ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ασύμμετρες επιχειρήσεις σε ναυτικό περιβάλλον μάχης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σχετικά με την «επακούμβηση» αμερικανικού υποβρυχίου σε «άγνωστο αντικείμενο» στα ανοιχτά της Νοτιο-Σινικής Θάλασσας.

Κινεζικά Δίκτυα κάνουν λόγω για ξεκάθαρη επιχείρησης παρακολούθηση ασκήσεων του PLA από μεριάς ΗΠΑ η οποία κατέληξε σε πρόσκρουση με UUV. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές ανεξάρτητων Κινέζων και Ταϊβανέζων αναλυτών, μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα του pla προέβη σε αυτοκτονική πορεία πρόσκρουσης με το αμερικανικό υποβρύχιο εκδιώκοντάς το από την περιοχή. Τα UUV χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διεξαγωγής ασύμμετρων επιχειρήσεων.


Σκοπός είναι η πρόκληση ασύμμετρα υψηλότερου χτυπήματος στον αντίπαλο συγκριτικά με το προκληθέν κόστος για τον επιτιθέμενο. Από τα σημάδια της βλάβης δεν φαίνεται να ακολούθησε κάποιου είδους έκρηξη. Οι ασύμμετρες επιχειρήσεις σε ναυτικό περιβάλλον μάχης αυξάνονται παγκοσμίως.

Το συμβάν είναι επιβεβαιωμένο και  δυο πράγματα είναι σίγουρα. Πρώτον το υποβρύχιο δεν προσέκρουσε με το Κράκεν και δεύτερον τα δικτυοκεντρικα πλέγματα UUV προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες τόσο σε επιχειρήσεις ISR όσο και σε τέτοιου είδους αγνώστου ταυτότητας «επακουμβησεις» . Αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε στο μέλλον όσον αφορά τα τουρκικά υποβρύχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: