ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
(Σε ήχο πλάγιο Τσιφορικό πάλι)
 
Πάντα σε αυτή την γωνία του κόσμου είχαμε πάντα κάτι αντιμαχόμενα μεταξύ τους Μυστήρια.
 
Τα Καβείρια αρχικά, που όρισαν και όλα τα ΙSO του τελετουργικού των επόμενων, made in Λήμνος και Σαμοθράκη. Μέχρι να περάσουμε στην επόμενη παγκοσμιοποίηση υπό τους Αιγύπτιους για να εκτοπιστούν από τα Βακχικά-Διονύσια, για να έχει ο πάσας εις, πλην δουλοπάροικων, λόγους να ξεδίνει και να τσιλημπουρδίζει επαρκώς για την διατήρηση της ψυχικής του υγείας εν γένει, με βούλα θρησκευτική. 
 
Συσπειρώθηκε το γυναικιστάν της εποχής και έκανε αντίπραξη στα εισαγόμενα τότε Ελευσίνια, πουλώντας τον ίδιο μύθο/παραμύθι των Καβίρειων σε συσκευασία πιο μονδέρνα, αναθεωρητική. Η σπορά και ο γεωργικός κύκλος μέσω της Δήμητρας και της Περσεφόνης αντί της λατρείας της φωτιάς και του Ήφαιστου η μόνη ουσιαστική αλλαγή, αφού είχαμε ήδη περάσει στην φάση της 4ης Γεωργικής Επανάστασης.
 
Προοδέψαμαν είπαν, τόσο που παραμένουν ακόμα όλα αυτά κρυμμένα μέσα στις απόκριες, ψυχοσάββατα, τα ήθη και στο πολιτιστικό μας DNA, το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο μετά από τους τόσους πειρατές και σταυροφόρους που πέρασαν από εδώ και μην ακούτε τι τσαμπουνάει περί του αντιθέτου ο κάθε ακροδεξιός παπάρας με πετιγκρι τηλεπλασιέ ψυχάκια, τύπου Άδωνις.
 
Και έβαλε ο Δίας και οι υπόλοιποι Θεοί του Ολύμπου πάλι το χεράκι τους και είμαστε πάλι μια από τις πρώτες χώρες του πλανήτη που, λόγω της θέσης της, θα πρέπει να διαλέξει πάλι τώρα γεωπολιτικό στρατόπεδο και τα σχετικά μυστήρια που έχει το κάθε ένα να πορεύεται.
 
Εντός μεν μιας ΕΕ, πλέον τσίρκο μυωπικών εθνικισμών (δεν συμφέρει κανέναν να διαλυθεί τώρα τώρα ) κυρίως της Γερμανίας, αλλά πάλι με το δίλημμα "κάτω από την Γερμανία, και στο βάθος Κίνα, ή με τον θείο Σαμ";;
 
Το ίδιο παίζει και στον ανατολικό μας γείτονα, που πρέπει τώρα και αυτός να διαλέξει, με πολύ χειρότερους από εμάς όρους, αν θα παραμείνει ενωμένος στην ζώνη του δολαρίου ή θα δει κάποια κομμάτια του να παίζουν μέρος στο παίγνιο του ματς ΗΠΑ-Κινα, με μπαλαντερ-Ρωσια, στεφόμενος έτσι προς την Ανατολή. Εκεί, βλέπεις, ακόμα παραμένουν πιστοί στα μυστήρια των Σούφι και των Μεβλεβήδων, που όλα τα βλέπουν αλλιώς, Ανατολίτικα. Πλανήτες εταιρόφωτοι γύρω από άλλα ουράνια σώματα, καμία η σχέση τους με την εδώ Καβείρια παράξενη παράδοση.
 
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εκεί έξω, αντίστοιχες με τις εξελίξεις επί του ανωτέρω διλήμματος θα είναι και οι ανακατατάξεις και ανακατανομές των "κέντρων εξουσίας" στα πολιτικά μας κόμματα, για την δημιουργία ίσως και νέων συμμαχιών μεταξύ τους
 
Έτσι βλέποντας τα πράγματα, τίποτα δεν είναι Μυστήριο. Κινήσεις όλα και μετατοπίσεις εντός του Μεγάλου Παίγνιου που σκιαγραφεί η μετάλλαξη της προηγούμενης Παγκοσμιοποίησης, η του δολαρίου, προς την νέα. Αυτή με τους πολλούς πόλους, την ψηφιοποίηση των πάντων και την θεοποίηση μιας δήθεν Πράσινης Ανάπτυξης που θα μας σώσουν από τους ίδιους αρχέγονους φόβους, όπως επί της εποχής των Ελευσινίων και των Διονυσιακών.
 
Όπερ, μην παρασύρεστε σε δήθεν οπαδικές κραυγές με βάση κάποιο χρώμα φανέλας στα πολιτικά μας δρώμενα. Δεν υπάρχουν φανέλες! Μόνο κάτι ψήγματα πατριωτισμού εδώ και εκεί υπάρχει, για να δικαιολογούν το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, αν θέλουμε να κρίνουμε με αυτόν τα πράγματα και όχι υπό την οπτική γωνία της Γιαδικιάρογλου and Co. Ή ως μυστήρια του "πίστευε και μην ερεύνα". Δηλαδή του σκάσε και σκάβε.
 
Θα πω μόνο τι καταλαβαίνω ότι παίζει σχετικά με τα μυστήρια που γίνονται τώρα εντός της ΝΔ, αφού είναι και κυβέρνηση. 
 
Μια καθυστερημένη της ομάδα ούλτρα νεοφιλελεδων παλαιάς κοπής, σε συνεργασία-λυκοσυμμαχία με κάτι Σημιτικούς και κάτι εισοδιστές του ΛΑΟΣ που χώθηκαν και πήραν πόστα στην ΝΔ, επιθυμεί διακαώς την παραμονή μας κάτω από ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ Έλεγχο, βρέξει-χιονίσει. Εκφράζεται κυρίως από τον πρωθιερέα Σαμαρά αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και από την ομάδα Μητσοτάκη, ο οποίος, εντός του επικοινωνιακού παίγνιου που ξέρει μόνο να παίζει, ήδη δείχνει να έχει χάσει την μπάλα. Και το γύρισε ήδη στο μοτοκρός και στα αμμόλουτρα.
 
Η άλλη τάση-συνιστώσα, σχηματικά ας την λέμε "ομάδα Δένδια", βλέπει κάπως καθαρότερα τα έξω και που πάνε. Και ξέρει τι σημαίνει το να τα βάζεις, ακόμα, με τον θείο Σαμ. Για 80 km αγωγό Μπουργκας- Αλεξανδρουπολη μπορείς να χάσεις αυγά και καλάθια κάνοντας μετά άρχοντα μετά κανέναν ΓΑΠ ξερωγώ, νωπές ακόμα οι τραυματικές μνήμες σε αυτή την συνιστώσα... 
 
Αλλά μέχρι εκεί εξαντλείται αυτού του είδους ο "πατριωτισμός". Και με πρωθιέρεια την Ντόρα διεξάγονται τώρα αντίστοιχες μυστικές συναγωγές μυημένων, μπας και εξευμενίσουν το επερχόμενο κακό πριν τους πάρει όλους η κάτω βόλτα.
 
Και αφού αυτή η τάση, η ας-την-λέμε-Δενδική, χάλασε πέρσι το ντιλ Κουλη- Μέρκελ- Ερντογάν με την συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο με καθοδήγηση των ΗΠΑ, διέγραψε και παραδειγματικά τώρα και έναν Μπογδάνο, βοηθό-αρχιερέα της αντίπαλης τάσης, για να δείξει ότι το έχει! 
 
Έτσι, μέσα σε αυτή την απέραντη κλωτσοπατινάδα που κυριολεκτικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί διορίζει τα δικά του στα funds, αφορμή ζητάνε τώρα να τον αλλάξουν τον ΥπΕξ με κάποιον σαν τον Γεραπετρίτη ή κάποιον άλλον της Σημιτικογερμανικης σχολής, που λέγεται ΕΛΙΑΜΕΠ. Το "Βαστα Μέρκελ", παραμένει το κεντρικό τους σύνθημά, παρ' ολο που η μητερούλα, muti στα Γερμανικά, μας άφησε χρόνους και πορεύεται ήδη προς άλλους κόσμους σε ρόλο συντονιστή της Παγκόσμιας Πράσινης μετάβασης. Ως νεοΔήμητρα ένα πράμα, αφού προηγουμένως τα έκανε όλα μουτι στην βάρδια της, ιδίως με εκείνον τον μπαγάσα τον κορονοϊό.
 
Ποτέ θα έχουμε σχετικές εξελίξεις, από αυτές που συνοδεύονται με εκλογές, debate χωρίς ντιμπεντιαστές και exit polls;; Αυτό δεν ρωτάς συνέχεια;;
 
Εκτιμώ μόλις τελειώσουν τα φράγκα από την συγκολλητική ουσία που κρατάει ακόμα ενωμένο εκείνο το πράμα που ακόμα λέγεται ΝΔ. Δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθούν μερικά ακόμα κρίσιμα μυστήρια ντιλάκια. Των χορηγών, βεβαίως βεβαίως, άσων σπεύδουν τώρα να πιάσουν στασίδια στις τελετές των επόμενων μυστηρίων, αυτές που τα θέλουν λέει όλα από ΑΠΕ, σε σημείο που να κάνει τους εναπομείναντες πιστούς μυημένους στα Καβίρεια μυστήρια της τεχνολογίας και της ενέργειας να σκάνε από τα γέλια για το νέο μυστήριο-Μεγαλη ιδέα που ανακάλυψαν για να βγάλουν κανένα φράγκο προσεχώς.
 
Βλέπεις, εδώ και 200 χρόνια, με κάτι πολύ σπάνια διαλείμματα, απουσία σύγχρονων δομών αστικού κράτους δυτικού τύπου (μετά την δολοφονία του Καποδίστρια), κάτι τέτοιοι τύποι, όπως καλή ώρα μια χούφτα εφοπλιστές/χορηγοί και κάτι αντιπρόσωποι ξενων funds, αναλαμβάνουν να παίξουν, σε κρίσιμες στιγμές, τον θετικό ή αρνητικό ρόλο τους, σύμφωνα όμως με τα στενά δικά τους συμφέροντα και διεθνείς δεσμεύσεις, εισάγοντας νέα Μυστήρια. Κυρίως σε όσα έχουν να κάνουν με την επιτήρηση ή όχι του εξ Ανατολών μας Μεγα Ασθενή, που ξανα-αρρώστησε και έπαθε οξεία Οθωμανία. 
 
Τούτοι εδώ, οι σημερινοί, τα έχουν βρει μαζί του και το γύρισαν στον Σουφισμό και εισάγουν ΑΠΕ. Απερίγραπτοι! Αυτός, βλέπεις, ήταν πάντα ο ρόλος μας αρχής γενομένης του Νεοελληνικού Κράτους, μην νομίζετε κάτι άλλο. Η επιτήρηση, δι ημών, του εξ Ανατολών μας Ασθενή. Και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που έτσι, αφήνοντας κάτι τέτοιους απερίγραπτα ανιστόρητους χορηγούς να παίζουν μόνοι τους μπάλα, τελικά, χάσαμε. 
 
Τούτων λεχθέντων σε ήχο πλάγιο, σχεδόν Τσιφορικό, μένει πριν φιλήσω πάλι την ζερβοδεξια σας να υπενθυμίσω τι μου θύμισε τις προάλλες μια εναπομείνασα ιέρεια των Καβείρων, καθόλου μυστήρια:
Εκείνα, τα Καβείρια, ήταν τα μόνα στην μέχρι σήμερα καταγεγραμμένη ιστορία των μύθων και των μυστηρίων, που δεν έκαναν face control στην είσοδο! Συμμετείχαν ακόμα και οι δούλοι και οι σκλάβοι, η τότε πηγή ενέργειας, ισότιμα. Μυστήριο πράγμα, αν το καλοσκεφτείς αφού ακόμα εκείνο το μονδέλο ακόμα παραμένει το ζητούμενο...για τις ιέρειες.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...



Άλλοι οι αριθμοί των λαγωών και άλλοι των λεόντων. Όπως και άλλαι
αι ηγεμονικαί ψυχαί των αρχαίων Ελλήνων και αυταί των Αβρααμοβιβλικώς περιτετμημένων νέων.

(Ωδάρχης.)