ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;;

Αν θυμάστε, την είσοδο μας στην δεκαετία των μνημονίων πυροδότησε μια λογιστική εγγραφή μελλοντικών χρεών των νοσοκομείων του 2010 στην χρήση του 2009, και των εσόδων τους από το 09 στο 10.
Έτσι, με αυτή την συνειδητή αλχημεία εκτινάχθηκε το ετήσιο έλλειμμα του 09 από το 7,8% στο 13,2% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έπρεπε μετά να πλακώσει το ιππικό του ΔΝΤ να μας "σώσει", να υποθηκεύσουν σχεδόν τα πάντα κλπ κλπ. 
 
Τώρα διαβάζω για «νάρκη» που απαιτεί λεπτούς, χειρουργικούς χειρισμούς για να μην ενεργοποιηθεί ότι πατάει πάλι το οικονομικό επιτελείο. 
 
Πρόκειται για τις εγγυήσεις ύψους περίπου 23 δισ. ευρώ που έχει δώσει στις συστημικές τράπεζες για να προχωρήσουν στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων μέσω «ειδικών οχημάτων» και για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) εγείρει ζήτημα εγγραφής τους – ως πιθανή μελλοντική υποχρέωση της χώρας – στο δημόσιο χρέος. (Δες ΕΔΩ...Ουπς, νάρκη.).
 
Αν αυτό γίνει, εγγράφεται στην φετινή χρήση πάλι ένα πρόσθετο έλλειμμα 15% του ΑΕΠ περίπου, εκτινάσσοντας το συνολικό κοντά στην περιοχή του 250%!
 
Γιατί το έκανε αυτό το γκουβέρνο των "αρίστων";;
 
Έχουν μείνει κάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου εδώ πιο κάτω εκτός υποθηκών και τα χρειάζονται επειγόντως οι Γερμανοί, κυρίως, δανειστές μας. Ξέρετε, αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν από το 23-25 γύρω στα 30δισ τον χρόνο στην εθνική Οικονομία και γύρω στα 7,5δισ έσοδα στα δημόσια ταμεία. 

Πράσινη ανάπτυξη λέγεται. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Δεν έχει σωτηρία η χώρα μας ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: