ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΤΙΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΠΝΊΓΟΥΝ ΤΑ ΝΌΤΙΑ

Το 2014, η διοίκηση Δουρου ανακατεύθυνε περίπου 500εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ (200 από το οδικό έργο της Παραλιακής στο Μοσχάτο και άλλα 300 από άλλα έργα βιτρίνας, όπως η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, δώρο στο "οικόπεδο" του Λάτση στο Ελληνικό. Αυτά τα είχε προϋπολογίσει ο Σγουρός και οι εργολάβοι του. 
 
Διατέθηκαν έτσι συνολικά περίπου 800εκ για να γίνουν αντιπλημμυρικά κυρίως στην Δυτική Αττική και στα Δυτικά Προάστια. Για να μην πνίγεται ο κόσμος από τα μπαζώματα και τις αυθαιρεσίες, που έδιναν ψηφουλακια στους τοπικούς άρχοντες επί δεκαετίες, όπως δυστυχώς τα είδαμε στην Μάντρα το 18.
 
Το έργο του Παραλιακού Μετώπου στους Δήμους Μοσχάτου, Καλλιθέας και Π.Φαληρου επανασχεδιάστηκε από την διοίκηση Δούρου , δημοπρατήθηκε ταχύτατα και άρχισε να κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς με αρχικό προϋπολογισμό 350εκ (αντί για 550 που θα κόστιζε επί Σγουρού). Μεγάλο μέρος του είναι αντιπλημμυρικό.
 
Μόλις ανέλαβε ο Πατούλης, άλλαξε τον σχεδιασμό του έργου στο φαίνεσθαι, άρα και τις μελέτες και το κατασκευαστικό, πηγαίνοντας το κόστος, άγνωστο ακριβώς που, κάπου κοντά στο 1δισ. Και φυσικά οι καθυστερήσεις του, που το έχουν καθηλώσει σε ολοκλήρωση γύρω στο 70% (και όχι στο 95% όπως βγήκε ο Πατούλης και είπε χθες στα κανάλια). Αναγκαία, είπε, η αλλαγή του προϋπολογισμού γιατί η μεγάλη έκπτωση που πήρε η Δούρου οδήγησαν στην χρεοκοπία του εργολάβου .Του ...Ακτωρα, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής στην Ελλάδα είπε ο ψευτράκος, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την τρέχουσα τιμή και της μετοχής της στα Χρηματιστήρια.
 
Τα χθεσινά απαράδεκτα με το λεωφορείο που πνίγηκε δίπλα στο ίδρυμα Νιάρχου και όλα όσα άλλα θα δούμε στα προσεχώς, είναι αποτέλεσμα και των καθυστερήσεων που προκάλεσε το Πατουλισταν για να μεγαλώσει αυτή η εργολαβία. 
 
Τι μίζα να βγάλεις από 350 ψωροεκατομμυρια;; Δεν λέει....
 
Πίεσε τώρα την τιμή της μετοχής να πέσουν και άλλα... Πριν πλακώσουν πάλι τίποτα ινδιάνοι...
 
Υ.Γ  Αυτά τυχαίνει να τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, μιας και φιλαράκι μου συμμετείχε στην ομάδα εθελοντών "τεχνοκρατών" που επανασχεδίασε δωρεάν το ΕΣΠΑ Αττικής (ΠΕΠ-ΣΕΣ) όλο το καλοκαίρι του 14 (ο προηγούμενος σχεδιασμός του ΕΣΠΑ είχε πληρωθεί σε Σύμβουλα του Σγουρού με 300.000 ευρώ). Για την ιστορία: Ο επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και των προτεραιοτήτων του έγινε μετά την ανάλυση κινδύνων που εντοπίστηκαν, εκείνη την εποχή, σε τρεις τομείς: Τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ για πιθανή τρομοκρατική επίθεση, τα αντιπλημμυρικά και τις περιοχές υψηλοί κινδύνου για φωτιές που ήθελαν παρεμβάσεις.

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , να είναι καλά ο φίλος που έκανε την μελέτη, αλλά δεν αφήνει η μάσα των επενδυτών με τα δικά μας λεφτά (κάθε βδομάδα σε όλη την Ελλάδα μασουλάνε 1 δις τουλάχιστον). Ο Ακτωρας ψόφησε, ζήτω η Τερνα που θα φέρει την λατέρνα , κάθε φορά που βλέπω το νεκρό βλέμμα του Περιστέρη με την ξύλινη γλώσσα. Εγνατία- βόρεια Εύβοια - πύργος Πειραιά- ανεμογεννητριοσκορπίσματα - εδώ την ετοιμάζουν για έργα μέσω ΕΣΠΑ στον ΒΟΑΚ , όταν θα ιδιωτικοποιηθεί να έχει ο άνθρωπος μόνο τα έξοδα για τα ηλεκτρονικά διόδια κτλ. Από ότι βλέπω το επιτελικό κράτος αύξησε αντί να μειώσει τους κινδύνους που αναφέρεις.