ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

H efood, η Μαρεβα ως (κακά κρυμμένος) επενδυτικός τους άγγελος και ένας διάβολος στις λεπτομέρειες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H efood, η Μαρεβα ως (κακά κρυμμένος) επενδυτικός τους άγγελος και ένας διάβολος στις λεπτομέρειες.

Ωρύονται τα απανταχού δεξιά e-trolls που βάλθηκαν τώρα να ξεπλύνουν την εθνική μας πλύστρα-πρωην μοδίστρα, οτι δεν ξέρουν οι αγράμματοι μαδουραίοι την διαφορά μετόχου και "επενδυτικού αγγέλου" σε starups, το σχήμα που παίχτηκε με το κόλπο e-food.
 
Ο όρος "Επενδυτικός Άγγελος” (Angel Investors) στην γλώσσα των startup αφορά ιδιώτες που επενδύουν τα πρώτα χρήματα σε νέες επιχειρήσεις, στα πρώτα τους βήματα, αφού προηγουμένως έχουν εγκρίνει όλο το επενδυτικό τους σχέδιο. Όπως σχεδόν σε όλα, οι "Επενδυτικοί Άγγελοι" ξεκίνησαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η πρακτική αυτή σύντομα επεκτάθηκε και στην Ευρώπη.
 
Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά τα κίνητρα σε όσους αποφασίσουν να λειτουργήσουν ως Επενδυτικοί Άγγελοι, ενώ ετοιμάζεται και το Ταμείο Συνεπενδύσεων για να ενισχύονται οι stutups και με χρήμα από ΕΣΠΑ. Μέχρι εδώ καλά λες, αγγελικά πλασμένο σχήμα, που είναι το πρόβλημα;;
Με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) του 20 ενεργοποιήθηκαν ουσιαστικά τα κίνητρα της φοροαπαλλαγής για τους ιδιώτες που επενδύουν σε startup, το οποίο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4712/2020.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου ο Επενδυτικός Άγγελος έχει το δικαίωμα και να μην δικαιολογεί την προέλευση της αγγελικής του επένδυσης αλλά και έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα που ισούται με το 50% του ποσού της εισφοράς κεφαλαίου που διέθεσε σε νεοφυείς επιχειρήσεις, και το οποίο τους επιστρέφεται με την έναρξη τους, συνήθως. Ξεπλυμένο...
 
Επιπρόσθετα, στην περίπτωση e-food/ Mαρεβας, η δυναμική αντίδραση κυρίως της νεολαίας στην άγαρμπη και χυδαία προσπάθεια εφαρμογής της νέας εργατικής νομοθεσίας Χατζηδάκη, που οδήγησε και στην αχρήστευση (κυριολεκτικά) του "εργαλείου" της, ένα app κόστους το πολύ 50-100.000 ευρώ που είναι όλη η επενδυσαρα, αναδεικνύεται και μια ακόμα κρυμμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη του περιβάλλοντος Μαξίμου:
 
Από τον σχεδιασμό της η e-food φοροδιαφευγει τα κέρδη της σε κάποια νησιά Κευμαν από την 12% χρέωση που φεσώνει τα μαγαζιά της εστίασης για τα οποία λειτουργεί ως διαμεσολαβητής. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο με την uber και τα ταξί ή την airbnb και τα τουριστικά καταλύματα. Καμία απολύτως πρωτοτυπία στο business model.
 
Θα μας εξηγήσει τώρα κανένα e-τρολακι αν είναι νόμιμο και ηθικό σε τέτοια κόλπα καταλήστευσης των φορολογικών ταμείων, που θέλουν και να ξεζουμίζουν και τους ντελιβεραδες, να λειτουργεί ως άγγελος τους η πρωθυπουργική συζυγατα, σε ποιο πόθεν έσχες έχει γραφτεί αυτή η επένδυση και αν εμπλέκεται σε ένα ακόμα πλυντήριο πολιτικού χρήματος ως άγγελος;; Ή μήπως αυτή την βδομάδα είναι πάλι σε διάσταση;;


Μιλάμε για ξέσκισμα!..

Αν δεν σβήσουμε άμεσα από τον χάρτη αυτούς τους αλητόμπες....θα μας σβήσουν κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα.......Η νέα δουλεία έρχεται. e-φούντο θέλουνε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: