ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ-ΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ (!) ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΚΑΝΌΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΑ ΤΟΥ "ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ-ΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ (!) ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΚΑΝΌΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΑ ΤΟΥ "ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ"

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εν μέσω κρίσεων σχεδόν στα πάντα, δημοσίευσε προχθές ασθμαίνοντας μια σειρά πολιτικών για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τους μέσω μιας παγκόσμιας υιοθέτησης κανόνων για τα λεγόμενα "κρυπτονομισματα" (ή σωστότερα ψηφιακά πάγια'). 
 
Το ΔΝΤ πιστεύει, λέει τώρα, στην δυναμική των κρυπτογραφημένων αυτών περιουσιακών στοιχείων ως εργαλείο για γρηγορότερες και φθηνότερες διασυνοριακές πληρωμές, επικαλούμενη τη δραματική αύξηση της αξίας των αγορών κρυπτονομισμάτων με τις συνεχείς ανοδικές τάσεις από τον Μάιο του 2021 . Η έκθεση αποδίδει τις υψηλές τους αποδόσεις στο κόστος συναλλαγής και στην ταχύτητα. Επισημαίνει όμως και τα μειωμένα πρότυπα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) ως τους κύριους παράγοντες για την καθολική υιοθέτηση των ψηφιακών παγίων (η Ευρωζώνη ήδη προηγείται σε αυτόν τον τομέα με την κοινοτική οδηγία 843/18).
 
Για να αντιμετωπίσει τις προκύπτουσες προκλήσεις χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ως αποτέλεσμα της αυξημένης διαπραγμάτευσης "κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων", το ΔΝΤ συνιστά τα εξής:
 
«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να εφαρμόσουν παγκόσμια πρότυπα για τα κρυπτογραφικά Περιουσιακά στοιχεία λογιζομενα ως ψηφιακά πάγια και να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παρακολουθούν το οικοσύστημα παραγωγής και διάθεσης τους, αντιμετωπίζοντας τα όποια κενά δεδομένων. Οι αναδυόμενες αγορές που αντιμετωπίζουν κινδύνους εφαρμογής των περιουσιακών κρυπτογραφικών στοιχείων, θα πρέπει να ενισχύσουν τις μακροοικονομικές πολιτικές και να λάβουν υπόψη τα οφέλη από την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας ».
 
Η έκθεση του ΔΝΤ δείχνει ότι η αποτίμηση της αγοράς κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων έχει επεκταθεί πέρα ​​από το Bitcoin ( BTC ), μαζί με μια απότομη αύξηση των προσφορών ψηφιακών παγίων σταθερής αξίας (stablecoins).
 
Τρία χρόνια ανάλυσης δεδομένων ρίσκου του ΔΝΤ υποδηλώνουν ότι οι προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις μη σταθερής αξίας κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin είναι συγκρίσιμες πλέον με άλλα βασικά κριτήρια αναφοράς όπως ο S&P 500.
 
Εκτός από την έκδοση ψηφιακού νομίσματος από την κάθε κεντρική τράπεζα (CBDC), που ουσιαστικά είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής ρεπλίκας των σημερινών κλασικών νομισμάτων που δημιουργούνται από δάνεια (νομίσματα FIAT), με τις ίδιες τεχνολογίες blockchain που χρησιμοποιούν και τα τύπου bitcoin, το ΔΝΤ συνιστά περαιτέρω «ανάλογη ρύθμιση με τον κίνδυνο και σύμφωνα με εκείνους των παγκόσμιων ψηφιακών κρυπτονομισμάτων "σταθερής αξίας" (πχ το diem του facebook).
 
Εκτός από την εφαρμογή των CΒDC, οι πολιτικές απο-δολαριοποίησης θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν μακροοικονομικούς κινδύνους», λέει!!!!
 
Τον Ιούλιο του 2021, ανακοινώθηκε και το σχέδιο του ΔΝΤ να «εντείνει» την παρακολούθηση των ψηφιακών νομισμάτων/παγίων Επισημαίνοντας τα οφέλη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μια παλαιότερη έκθεση του ΔΝΤ ανέφερε ότι «οι πληρωμές θα γίνουν ευκολότερες, γρηγορότερες, φθηνότερες και πιο προσιτές και θα περάσουν γρήγορα τα σύνορα. Αυτές οι βελτιώσεις θα μπορούσαν να προωθήσουν την αποδοτικότητα και τη συμπερίληψη, με σημαντικά οφέλη για όλους ».
 
Το ΔΝΤ έχει προγραμματίσει επίσης στο παρελθόν να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σαλβαδόρ Nayib Bukele για να συζητήσουν τις επιπτώσεις και τις δυνατότητες της επίσημης υιοθέτησης του Bitcoin ως παράλληλου εθνικού νομίσματος αυτής της χώρας.
 
Μετά από όλα αυτά, ας ενημερώσει κάποιος με τρόπο τον Στουρνάρα (και το Στουρναρισταν εν γένει) σχετικά, για να μην έχουμε τίποτα εγκεφαλικά. Συνιστάται και η κατανάλωση σκόρδου προληπτικά γι την αποφυγή του μοιραίου, πείτε τους.
 
Καλημέρα στους υπόλοιπους κανονικούς ανθρώπους.


Όλη η έκθεση του ΔΝΤ ΕΔΩ . ΔΝΤ γερά με τσαμπουκά! είπαμε;;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν ξεσπάσει ήδη πολλά θέματα με το ΔΝΤ, που έχουν στην ρίζα τους τον περιορισμό του ρόλου του Ταμείου ως τελευταίου καταφύγιου δανεισμού των κρατών, αφού πλέον τα σημαντικότερα μπορούν να εκδώσουν όσο χρήμα θέλουν λόγω των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης λόγω Covid19.
Στο ΔΝΤ μεταφέρθηκε ήδη και ο νέος ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Κινας, που προηγείται στα CBDCs, με
1. Καταγγελίες των ΗΠΑ για την διοικήτρια του ταμείου για φιλοκινεζικη πολιτική.
2. Καταγγελίες κατά τις Κίνας για κρυφό δανεισμό σε δεκάδες χώρες επί του Δρόμου του Μεταξιού, που δεν εμφανίζονται επίσημα.
"Χαμουλης, ωραία κατάσταση!" Μαο Τσε Τουνγκ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: