ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ωχ...ωχ ωχ ωχ....ο χωχωχοοοοο...σούρχεται Blackrock.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και εκεί που λέγαμε κάτι για χάος και γκαντεμόσαυρους, τσουπ σκάει από εκεί που δεν το περιμένεις το επόμενο "πέταγμα της πεταλούδας στον Αμαζόνιο" . Τέτοιο που είναι δυνατό να προκαλέσει τον επόμενο κύκλο καταρρεύσεων επιπέδου Leman Brothers. Τουλαστιχον.
 
Στην Κίνα είναι τώρα στραμμένη η προσοχή των μεγάλων ξένων τραπεζών και επενδυτών, καθώς είναι σε εξέλιξη το «δράμα» της Evergrande, του κινέζικου γίγαντα ακινήτων, που έχει χωθεί και σε άλλους τομείς, μέχρι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το φάσμα της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας.
 
Οι μετοχές της Evergrande, της εταιρίας που ανήκει στον τρίτο πλουσιότερο Κινεζο, έχουν υποχωρήσει υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την έκταση των οικονομικών της προβλημάτων, σε επίπεδα κάτω από τα όρια ασφαλείας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πουλήσει ακίνητα που διαθέτει τόσο γρήγορα , ώστε να εξυπηρετήσει τα τεράστια χρέη της ύψους 305 δισ. δολαρίων, περίπου όσο το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας.
 
Μαζί με την Evergrande κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση τουλάχιστον μια μεγάλη διεθνής δυτική Τράπεζα (Blackrock), που είναι υπερεκτεθειμενη στον δανεισμό στον κινεζικό γίγαντα, με άγνωστο να προβλεφθούν και ποιές άλλες καταρρεύσεις από το πιθανό ντόμινο-τσουναμι. Τα τοξικά τραπεζικά παραπροϊόντα που βρίσκονται σε διακινδύνευση πρέπει να υπερβαίνουν το 10πλασιο του χρέους της εταιρείας. Τουλαστιχον και αυτά.
 
Ήδη όλοι κοιτάνε κατά εκεί όσο εδώ συνεχίζουμε να κοιτάμε την Γιαδρικιάογλου που κοιτάζει την Πετροβασιλη που βλέπει κάποιον να συναντάει έναν καμπόυ Νταλτον του κάμπου κλπ κλπ.
 
Προσδεθείτε και μην καπνίζετε
Ευχαριστώ
  
Ωχ...ωχ ωχ ωχ....ο χωχωχοοοοο...σούρχεται Blackrock....είχα ποιάσει στο στοματάκι μου τις προάλλες τον Μαύρο Βράχο..χαχαχα ..είμαι μεγάλος "χρυσόστομος". Όταν θα τελειώσω μαζί τους..θα είναι όντως ένας μαυροχαρχαλιασμένος κατεστραμμένος βράχος.

Υ.Γ Περιμένω τώρα τον Σταικούγα (και γαμώ τους "οικονομολόγους") να κάνει καμία δήλωση του τύπου ότι η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει επειδή έχει θωρακιστεί με ένα μαξιλάρι 37δισ. Κάποιου Τσιπρα, δεν τον ξέρετε...Το οποίο μαξιλάρι ήδη εξαϋλώθηκε λόγω των νέων 40δισ χρεών την τελευταία διετία...

6 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είδατε τι σου είναι αυτή η γεγαμημένη πεταλούδα.!!!!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ναι βρε την παλιοπουτανοβιτς και αμα ειναι και gay διπλο το κακο!
Γι αυτο παρτε κανα γουρουνακι αρχιστε να βαζετε μπαξεδες ειδικα αυτοι που στο χωριο μου το εχουνε γκαζον πλεον και τους βρωμανε οι κοτες.
Κουνιεται η gay πεταλουδα και θα τα γαμησει ολα.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με αυτή την συμμορία είναι ότι τα κεφάλαια δεν είναι Κινέζικα αλλά Δυτικά. Κακά μαντάτα ιδιαίτερα για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς Γερμανίας και Ολλανδίας.
Και το χειρότερο είναι που δεν μπορεί κανένας ελεγκτής να πάει εκεί και να κάνει έρευνες. Το ανέκδοτο με την εκδίκηση του Κινέζου πιστεύω να το γνωρίζετε. Νομίζω ότι μέχρι πριν λίγο καιρό όλα βρισκόντουσαν στο σημείο που ξυπνάει ο Αμερικάνος εραστής στο κρεβάτι της Κινέζας και καυχιέται ότι ο απατημένος σύζυγος της Κινέζας δεν κατόρθωσε να τον πειράξει. Βρίσκει όμως μέσα στα σεντόνια ένα βαρύ δέμα με ένα σημείωμα που έλεγε Ἡ εκδίκηση του Κινέζου". Ανοίγει το παράθυρο και πετάει γελώντας το δέμα από τον τρικοστό όροφο. Αμέσως βάζει τις φωνές και πέφτει ξερός. Ο κινέζος είχε δἐσει το βαρύ δέμα με τα @ρχίδια του Αμερικάνου όταν αυτός κοιμόταν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Το κακό με αυτή την συμμορία είναι ότι τα κεφάλαια δεν είναι Κινέζικα αλλά Δυτικά."

OXI ...τα κεφάλαια δεν είναι ούτε Δυτικά αλλά ούτε και κινέζικα. Τα κεφάλαια αυτά τα διαχειρίζονται οι Εβραιο-ΧΑΖΑΡΟΙ τραπεζίτες για λογαριασμό άλλου. Οι ΧΑΖΑΡΟΙ δεν είναι Δυτικοί. Μην κοιτάς που άσπρισαν με τις επιμιξείες. Σόρος, Ρότσιλντ και λοιποί ΔΕΝ είναι Δυτικοί. Πίσω από τους Κινέζους που βλέπεις βρίσκονται άλλοι. Και δεν είναι όλοι ι Κινέζοι το ίδιο.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Είναι μια αδιορατη στο βάθος των χιλιετιων οργάνωση που εκφράζεται με διάφορες μορφές που κάνει το γύρο της υδρογειου .
Ανατολή ΠΡΟΣ δύση.
Βαβυλωνα/Περσία
Αρχαια Ελλάδα
Ρώμη
Γαλλία
Αγγλία
Αμερική
Κίνα
Και ξανά πίσω από όπου ξεκίνησε.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστή η άποψή σου, δεν αποκλείεται να είναι και έτσι. Το θέμα κυοφορείται εδώ και κάμποσο καιρό σε ξένες οικονομικές εφημερίδες και σάϊτς με άξονα το γεγονός ότι πολλά κυρίως Ευρωπαϊκά Investment Funds τα οποία διαχειρίζονται συνήθως Ευρωπαϊκά ασφαλιστικά ταμεία έχουν επενδύσει χοντρά λεφτά στην Evergrande η οποία έτσι και "την κάτσει τη βάρκα" το πλατσούρισμα της θα γίνει τσουνάμι, κάτι που το θέλουν πολύ οι Κινέζοι οι οποίοι και πάτησαν πρώτοι το κουμπί (Δεν πουλάτε αν δεν τελειώσετε την οικοδομή, συγνώμη δεν έχουμε εργάτες πλέον με 5 ευρώ μεροκάματο, φέρτε κι' άλλα κεφάλαια και πολλά άλλα).
Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι Κινέζοι δεν πτοούνται από τις Αμερικάνικες φοβέρες και κυρίως απ'αυτές των ξεδοντιασμένων Ευρωπαίων και προχωρούν και αυτοί στην περιβόητη αποδόμηση (Devolution) που ξεκίνησε ο Τράμπ σε όλα τα επίπεδα.