ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟΥ.

1. Έχουμε ξεμείνει από αέριο. Αυτό που έστειλε το Αρτζεμπαιζαν μέσω του SouthStream/TAP δεν φτάνει ούτε για να γεμίσουν οι αναπτήρες BIC. Πόσο μάλλον για να κινηθούν και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και του Μυτιληναίου και για να ζεσταθούν τα σπίτια, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
 
2. Εξορύσσει πάλι η ΔΕΗ λιγνίτη, αλλά τέσσερα από τα πέντε εργοστάσια της στην Πτολεμαϊδα και εκείνο στην Μεγαλόπολη είναι εκτός μάχης! Φρόντισε το γκουβέρνο να τους αφαιρέσει τις άδειες λειτουργίας άρον άρον και τώρα, λέει, χρειάζονται πολλά δισ ευρώ (!) για να ξανααδειοδοτηθουν κατά τον νόμο.
 
3. Ως γνωστόν, οι ΑΠΕ από μόνες τους δεν τραβάνε. Χωρίς κάποιο καύσιμο για εφεδρεία σταθεροποίησης (φυσικό αέριο, άνθρακα ή υδρογόνο, έξω και πυρηνικά) δεν μπορούν να ανάψουν ούτε ένα μπρίκι. Άτιμοι νόμοι της φυσικής, τον καταστρέψατε και τον Σταθάκη επ αυτού...
 
4. Ετοιμάζονται δυο μεγα-επενδύσεις παραγωγής υδρογόνου (που μπορεί να είναι παραγωγικές γύρω στο 26-27). Μια για παραγωγή μπλε υδρογόνου από φυσικό αέριο στους Αγίους Θεοδώρους, στην Μοτοροιλ (Βαρδηνογιαννηδες, Μαρινακης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) ύψους 2 δισ. Και μια ακόμα ύψους 9δισ στην Πτολεμαϊδα για παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου από ΑΠΕ και νερό (ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ και οι λοιποί από την άλλη φράξια)....Έως τότε, leave my May to eat three leaves...
 
5. Nέο χωροταξικό λέει τώρα για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Θα εξαιρεθούν μετά το γενικό κράξιμο ψηλά βουνά και μικρά νησιά. Και ως προς αυτό, πάλι μπάχαλο, όλα στο πόδι.
 
6. Υλοποιείται τελικά σχέδιο  για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο και Αίγυπτο. Ρεύμα που θα παράγεται από φυσικό αέριο στην Αίγυπτο ή την Σαουδική Αραβία, θα καταναλώνεται εδώ από το τέλος του 23, για να έχουμε ήσυχη την περιβαλλοντική μας συνείδηση.
 
7. Ξαφνικά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης δείχνουν βιώσιμα! Και τρέχατε, λέει! Γάλλοι και Ιταλοί να επενδύσετε για να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να έχουν λόγους οι άνθρωποι να μας πουλάνε και φρεγάτες και κορβέτες για να ρεφάρουν.
 
6. Κατόπιν αυτού, και απουσία προεργασίας για την επιτάχυνση του Eastmed, και μετά την πώληση των δικτύων της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της στους Ιταλούς, κάνουν πάρτυ οι καραβοκύρηδες μεταφοράς φυσικού αερίου σε υγροποιημένο μορφή LNG. Φέτος μόνο, λέει, θα χρειαστούμε .ακόμη 2,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Για να μπαλωθεί κάπως η κατάσταση.
Και σε αυτό το σημείο, αρχίζουν και εμπλέκονται τα γεωπολιτικά, που φαίνεται ότι είναι αυτά για τα οποία έχει χάσει τελείως την μπάλα η διφορούμενη και χωρίς στρατηγική εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής της ΝΔ. Γράφε τι άλλο γίνεται ελλείψει αγωγού και λόγω του Γεροπετρισταν και των λοιπών μεγάλων χορηγών της Πράσινης Ανάπτυξης του Μοσχάτου.
 
7. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης γίνεται, στρατηγική πύλη εισαγωγής φορτίων LNG στο ευρωδυκτιο μέσω του αγωγού ΤΑP. Αυτό όμως φαίνεται ότι θα περάσει τώρα δια του ΟΛΘ/Σαββίδη στον έλεγχο των Κινέζων και Ρώσων, που ήδη ελέγχουν και σημαντικούς αντίστοιχους κόμβους και στην Τουρκία! Συνεγιαρμός στα Αμερικανά, έστειλαν ήδη μια μηχανοκίνητη μεραρχία να σταθμεύει στο λιμάνι για παν ενδεχόμενο, αφού πακέτο πάει και το λιμάνι της Καβάλας,(τα ακούς ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ;;)  το μόνο δίπλα σε αξιόλογες υποδομές αποθήκευσης φυσικού αερίου.
 
8. Πιο κάτω, στον Βόλο, ετοιμάζεται αντίστοιχη επένδυση σταθμού LNG από το Κατάρ (και στο βάθος το βαθύ κράτος της Τουρκίας δια κάποιου πρωθυπουργικού φίλου υπό το όνομα Κοτς). Η συνεκμετάλλευση που λέγαμε;; Αυτή. Επί εδάφους, όχι σε οιωνοί ΑΟΖ. Ότι είναι στην ΑΟΖ, κατά το σχέδιο, ας πάει το παλιάμπελο για καμιά υποθήκη, μνημόνιο έρχεται, μην μας βρουν και τελείως ξεβράκωτους οι άνθρωποι, μετά την νέα εσωτερική υποτίμηση που τους ετοιμάσαμε αυξάνοντας όλα τα προϊόντα, και με τους μισθούς στα ίδια..
 
9. Οι λογαριασμοί ρεύματος ήρθαν ήδη φουσκωμένοι κατά 100%. Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας διαπέρασαν όλη την γειτονιά, αφού τώρα καθαρίζει ένα Αυστραλιανό fund και ένα άλλο που πήρε τζάμπα την ΔΕΗ μαζί με την Εθνική Ασφαλιστική. Εκεί που δουλεύει και εκείνο το προκομμένο κορίτσι, η πρωθυπουργική θυγατέρα, ξέρετε.
 
9. Κάναμε και συνέλευση πολυκατοικίας για πετρέλαιο αλλά και φέτος θα την βγάλουμε με μπούκοβο. Η τιμή του επιβάλει την μεταφορά με δοχεία Lois Bitton, που κρίθηκαν πάνω από τις αντοχές του αποθεματικού.
 

11 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ακουω.
Χαχαχχαχα ρε πολυ γελιο ριχνω το μπουκοβο παει με ενα ποντιακο φαγητο-λαχανα μαυρα με φασολια,οτι πρεπει για το χειμωνα.
Ρε Λυκαστρε αν δε φαμε τις ψωλιες μας πως θα βαλουμε μυαλο,τωρα που θα παγωσουν τ΄αρχιδια μας θα μαθουμε τι σημαινει απο την θεωρια του κωλου στην πραξη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Άσε φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ ..ότι θα παγώσουν φέτος τ'αρχίδια μας το μόνο σίγουρο. Προχθές το πρωί είχε 3 βαθμούς το πρωί....όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 20 βαθμούς θερμοκρασία. Φέτος θα κάνει ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ εδώ πάνω σε εμάς.

Εκτός από το μπούκοβο βρήκα και άλλη μέθοδο για να ζεσταθούμε...θα αλειφόμαστε με την θερμαντική κρέμα Counterpain...χα χα χα

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Να παντρευτεις να παρεις μια νταρντανα να σε ζεσταινει το βραδυ ετσι καναν παλια.
Οι καλες οι νυφες ειχαν πιασιματα χαχχαχαχαχχα.
Μικρος θυμαμαι ειχε η γιαγια μου ενα μαλλινο παπλωμα πολυ βαρυ αλλα και ζεστο το μονο κακο ηταν οτι επρεπε να διαλεξεις σταση υπνου γιατι απαξ και εμπαινες απο κατω εκει εμενες στην ιδια σταση εως το πρωι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Νταρντάνα ε ε;; Καλά θα το σκεφτώ. Τώρα για το πάπλωμα της γιαγιάς σου που λες...ακριβώς ένα ίδιο είχε και η δική μου. Ασήκωτο ήταν...δεν μπορούσα σαν παιδί να γυρίσω πλευρό ...τόσο βαρύ ήταν.!! Δεν ξέρω τι υλικό είχε μέσα..αλλά δεν το διαπερνούσε τίποτε...ήταν σαν πυρηνικό καταφύγιο.!! χα χα χα Το πρωί έπρεπε να έρθει η γιαγιά μου να το τραβήξει για να μπορέσω να βγω έξω....χα χα χα χα

Τι μου θύμισες βραδιάτικα βρε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚΙ....

Μμ2 είπε...



Χε,χε.θα παγώσει, παίδες, κι ο κοροϊδοϊός
και θα μείνει και το Κούλι αυτού
με τα πακιστανόγυφτα στα κρύα του λουγκρού.
Ε ρε ψοφογλέντια!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Μαλλινο ηταν καθε καλοκαιρι τα πλεναν και τα ξαναεβαζαν μεσα.
Ο κοροδοιος φευγει Μμ2 αρκετοι πεθαινουν στα καλα καθουμενα και ειναι εμβολιασμενοι σε λιγο δεν θα ξερουν που να κρυφτουν και ειδικα οι ειδικοι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γειά σου φίλε μου Μμ2 λάβε και ένα από μένα...

Το κρύο είναι τσουχτερό
αλλά η καρδιά μου λειώνει
η μύτη μου ξεπάγωσε
μα ο κώλος μου κρυώνει.!!

kakos04 είπε...

Καλημέρα , εξαιρετική ανάλυση , για την προδοσία δεν σχολιάζω , κάνουν ότι μπορούν για να είμαστε ξεβράκωτοι στο ξεπούλημα και χωρίς δυνατότητα αντίστασης. 580 ήρθε το ρεύμα στο μαγαζί και 150 σπίτι άστα αλλά δεν ξεσηκώνονται τα ζα . Δεν θα μείνει λιμάνι Ελληνικό και θα έχουμε και επίσημους Τούρκους εσωτερικού , όχι μόνο κρυμμένους . Καλημέρα σε όλους .

kakos04 είπε...

Να μην ξεχάσω , 230 έδινα μηνιαία ρεύμα υπό Κ.Σ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Νικόλα...και μας ξεπουλάνε βγάλαν τα ιμάτια μας προς διαμοιρασμό αλλά και μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Τουλάχιστον εσείς εκιά κάτω δεν θα παγώσετε θα είστε μεν ξεβράκωτοι σαν εμάς αλλά θα έχετε ζέστη. Εμείς εδά πάνω και ξεβράκωτοι και παγωμένοι.!!!!!!!!

Ούτε μπούκοβο ούτε Counterpain θα μας σώσουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τώρα αυτήν την στιγμή Νικόλα έχει 4 βαθμούς έξω...και ακόμα δεν έπιασε το πραγματικό κρύο.!!! Εννοείται ότι δεν καίω ακόμα θέρμανση..θα πρέπει να πέσει ο υδράργυρος αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός για να ανάψω.