ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Το κείμενο της “επ’ αόριστον” MDCA ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ υπογεγραμμένο (ΦΩΤΟ)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εξαιρετική αποτύπωση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων! Με λίγα λόγια απλά πάλι pipes....Δώσαμε Σούδα και Στεφανοβίκειο και για αντάλλαγμα πάλι δώσαμε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα. Δώσαμε και λίγο κώλο προκαταβολικά για την επόμενη απόβαση σε νησί/σύμπλεγμα, κατοικημένο αυτή τη φορά, πχ Καστελόριζο, για να μην γίνει πόλεμος: "να καταβάλλουν τις κατάλληλες μείζονες προσπάθειες για να αποτρέψουν τέτοια πορεία δράσης" . Να μπουν στη μέση δηλαδή να μην αντιδράσουμε. Προβλέπω πολλά ντενεκεδόκουτα (Μ1117 κλπ) άδεια βέβαια από όπλα, ασυρμάτους ίσως και χωρίς λάστιχα, στα επόμενα 5-10 χρονάκια. Θα πάρουμε και μια δήλωση για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα..νάααα!!!

 Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να υπογράψει με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών έβαλαν τις υπογραφές για 5ετή ανανέωση, ενώ τη συμφωνία συνοδεύει πολιτική δήλωση του Αντονι Μπλίνκεν, που ικανοποιεί απόλυτα με τις δεσμεύσεις της την Αθήνα.

«Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια πιο ισχυρή δύναμη για ειρήνη και σταθερότητα. Σήμερα ενισχύουμε τη συνεργασία μας. Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος, ένας πυλώνας σταθερότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία δήλωσε ότι υπογράφεται ένα συμπλήρωμα «που θα επιτρέπει στην συμφωνία να παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον και θα επιτρέπει στις αμερικανικές δυνάμεις να ασκούνται και να δρουν από επιπρόσθετες περιοχές».

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του για τον Στρατηγικό Διάλογο, ο υπουργός Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση της συμφωνίας έχει έναν συμβολικό, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί θεμέλιο λίθο της συνεργασίας των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις προκλήσεις στον κόσμο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι και και οι δύο είναι αποφασισμένα κράτη για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και την εδαφική τους ακεραιότητα.

Ο κ. Δένδιας θύμισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει casus belli και ότι υπάρχουν καθημερινές προκλήσεις. Έχουμε συμφωνήσει για τις ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. «Εκτιμούμε πολύ την πίστη σας ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και ελπίζουμε ότι θα το αποδεχτούν όλες οι χώρες του πλανήτη».

Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία που υπέγραψε με τη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα μας βοηθήσει στη βελτίωση της άμυνας μας, αλλά και στη βελτίωση του ΝΑΤΟ» ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Το κείμενο της συμφωνίας
Η νέα συμφωνία προβλέπει την επέκταση της αμερικανικής παρουσίας σε τέσσερις νέες κομβικές τοποθεσίες στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά τα σημεία βρίσκεται κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, και οι «βάσεις» θα τελούν υπό ελληνικό έλεγχο, ενώ θα χρησιμοποιούνται τόσο από αμερικανικές, όσο και από ελληνικές δυνάμεις.

Η Συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αμοιβαία προστασία εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, ενώ θα προβλέπει μεγάλα αμερικανικά κονδύλια που θα εκσυγχρονίσουν τις υφιστάμενες βάσεις προς όφελος και των δύο πλευρών.


ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Δεν πρόκειται (να σας αφήσουν) να πολεμήσετε σε περίπτωση "θερμού" επεισοδίου ή γενικευμένης σύρραξης!!! Θα γίνει ό,τι έγινε και στην Κύπρο από τους αλήτες σοδομημένους μασώνους αξιωματικούς του Ελλεεινικού Στρατού! Θα βγάλουν τα κλείστρα από τα όπλα... 'Ολα πλέον είναι συμφωνημένα, μιλημένα και υπογεγραμμένα.

ΑΡΡ. είπε...


ΙΩ.

Θα γίνει ό,τι έγινε και στην Κύπρο από τους αλήτες σοδομημένους μασώνους αξιωματικούς του Ελλεεινικού Στρατού! Θα βγάλουν τα κλείστρα από τα όπλα...

.........................................................................

Πολύ φοβούμαι ότι το τραγικότερον των μασωνοπροσυμφωνηθέντων δεν είναι ο ακρωτηριασμός της χώρας αλλά η ξενοπροστατευομένη παραμονή στην εξουσία όλου
αυτού του μισελληνικού γενιτσαροσυρφετού που μας κυβερνά ελέω νεοταξικής ψευδοδημοκρατίας μέχρι τελείας εξαλείψεως του ελληνικού κράτους.
Ηλίου φαεινότερον πλέον ότι ο νεοταξικός καμπαλοσατανισμός δεν αρκείται πλέον εις την δισχιλιετή του Έλληνος πολιτικοθρησκευτική και οικονομική δουλεία αλλά τον ενοχλεί παν το ελληνικό ακόμα και ως απλή βιολογική παρουσία. Έτσι θα εξαλείψει νομίζει και την πνευματική και πολιτισμική ακτινοβολία και κληρονομία του ελληνισμού. Αλλά ¨το πνεύμα και στο χώμα λάμπει¨ κατά τον εθνικόφρονα ποιητήν όπως και ¨δεινόν προς τα ελληνικά κέντρα λακτίζειν.¨

Εις μάτην λοιπόν αγωνίζονται οι διαστροφικοί υβριδικοί ¨δικαιωματισταί¨ και ¨διαφορετικισταί.¨ Πώς να ξεπεράσοις τον θεαγωγό Έλληνα, τον συνώνυμο της αλήθειας, της φυσικότητος και της δημιουργίας; Γίνεται;


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Tο γνωρίζουμε Ιωάννη το γνωρίζουμε πολύ καλά. Και δεν είναι μόνο το παράδειγμα της Κύπρου...αλλά και πιο πρόσφατα των Ιμίων. Εκεί είπαν να πουν ότι την σημαία την πήρε ο αέρας.!!!

Όλα μας είναι γνωστά Ιωάννη...όμως όλα αυτά είναι γραμμάτια . Και σαν γραμμάτια που είναι ήρθε η ώρα της πληρωμής τους.!!