ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Η ΜΠΟΓΔΑΝΙΑΔΑ BEHIND THE SCENES ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΈΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ "ΚΆΡΦΩΜΑ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΜΠΟΓΔΑΝΙΑΔΑ BEHIND THE SCENES ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΈΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ "ΚΆΡΦΩΜΑ".

Όσο εδώ συνεχίζεται η κλωτσοπατινάδα εντός της ΝΔ στα πλαίσια της "Μπογδανιάδας", δυο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την ενεργειακή μας ασφάλεια (και όλης της ΕΕ) αλλά και τα εθνικά συμφέροντα/άμυνα της χώρας μας αποκρύπτονται πίσω από την σκόνη που σηκώθηκε και από την ανεπάρκεια της επαγγελματικής δημοσιογραφίας να τα φέρει στο φως.
 
Και αποδεικνύουν ότι η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία ΔΕΝ νοείται από την Ελληνική κυβέρνηση με τους τίτλους που την διαφημίζει!
Γράφε:
 
1. Η Jerusalem Post "καρφώνει" με χθεσινό της άρθρο μυστικές συνεννοήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης (τις χρεώνει στους Δένδια και Σκρέκκα) με την Τουρκία για συμμετοχή της τελευταίας στην διεθνή κοινοπραξία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed!
 
Φυσική συνέχεια αυτής της πολιτικής, αν υλοποιηθεί: η εκτροπή μέρους ή και όλου του αγωγού μέσω των Κατεχομένων της Κύπρου προς την Τουρκία ή μεγάλη του καθυστέρηση, έως και ματαίωση. Αλλά και, αν υλοποιηθεί έτσι, και ο απόλυτος έλεγχος όλων των ενεργειακών πηγών και από την Μέση Ανατολή από την κυοφορούμενη συμμαχία Τουρκιας-Ιραν-Κινας.
(Σχετική η είδηση ΕΔΩ.Κάρφωμα από την Jerusalem Post εντός μιας καλής ανάλυσης και για την εργαλειοποίηση ως όπλου του φυσικού αερίου από τον Πουτιν )
 
2. Είχε προηγηθεί η διαρροή και στον Ελληνικό τύπο του "σεναρίου" πετσοκόματος του αγωγού EastMed έτσι ώστε αυτός να καταλήγει μόνο μέχρι την Αίγυπτο. Και από εκεί η μεταφορά του αερίου με καράβια LNG προς τον σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη (η σχετική είδηση ΕΔΩ . Από το ημιεπίσημο όργανο προπαγάνδας της ΚΕ των νεοφιλελέ).
 
Που σημαίνει ότι κάποιο άλλο κυβερνητικό κέντρο, ενδεχομένως η φράξια του Μάξιμου, πριμοδοτεί αυτή την "λύση" εξυπηρετώντας άλλα εφοπλιστικά συμφέροντα χορηγών, που ήδη έχουν σπεύσει να επενδύσουν σχετικά με ναυπήγηση νέων LNG carriers (Μαρινακης, Αγγελικούση, Λάτση, Λασκαρίδηδες κλπ). Το ότι θα επιβαρύνεται έτσι πολύ η τιμή του καταναλωτή, λίγο ενδιαφέρει.
 
Το κομφούζιο και η έλλειψη στρατηγικής από τις αντιφατικές αυτές στρατηγικές εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής:
 
1. Βάζει σοβαρά ερωτηματικά για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλιας, ανατρέποντας πάλι υπέρ της Τουρκίας τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, 
 
2. Aποδυναμώνει-εως και ακυρώνει την τετραμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου (με τις ΗΠΑ παρατηρητή) και άλλων έργων αγωγών από τον κόλπο ή το Ιράκ που δρομολογήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. (Αγωγός ΗΑΕ-Ισραηλ, και Ιρακ-Ιορδανιας-Αιγυπτου) προς όφελος του Ρωσικού Τurkstream.
 
3. Δικαιολογεί την "Μπογδανιάδα" ως αντανάκλαση σφοδρών συγκρούσεων στο παρασκήνιο διαφορετικών πλεγμάτων οικονομικών συμφερόντων χορηγών διαφορετικών "συνιστωσών" της ΝΔ. 
 
Αυτές, εκτός από την εξασφάλιση προνομιακών θέσεων για την μεταφορά του LNG ή σενάρια συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, σε βάρος κυρίως της Κύπρου, εμπλέκουν και 
 
-δύο άδειες ανταγωνιστικών καζίνο στην Αττική (στο Ελληνικό και το Μαρούσι) ως απαραίτητων υποδομών "ξεπλύματος" των ανταγωνιστών, 
 
-άδειες για ΑΠΕ και 
 
-το μοίρασμα μεταξύ τους εκείνων των 37δισ που θα τα κάνουμε, λέει, "πράσινη ανάπτυξη" (ήδη μοιράστηκαν τα πρώτα 4δισ με κερδισμένη την "ομάδα Σαμαρά", με αποτέλεσμα την "οργή" του Δένδια για την αναμόχλευση... εμφυλιακων παθών).


Δεν κάνω λινκ και ένα άρθρο της Αυγής που απηχεί τις απόψεις της γνωστής Σημιτικης φράξιας και κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το Liberal γιατί θα πρέπει να βρίσω άσχημα...γιατί όπως έχω ξαναπεί όλοι τα ίδια σκατά είναι.

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , να συμπληρώσω όλοι τα ίδια ανθελληνικά σκατά είναι . Πότε θα πληρώσουν για τις προδοσίες κατά του Ελληνισμού δεν ξέρω .