Πρωινή λέγεται αυτή; Αφοδευτική ταιριάζει. Δια την πρωινήν ήτοι αφόδευσιν
ό,τι πρέπει τοίς δυσκοιλίοις.

Μμ2 είπε...



Αμάν,βρε Λύκαστρε, ευρηματικότατος, χα χα, αυτή η Φλωρινιώτου φωτό πια,
εν είδει δημοκρατικού στρατιωτικού σούργελου, σπάει κόκαλα γέλιου μιλάμε.
Μια βυζαντινή εικόνα μόνο της Μέρκελ βρεφοκρατούσης το Μητσοτακοβρέφος
όπισθεν αυτού λείπει μόνο για να δένει το μεταπολιτευτικό νεοναζιστικό γλυκό.
Ελλάς, το κ-υ-νοβουλευτικό μπαχαλο-κλανο-χανείο σου!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ήταν ανέκαθεν οι μπιζουτιέρες (χαχα, υιοθετώ), ακόμα και στους αγώνες του έθνους. Ήπειρο, Κύπρο και Ανατολική Θράκη δεν τις παραδώσανε πολιτικοί, αλλά γαλονάδες. Κατσιμήτροι και Αλευρομάγειροι είναι οι εξαιρέσεις σε έναν ωκεανό Αραπάκηδων και Μπονάνων. Τους σιχάθηκα εντελώς όταν αρθρογραφούσαν στον ινφογνώμωνα επικήδειους για τον επίτιμο, ωσάν να ήταν ο Καποδίστριας...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλησπέρα παίδες επέστρεψα.! Ουφ όλο το καλοκαίρι κώλο δεν έβαλα μέσα. Όλο στους δρόμους έίμανε. Ψώφησα.!!

" Αμάν,βρε Λύκαστρε, ευρηματικότατος, χα χα, αυτή η Φλωρινιώτου φωτό πια,
εν είδει δημοκρατικού στρατιωτικού σούργελου, σπάει κόκαλα γέλιου μιλάμε. "
.
Αυτός ήταν ακριβώς ο διττός σκοπός της φωτογραφίας. Απο την μια να γελάσουμε με τα χάλια μας, και από την άλλη να αποτυπώσω ακριβώς την κατάσταση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Έτσι ήταν ανέκαθεν οι μπιζουτιέρες (χαχα, υιοθετώ), "

Φυσικά να υιοθετήσεις την φράση..διότι αυτό ακριβώς είναι κινητές μπιζουτιέρες. Ενώ είναι άκαπνοι στην κυριολεξία..μου έχουν κοτσάρει στις στολές τους ένα σωρό μπιχλιμπίδια και παράσημα.!! Που μωρέ τα απόκτησαν σε ποιο πόλεμο η πολεμικό επεισόδιο;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Κάτσε τώρα να δεις τι φωτογραφία θα σου ανεβάσω φίλε Μμ2 χι χι χι χι....θα γελάσεις πολύ.

Μμ2 είπε...


" Έτσι ήταν ανέκαθεν οι μπιζουτιέρες (χαχα, υιοθετώ), "

...........................................................

Μπιζουτιέρα, ά δεν το πρόσεξα, ταμπακέρα το νόμιζα ¨Γατί μου χάρισες αυτή την ταμπακέρα¨ που λέει και το άσμα¨ Και του λόγου καλούντος γιατί δεν υπάρχουν παράσημα ¨κλωσσούσης κότας¨ ¨ ωκύποδος λαγωού,¨ ¨ εθνικόφρονος όνου¨ έτσι για
να πιάνουν τόπο, βρε παιδί μου, και αι εθνικαί μας επιδόσεις!