ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή Μπλίνκεν: Δεν ξέρει καν το πολιτειακό όνομα της Ελλάδας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καλά ρε μαλάκα Μπλίνκεν " Hellenic Republic of Greece";;; Μήπως το ζαντό έχει κατά νου και καμιά "Hellenic Republic of Cyprus;; Πολύ ευχαρίστως, να ενωθούμε μετά χωρίς καμία αντίρρηση από τους Τούρκους και μετά να τους διώξουμε από το υπόλοιπο νησί μας μια και καλή. Και εδώ έχω να κάνω μια ερώτηση στον αφελή κάτοικο της χώρας. ΠΡΙΝ το συμβάν των Ιμιων, του 1996. Αυτή η συμφωνία υπήρχε - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ - μεταξύ Ελλάδος κι ΗΠΑ;; Εαν υπήρχε (που υπήρχε), ΑΠΕΤΡΕΨΕ το τι εγινε στα ΙΜΙΑ;; Όχι μόνο δεν απέτρεψε τα αποτελέσματα των Ιμίων, αλλά με ενεργή αναμείξει κι παρότρυνση των ΗΠΑ, ένα μέρος της Ελληνικής Επικράτειας τέθηκε σε στάση γκριζαρίσματος!!!

 


Επιστολή Μπλίνκεν: Φαίνεται ότι ο αμερικάνος ΥΠΕΞ δεν ξέρει καν το πολιτειακό όνομα της Ελλάδας – Μιλάει για ελληνική δημοκρατία της Ελλάδας.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στον απόηχο της υπογραφής της νέου τύπου Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας», ενώ προσθέτει ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας».

Γεγονός είναι ότι η επιστολή, η οποία δεν είναι μέρος της συμφωνίας και συνεπώς δεν περιέχει κάποιου είδους δέσμευση σε όσα αναφέρει. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο επικεφαλής της αμερικανικές διπλωματίας, σε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν δείχνει να γνωρίζει το πολιτειακό όνομα της Ελλάδας και προφανώς δεν ασχολήθηκε καν η εθιμοτυπία του για να το μάθει.

Έτσι, η επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό της «Ελληνικής Δημοκρατία της Ελλάδας» (Hellenic Republic of Greece). Εκτός κι αν υπάρχει και Hellenic Republic άλλης χώρας και δεν το γνωρίζουμε, μάλλον πρόκειται για λάθος που δείχνει ότι η επιστολή γράφτηκε «στο πόδι» και για επικοινωνιακούς λόγους, ενισχύοντας το γεγονός ότι δεν έχει καμια δεσμευτική ισχύ.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: