ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Όπως και να χει το ρίσκο είναι μεγάλο και το καλύτερο σενάριο για εμάς θα ήταν να αναπτύξει δικό της κινητήρα η Κορέα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εντάξει πάντα είχα την αίσθηση ότι τα F16 μας μέσες άκρες θα καταλήξουν να είναι ένα άχρηστο οπλικό σύστημα που απλά θα απορροφά πόρους. Πλέον βλέποντας ΕΔΩ ότι οι Αμερικάνοι ακόμα δεν μας έχουν απαντήσει για AIM-120D και JASSM-ER, οι οποίες αμφιβολίες που είχα μειώνονται.

Το θέμα είναι πως η Γαλλία δεν έχει μονοκινητήριο αεροσκάφος να παρουσιάσει και το gripen της Σουηδίας έχει αμερικάνικο κινητήρα. Μόνη ελπίδα είναι οι Νοτιοκορεάτες. Εάν το κόστος του δικινητήριου KF-21 κρατηθεί στα 65 mil θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. 

Το ζήτημα είναι ότι  και πάλι έχουμε να κάνουμε με αμερικάνικο κινητήρα, μόνο που το γεωπολιτικό βάρος της Ν. Κορέας είναι μεγαλύτερο απ' αυτό της Σουηδίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τους Αμερικάνους. 

Όπως και να χει το ρίσκο είναι μεγάλο και το καλύτερο σενάριο για εμάς θα ήταν να αναπτύξει δικό της κινητήρα η Κορέα.

Υ.Γ  Οι Αμερικάνοι μόνο κακό μας έκαναν και απ' ότι φαίνεται δεν τους καίγεται καρφί για την ανισορροπία που πάνε να δημιουργήσουν στον αεροπορικό στόλο με το εμπάργκο στους πυραύλους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα καταλαβα για το ταξίδι στη Ν Κορέα στην απάντηση σας,αλλά από την άλλη οι Ν/Κορεάτες δίνουν κινητήρες στους γκείτονα (για αεροπλάνα ή τάνκ, δεν θυμάμαι), και δεν ξέρω το μίζες παζαρεύουν με α εδώ λαμόγια για να προτιμηθούν
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

The World's First AI-Flown Fighter Jet Can Dogfight

https://www.youtube.com/watch?v=dbsyfITResU

UK, Japan and Italy team up to build next-generation fighter jet by 2035

https://www.youtube.com/watch?v=2qCZMsrC4iE

Απλός ανώνυμος σχολιαστής