ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Cambrian Patrol 2021 | Αργυρό Μετάλλιο για τους Κύπριους Καταδρομείς στα βουνά της Ουαλίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, από 08 έως 17 Οκτωβρίου 2021, η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) συμμετείχε με 10 μελές Τμήμα της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) στη Διεθνή Άσκηση «CΑΜΒΡΙΑΝ PATROL – 2021», η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην οροσειρά «CAMBRIAN» της Ουαλίας, υπό μορφή διεθνούς διαγωνισμού Περιπόλων Μάχης. 

Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότας των συμμετεχόντων Τμημάτων σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτής εξετάζονται μεταξύ άλλων αντικείμενα που αφορούν, σχεδίαση και έκδοση διαταγών, προσβολή στόχων  κατεύθυνση πυρών υποστηρίξεως, Α΄ Βοήθειες στο πεδίο της μάχης, διάβαση κωλυμάτων και πορεία 60 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο. 

Στο Τμήμα της ΔΚΔ, καθότι  με τη συνολική απόδοση του σε όλα τα αντικείμενα καθώς και τον τερματισμό στη διαγωνιστική πορεία παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, εντός του προκαθορισμένου από τους διοργανωτές χρόνου, απονεμήθηκε σε ειδική τελετή Αργυρό μετάλλιο.

Το προσωπικό της ΔΚΔ με την τιμητική θέση που κατέλαβε κατέδειξε τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας του, τα οποία είναι αποτέλεσμα της επίπονης εκπαίδευσης και της σημαντικής αναβάθμισης τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά στον εξοπλισμό του, σε συνδυασμό και με την εμπειρία που έχει αποκομίσει μέσα από τις συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις άλλων χωρών. Η συνολική δε απόδοση του σε όλα τα αντικείμενα που εξετάστηκαν, απέδειξε εμπράκτως τη σημασία των Ειδικών Δυνάμεων και τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης ως πολλαπλασιαστής ισχύος. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: