ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Τι άλλο είχε μέσα στο μπλοκάκι του ο Σημίτης;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι άλλο είχε μέσα στο μπλοκάκι του ο Σημίτης;;
(Και οι ασυμπτωτικοι πτωχευμένοι των σχεδίων MacKinsey/Πισαριδη)/ΔιαΝεοσις/ΕΛΙΑΜΕΠ.
 
Αρχικά στο περιβόητο μπλοκάκι του Σημίτη είχε την γερμανικής έμπνευσης συνταγή συρρίκνωσης της εγχώριας αγροτικής παραγωγής στο 3% του ΑΕΠ και της δευτερογενούς στο 12%, εκτινάσσοντας τον τριτογενή τομέα στο υπόλοιπο. Πάνω σε εσωστρεφείς κρατικοδίαιτες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα κυρίως, με έμμεση χρηματοδότηση τους από το δημόσιο χρέος, που το καρπώθηκαν ημέτεροι με πολλούς τρόπους. Μια χαρά αγοράστηκαν έτσι τα ψηφουλάκια των μικρομεσαίων για τους πράσινους ή τους μπλε. 
 
Είχε και δήθεν επενδυτικούς νόμους και καθόλου δήθεν επιχορηγήσεις από ΕΣΠΑ, που άφησαν πίσω τους μόνο κελύφη εργοστασίων που δεν έκαναν ποτέ παραγωγή (και που κατέληξαν μετά να κινούν μονάδες στην Βουλγαρία) κλπ.
 
100δις αυξήθηκε το δημόσιο χρέος επί των ημερών του πάππα του Ελληνικού Νεοφιλελεριστάν και άλλα τόσα από τους επίγονους των πολιτικών που ακολούθησαν μέχρι το 15 κάνοντας πλιάτσικο και στις δαπάνες υγείας και σε ότι άλλο πετούσε, περπατούσε ή κολυμπούσε.
 
Εύλογα τα λιβανίσματα στον δήθεν εκσυγχρονιστή από τους κατοικοεδρεύοντες σήμερα στην ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ που μέχρι τώρα ομονούν επί της πολιτικής του. Λαδώθηκε το αντεράκι πολλών με μίζες και μαύρα, θέλουν πάλι μια από τα ίδια.
 
Η συνταγή είχε πάντα ως κύριο στόχο την υποθήκευση των υδρογονανθράκων στους δανειστές της, αναπόφευκτης έτσι, χρεοκοπίας. Αλλά κάτι στράβωσε και δεν τους έκατσε το 15...
Και έπειτα, μετά το κάποιο συμμάζεμα του αμάζευτου επί 4,5 χρόνια, ήρθαν πάλι οι Σφήκες να ολοκληρώσουν την δουλειά. Μέσα σε ένα νόμο με τον τίτλο "Αναπτυξιακό" πρόπερσι τέτοιες μέρες και πέρσι με έναν "πτωχευτικό νόμο" ταφόπλακα όσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είχε επιβιώσει. Δεν θα την γλυτώσουν από αυτόν ούτε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που θα δουν την αυτόματη κατάσχεση και των χωραφιών τους, που είναι υποθηκευμένα κυρίως στην Τράπεζα Πειραιώς, κληρονομιά της τα 2/3 της καλλιεργήσιμης γης από την Αγροτική. Και θα δουν και τις ενισχύσεις της ΚΑΠ να παρακρατούνται έναντι των δανείων τους, που πολύ έντεχνα παραμένουν κόκκινα, όσο οι ίδιοι επιμένουν να μην επιχειρούν μέσω Ομάδων Παραγωγών, αγοράζοντας κατά μόνας με δάνεια τρακτέρ και εφόδια πανάκριβα. Ασυμπτωτικοι πτωχευμένοι κατά χιλιάδες, εκατομμύρια ολούθε το αποτέλεσμα όλων αυτών.
 
Κακία και μισανθρωπιά για τους εμποράκους των πόλεων και τους αγρότες από την κυβέρνηση, θα πεις;;
 
Όχι μόνο. Αυτά λέει το σχέδιο συνέχειας όσων είχε στο μπλοκάκι του ο Σημίτης! . Τα συνέταξε η McKinsey το 14 και το επικαιροποίησε πρόσφατα η "επιτροπή Πισαριδη" με cut and paste. Λίγο τους ενδιαφέρουν οι υποθηκευμένα πρώτες κατοικίες των μικρομεσαίων, που στήριξαν με δάνεια τις επιχειρήσεις και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τα προηγούμενα 150 χρόνια. Τις δουλειές στοχεύουν και την πελατεία όσων θα βρεθούν πτωχοί. Κάτω από 3-4 μέγα σχήματα αγροτοδιατροφικων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αυτά λένε τα σχέδια γι αυτούς. Για τους υπόλοιπους μικρομεσαίους φροντίζει το καθόλου αόρατο χέρι των Τραπεζών και οι πολιτικές ανοσίας αγέλης στην οικονομία, ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο. Στους λίγους εναπομείναντες οι ενισχύσεις μετά. Για να τα κάνουν εισαγόμενη Πράσινη Ανάπτυξη, λέει.
 
Πρασιναλογα...
Άλλαξε πίστα η διαπλοκή του Σημιτιστάν μέσα σε αυτήν την ΝΔ, αλλά και έξω από αυτήν, ροκανίζοντας και το μαξιλάρι με νέα χρέη και ενισχύσεις των τραπεζών. Εκλείπει έτσι και το τελευταίο εμπόδιο προς ένα ακόμα μνημόνιο, με ενίσχυση των τραπεζών και κάτι άλλα σχέδιο-Στουρνάρα. Αυτό έχει γίνει.
 
Έχουν μείνει ακόμα και εκείνοι οι υδρογονάνθρακες ανυποθήκευτοι στους Uber alles. Οι μισοί υδρογονάνθρακες. Οι άλλοι μισοί, ας πάει το παλιάμπελο για συνεκμετάλλευση. Να έχει κάτι να υποθηκεύει και εκείνος ο Ερντογάν. κατά τας γραφάς των σχεδίων του ΕΛΙΑΜΕΠ και μιας ΔιαΝεοσις. Κάτι ΜΚΟ λέει, που συντονίζουν και ξεπλένουν με μπλε και πράσινους κόκκους ότι έμεινε από εκείνο το μπλοκάκι.
 
Οίκοθεν νοείται ότι κάτι Μπιστηδες και σια με εντεταλμένη υπηρεσία να υπηρετούν το ίδιο σχέδιο ως Δούρειοι ίπποι μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να νοηθούν ως παράγοντες κάποιας διεύρυνσης αλλά φορείς συρρίκνωσης της με Σημητικες επιλογές στα εθνικά και το ενεργειακό..Και δεν βλέπω να έχουν φύγει ακόμα, πολύ ευγενικά, κλοτσηδόν. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζαβά που γουστάρουν συρρίκνωση ως πολιτικό σχέδιο υπεράσπισης των ανύπαρκτων προτάσεων τους που να μπορούν να διαφοροποιούν το επιδιωκόμενο.
 
Ήδη το  Προ-μνημόνιο της Τρόικα εσωτερικού είναι εδώ . Μένουν οι υποθηκεύσεις...
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έχω την εντύπωση ότι η μείωση του ποσοστού των αγροτών ήταν προαπαιτούμενο της ΕΟΚ προς τον "εθνάρχη" (ας με συγχωρέσουν Καποδίστριας και Τάσσος Παπαδόπουλος για τη χρήση της λέξης) ώστε να μπούμε στην - μετέπειτα - Ευρωπεί΄κή Ένωση