ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ταϊβάν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την χώρα… Εμπιστοσύνη από την πρόεδρο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : H Kίνα προετοιμάζεται για τον πόλεμο στο άμεσο μέλλον. Η άποψη του ιστολογίου εδώ και καιρό ,είναι ότι η Κίνα θα εισβάλλει στην Ταιβάν το έχουμε ξαναπεί ΕΔΩ ,ΕΔΩ και ΕΔΩ. Φυσικά, μπορεί να μην εισβάλλει στο κυρίως νησί, αλλά σε ένα ή περισσότερα από τα απομακρυσμένα. Για παράδειγμα οι κινεζικές ναυτικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ένα απομακρυσμένο νησί και αναγκάζουν την παράδοση της φρουράς 500 ανδρών της, φέρνοντας την Ταϊπέι και την Ουάσιγκτον αντιμέτωπες με ένα τετελεσμένο γεγονός (Θυμίζει μήπως Ίμια;;) Θα το πληρώσουν ακριβά για τα Ίμια οι Τζώνηδες. Θα πάθουν ακριβώς τα ίδια.!!! Η σημερινή μας όμως εκτίμηση είναι ότι η Κίνα θα κάνει την κίνηση αυτή το πολύ μέχρι το 2025. Αμερικανοί εκπαιδευτές και στρατιωτικοί ΗΔΗ βρίσκονται στο έδαφος της Ταιβάν.! Όμως η USAF χρειάζεται ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ για να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή. Αυτό που έχουν το γνωρίζουν οι Σίνες.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν, η Τσάι Ινγκ-ουέν, δήλωσε πως έχει «εμπιστοσύνη» στις ΗΠΑ για την υπεράσπιση της νήσου έναντι της Κίνας κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που μεταδόθηκε χθες Τετάρτη από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Έχω εμπιστοσύνη, λαμβανομένης υπόψη της μακράς σχέσης που μας συνδέει με τις ΗΠΑ, καθώς και της υποστήριξης του αμερικανικού λαού, του Κογκρέσου και της κυβέρνησης», είπε η κυρία Τσάι, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο γύρω από τη μοίρα της νήσου.

Ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα εάν η Ουάσινγκτον θα προχωρούσε σε στρατιωτική επέμβαση για να υπερασπιστεί την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεση της Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι, νομίζω πως έχουμε αναλάβει δέσμευση για αυτό», είπε. Η δήλωσή του φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες οι ΗΠΑ, αυτή της λεγόμενης «στρατηγικής αμφισημίας». Με βάση την προσέγγιση αυτή, η Ουάσινγκτον βοηθά την Ταϊπέι να ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της, πουλώντας της εξοπλισμό, αλλά δεν υπόσχεται ρητώς να την υπερασπιστεί εάν δεχθεί επίθεση.

Η Κίνα θεωρεί το νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, που δεν ελέγχει, αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα· το Πεκίνο είδε με κάθε άλλο παρά καλό μάτι τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν. Η αμερικανική κυβέρνηση κατόπιν φρόντισε να διαβεβαιώσει πως η πολιτική της όσον αφορά δεν έχει αλλάξει, ότι δηλαδή συνεχίζει να τηρεί την πολιτική της «ενιαίας Κίνας» — στο πλαίσιο της οποίας αναγνωρίζει επίσημα τη Λαϊκή Δημοκρατία, μολαταύτα ανεπίσημα συνεχίζει να στηρίζει τη νήσο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: