ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Όσοι σας λένε ότι η FDI ήταν λανθασμένη επιλογή για το ΠΝ, ότι πρέπει να τις πουλήσουμε και λοιπές μαλακίες είναι απλά γαμόμανα κομπλεξικοί.

⚓Charting new horizons in the UAE! Naval Group has established a presence in the United Arab Emirates, with a representative office strategically situated in Abu Dhabi. We are dedicated to promoting our group's products and services in this dynamic region. pic.twitter.com/7jG7zNIEiT

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το έχουμε πει. Όσοι σας λένε ότι η FDI ήταν λανθασμένη επιλογή για το ΠΝ, ότι πρέπει να τις πουλήσουμε και λοιπές μαλακίες είναι απλά γαμόμανα κομπλεξικοί.

Καταρχάς είναι αρκετά ηλίθιοι για να μπορεί να κοστολογηθεί η οποία υπηρεσία. Κόμπλεξ έχουν και φανατισμό. Έχουν και το γονίδιο του ραγιά που ψάχνει για προστασία - αφέντη.  Το ΠΝ εκ του αποτελέσματος απέρριψε τις mmsc (τελευταία θέση) οι οποίες είναι το εξελικτικό σχέδιο των LCS. Επέλεξε τις FDI. Για να τις επέλεξε, κάτι ξέρει. 

Τώρα αν ανάγκες θεωρούνται τα αντιτορπιλικά των 122 κελιών που κάνουν 3 δις το ένα, όταν δεν έχουμε αναβαθμίσει 4 erieye είναι άλλη συζήτηση. Πάντως οι Τούρκοι που τις ίδιες θάλασσες διεκδικούν, πρώτα έφτιαξαν κορβέτες (ada) μετά πήγαν σε φρεγάτες (istif & meko upg) και μετά μίλησαν για αντιτορπιλικά. Στο μείγμα θα φέρουν και 10 opv hisar. Άρα, αυτό λέει πολλά από μόνο του. 

Θαλάσσιο χώρο δεν διεκδικείς με μαούνες που εκ των πραγμάτων δεσμεύουν περιορισμένο χώρο, αλλά με πολλά πλοία μέσου εκτοπίσματος με τεχνολογικές καινοτομίες. Πάντρεμα δηλαδή ποιότητας με ποσότητα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν τα γράψει το μάνιουαλ του νάτο δεν υφίστανται. Μετά από 2 αιώνες ξανανακαλύψαμε τα πυρπολικά επειδή βγήκανε παγανιά στη Σεβαστούπολη. Γιατί ήταν αδύνατο να βγούνε στο Καστελόριζο και να κάνουν το Φατίχ λαμπάδα. Κι ας ψάχνανε οι Τούρκοι τα λυωμένα ζόντιακ στον πάτο της Μεσογείου για να βρούνε αποδείξεις. Και τα Ρουσσέν, γιατί μου τρως τα Ρουσσέν; 25 τέτοια έπρεπε να 'χουμε να βρίσκονται αμολημένα από Θάσο μέχρι Πάφο. Να ρωτάνε τον Ρετζέπ για τη γαλάζια πατρίδα και να τους απαντάει για τον καιρό...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Και τα Ρουσσέν, γιατί μου τρως τα Ρουσσέν; 25 τέτοια έπρεπε να 'χουμε να βρίσκονται αμολημένα από Θάσο μέχρι Πάφο. "

Πολύ σωστά....πολύ ικανά πλοία.Μικρά ευκίνητα και με σοβαρή δύναμη πυρός. Ότι πρέπει για το Αιγαίο. Είναι η αιχμή του δόρατος της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

ΘΚ είπε...

Και ίσως και κανένα περιπολικό, για εγγύς υποστήριξη, όπως το P96 Παναγόπουλος, λίγο αναβαθμισμένο, να φέρει αντί για ΠΑΟ κανένα ... LANCET (όχι αυτό είναι κακό ρώσικο).
Μπορεί να παραγγείλουμε βέβαια να μας φτιάξει κανένα παρόμοιο η Τουρκία, μια και εμείς θα είμαστε απασχολημένοι να συντηρήσουμε τα C-130, και κάτι ελικόπτερα που πμιγήκανε, και να βγάλουμε και ετοιμοπόλεμα τα μπιφτέκια (F-35).

Ανώνυμος είπε...

LCS: Θα αποκτήσουμε ένα πλοίο που αποκαλείται «εφιάλτης» και «Μικρό Απαίσιο Σκάφος» στις ΗΠΑ;

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7227672_lcs-tha-apoktisoyme-ena-ploio-poy-apokaleitai-efialtis-kai-mikro-apaisio-skafos

Ορίστε...μέχρι και τα συστημικά κανάλια πήραν πρέφα για τι σαράβαλα μιλάμε.....

... πολλοί στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό τα αποκαλούν Little Crappy Ships (LCS)». Για να καταλάβετε, στα ελληνικά Little Crappy Ships σημαίνει Μικρά Άθλια Πλοία......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής