ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΆΚΟΥΣΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΚΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΆΚΟΥΣΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΚΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ:

Για τους νεόπτωχους και τους νέους ανέργους που θα προκαλέσει η εφαρμογή του, δεν θα έχει σημασία εάν για την νέα κρίση που θα προκληθεί με μεγαλύτερη ένταση θα φταίνε μισό ο κορονοϊός και μισό η κυβέρνηση Μητσοτάκη – σημασία θα έχει ποιος και πώς την διαχειρίζεται και ποιος μπορεί να δώσει λύσεις. Και λύσεις δεν άκουσα, μόνο εξαγγελίες εξοπλιστικών δαπανών, συνέχεια των περσινών, φοροαπαλλαγές του μεγάλου πλούτου και διανομές δωρεάν data.
 
Πάνω στην αμίληκτη πραγματικότητα που φέρνουν αυτές οι συνειδητές επιλογές, που μετά και την δήλωση την σημερινή και του Άδωνι περί αποκλεισμού του 92% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρηματοδοτήσεις επειδή... είναι μικρές (!), κανένα επικοινωνιακό τερτίπι και μέσο δεν θα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτά που διαμορφώνουν σήμερα 5 κόμματα και 2 στρατηγικές με ίσως 10 κόμματα και πάλι δύο στρατηγικές μετά τις επερχόμενες εκλογές. 
 
Η μία, αυτή που ξαναάκουσα χθές και σήμερα από την ΔΕΘ, η νεοφιλελε ανοσία αγέλης στην οικονομία, εκτελείται σήμερα και από τις Τράπεζες και προσδιορίζεται από τις ακραία νεοφιλελε προτάσεις Πισσαρίδη. Δεν έχει κανένα μέλλον! Όπου εφαρμόστηκε έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα για τους πολλούς και στο τέλος προκάλεσε και το ιππικό του ΔΝΤ για σωτηρία. Με υποθήκευση όσων διεκδικεί και ο Ερντογαν αυτή την φορά για λογαριασμό των Uber Alles.
.
Το ματσάκι από την εφαρμογή τους μοιραία θα παιχτεί ανάμεσα στον Φόβο και τον Θυμό.
Αναζητούνται λύσεις ο τελευταίος να γίνει δημιουργικός. Και αν με ρωτήσουν ποτέ πως θα γίνει δημιουργικός ο θυμός, πάλι τότε θα τους πω:
 
Με μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας στο μισό ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, έναντι της απαλλαγής των εργοδοτικών εισφορών.
Και
Χρηματοδότηση αυτής της μεταρρύθμισης (μέχρι να ισορροπήσει και φέρει ανάπτυξη, μαζί και με την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 20% που προκαλεί) , ενδογενώς και χωρίς νέα δάνεια και μνημόνια ως εξής :
 
Με την εξωτραπεζική έκδοση (οδηγία 843/18 της ΕΕ!) ανταλλάξιμου ψηφιακού νομίσματος από μείζονες επαγγελματικές ενώσεις και το ίδιο το δημόσιο για την πληρωμή του 50% των μισθών και των φορολογικών τους υποχρεώσεων και την ανακύκλωση του έτσι μέσα στην πραγματική οικονομία ισοδύναμα με το ευρώ με συναλλαγές χωρίς ΦΠΑ.. 
 
Μέχρι να δω να διατυπώνεται κάτι άλλο καλύτερο, που δεν θα αναλωθεί στο να αναμασάει περγαμηνές προηγούμενης χρηστής διαχείρισης, που ήδη φαγώθηκε ή τίποτα ουτοπικά "να διαπραγματευτούμε καλύτερα πακέτα διάσωσης, πιο εμπροσθοβαρή" θα επιμένω σε αυτά τα δυο πιο πάνω. 
 
Θυμωμένος, αναμένω...
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;; Τι έλεγα ΕΔΩ ;; Για να μπορέσει να επιτύχει η παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να εξαφανίσουν πρώτα την μικρή και μεσαία αγροτική και επιχειρηματική τάξη. Διότι σύμφωνα με το σκεπτικό τους, οι πολύ φτωχοί θα κάνουν ότι τους πούνε για να εξασφαλίσουν τα πρός το ζην....και οι πολύ πλούσιοι είναι δικοί τους.!


Δεν υπάρχουν σχόλια: