ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με καμία FINCANTIERI που προσφέρει πλοίο των 550~εκ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας πούμε λίγα πραγματάκια για το θέμα των κορβετών μιας και το βλέπω ότι θα εξελιχθεί πάλι σε κορβετοναυμαχία. Να αφήσει το ζαβό τα τηλεφωνήματα με τους φρατέλι μην τον πάρει και τον σηκώσει. Αρκετά ηλίθιο να συζητάμε για DOHA κορβέτες και όποιες άλλες τυχόν εμφανιστούν.

Από εκεί και πέρα η ναυπήγηση gowind 2.900tn θα πρέπει να γίνει τάχιστα, ώστε να παραλάβουμε τουλάχιστον 2 πριν το 2025 που θα αποτελέσει το έτος εισόδου της 1ης FDI HN στο ΠΝ. Δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με καμία FINCANTIERI που προσφέρει πλοίο των 550~εκ. Θέλουμε γρήγορες και οικονομικές ναυπηγήσεις. Εάν είναι να φτάσουμε τις κορβέτες στα 550-600 εκ. το κομμάτι, τότε ας αυξήσουμε λίγα εκατομμύρια το κονδύλι και να τις κάνουμε όλες FDI HN.

Δεν πρέπει να αφεθεί ανοιχτή η πόρτα για τους Τζώνηδες. Εάν θέλαμε FREMM θα είχαμε πάρει με 600εκ. το κομμάτι από τους Ιταλούς και όχι από 1+ δις που κάνει η αμερικάνικη version. Το 2030 δεν θα έχουμε λεφτά για δημιουργία ενός νέου στόλου με διαφορετικούς πυραύλους, ραντάρ, συστήματα μάχης, κέντρα εκπαίδευσης, ανταλλακτικά κλπ. Μια χαρά μπορούμε να πορευτούμε και χωρίς τους Αμερικάνους στο ΠΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: