ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Οι γνωστές παπαριές των Αμερικανοπυροβολημένων

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάθισα να διαβάσω τους κυριακάτικους τίτλους ειδήσεων , και κόντεψε να μου βγεί ο καφές από την μύτη! Θέλω να αγιάσω αλλά δεν μ' αφήνουν οι διαόλοι που διαβάζω. Στο Πρώτο Ψέμα διαβάζουμε : " H Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία ακύρωσε το casus belli της Τουρκίας στο Αιγαίο".

Ε λοιπόν τους έχω νέα . Στη συμφωνία του 1990 υπήρχε όχι απλός επιστολή, αλλά ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, (δηλαδή νομική υποχρέωση!) στο οποίο οι ΗΠΑ δεσμεύονταν ρητώς να "υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας". Το τι άξιζαν όλα αυτά, το είδαμε στα Ίμια. Έλεγαν πάλι οι Αμερικάνοι το γνωστό τροπάρι "ξέρετε δεν πιάνεται άμα οι άλλοι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και εξάλλου δεσμευτήκαμε να υπερασπίσουμε τα εδάφη σας, άλλα σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι σαφές ποια είναι αυτά, υπάρχουν disputes με τους Τούρκους, είστε ΝΑΤΟ allies , καθίστε βρείτε τα, και εμείς θα μεσολαβήσουμε!".


Και βεβαίως μετά ο Ψηλός έβγαινε στα κανάλια και κλαιγόταν : "Καλώ τους Αμερικάνους να τιμήσουν την υπογραφή τους!" έλεγε. Η συμφωνία έληξε το 1998. Έκτοτε η Ελλάδα ουδέποτε την ανανέωσε για παραπάνω από ένα έτος. Γιατί; Δεν ξέρουμε, αλλά μπορούμε να μαντέψουμε. Βλέποντας την ανοχή των Αμερικάνων στην τουρκική επιθετικότητα, η χώρα ήθελε να έχει έναν μοχλό πίεσης, ώστε αν οι Τούρκοι ξεπερνούσαν κάθε όριο και οι ΗΠΑ το ανέχονταν, να μπορούσε να τους διώξει από τη Σούδα σχεδόν αμέσως. Άλλωστε οι Αμερικάνοι δεν προσέφεραν και δεν προσφέρουν αξιόλογα ανταλλάγματα για να γίνει πιο μακροχρόνια ανανέωσή.

Και τώρα ο Κούλης παρέδωσε αυτό το διαπραγματευτικό χαρτί, με μόνο αντάλλαγμα μια επιστολή του Μπλίνκεν, η οποία δεν είναι νομικώς δεσμευτική, και η οποία περιέχει απλώς αόριστες υποσχέσεις και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη! Έκαναν καλό deal οι Αμερικάνοι: πήραν τις βάσεις, και έδωσαν σε ανταλλάγματα ένα ωραίο γραμμα στο οποίο λένε πόσο μας αγαπάνε.

Αποικιακή συμφωνία υπέγραψαν οι Δενδιας- Κούλης. Και δεν είναι μόνο ότι παραχώρησαν τα πάντα και δεν πήραν απολύτως τίποτα. Η συμφωνία έχει μεν πενταετή διάρκεια, άλλα στη συνέχεια παραμένει σε ισχύ επ' αόριστον, εκτός αν ένας από τους αντισυμβαλλόμενους την τερματίσει με ειδοποίηση δια της διπλωματικής οδού ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. Και να λήξει δηλαδή, και αν ακόμα αποφασίσουμε να τους διώξουμε επειδή πχ τηρούν φιλοτουρκική στάση, αυτοί μπορούν να μας κατσικωθούν για άλλη μια διετία!

Σημείωση. Πώς να τους διώξεις;; Εάν διώξεις του Αμερικάνους από την Ελλάδα ετοιμάσου η Ελλάδα να γίνει στάχτη και μπούρμπερη. Χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή. με μερικά εκατομμύρια αλλοδαπούς εντός της επικράτειας. Ποιοι νομίζεται τους φέρνουν;; Αυτό πάντως που φαίνεται ΠΟΛΥ παράξενο για τα Ελληνικά δεδομένα, είναι η ΠΑΝΤΕΛΩΣ έλλειψη κριτικής για την Αμερική αυτό με την συμφωνία, από τους "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" ! Τι εγινε με την αριστερά και το κουκουμπεεεε ;;; Που χάθηκαν αυτοί;; Ρε σεις που χαθήκατε;;

Που είναι οι κραυγές περί ιμπεριαλιστών αμερικανων, κι έξω από το ΝΑΤΟ, ΕΕ κι ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και άλλα ωραία τσιτάτα, εε;;; Συνεχίζοντας στην λογική της επιλεκτικής ευαισθησίας που δείχνουν οι τσιριζα και Κουκουμπεεεε, μήπως τελικά παρατηρούμε σε απευθείας χρόνο, in real time που λένε οι γιάνκηδες, ποιοι είναι με και ποιοι ταυτίζονται με τα Αμερικάνικα και Αγγλικά συμφέροντα, στην Ελλάδα;;; Καλά λαμόγια και του λόγου σας.

Κάποτε τα κυβερνητικά ΜΜΕ και οι μεγαλοαρθογραφοι τύπου Παπαχελά, Τσίμα ή Πρετεντέρη έκαναν τις κατευναστικές πάπιες ή δεν ασχολιόντουσαν με τέτοια ζητήματα. Τώρα έχει αλλάξει ο αέρας στα ανώτατα κλιμάκια, όλοι αυτοί μιλάνε για ισχύ, αλλά για το πότε θα αυξήσουμε τα 6 σε 12 ναυτικά μίλια μούγκα !! Άντε ρε μάγκες πείτε στον κοσμάκη ποιοι δεν μας αφήνουν να το κάνουμε. Οι ΗΠΑ έχουν τα κλειδιά στην Ελλάδα και κάνουν ότι γουστάρουν. Ποιοι μπαινοβγαίνουν στους θαλάμους της ΕΥΠ;;; Τι μας δήλωσαν για τις Πρέσπες;; Πως όποιος διαφωνεί με την συνθήκη των Πρεσπων είναι ΕΧΘΡΟΣ των ΗΠΑ !!

Α στα διάλα πρωινομεσημεριάτικα.

2 σχόλια:

Μμ. είπε...



Δεν ξανακάνω φυλακή
με Αμερικανάκι
που 'χει ντούγκλα
στο μουστάκι ......
τα μίλήσαμέεεεέ,
τα συμφωνήσαμεε.....

Την δόλια την μανούλα μου
την πότισες φαρμάκι,
Κύπρο, Ίμια, διαολάκι,
αχ, γιατί Αμερικανάκι;;;;;;;;;


Ε ρε κάτι ΝΑΤΟικά γλέντια!

Τιτανοτεράστιε Πάνο Μιχαλόπουλε!

https://www.youtube.com/watch?v=QvnK497ZomA

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαφωνεί με τη συνθήκη των Πρεσπών!...

Μα, πρώτοι απ' όλους διαφωνούν μ' αυτήν οι Σκοπιανοί - και αμέσως μετά οι Βούλγαροι! Θα τους κάνουν "ντά!" οι Αμερικάνοι; :) Προσωπική γνωμούλα, πάντως, γιά νέο ρεζίλεμα τους βλέπω τους πέραν του Ατλαντικού "συμμάχους"! Δεν τους έφτασε το Αφγανιστάν, θέλουν κι άλλο. Εθισμένοι είναι!

(Όντως τό 'χει ντίπ χαμένο ο Μπιντές και δεν σκέφτεται τί λέει. Αλλά και οι σύμβουλοί του δεν πάνε πίσω.)