ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1950. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΡΕΑΣ. KOREA'S WAR


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μέρες που είναι ας θυμηθούμε τι κάναμε παλιά. 

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1950. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΡΕΑΣ. KOREA'S WAR.Το Τάγμα ΕΚΣΕ (Ανχης Διον Αρμπουζής) εντεταγμένο στο 7ο US Cavalry Regiment αναλαμβάνει την 1η πολεμική αποστολή. Εγκαθίσταται στη ζωτική περιοχή Kumho-ri (Σεούλ) διακρίθηκε για την αριστοτεχνική οργάνωση της αμυντικής τοποθεσίας. Ο πόλεμος της Κορέας έδειξε για άλλη μια φορά τις αρετές μας στο μάχεσθαι. Όμως ο τότε Ε.Σ. αποτελούνταν από σκληροτράχηλους οπλίτες με συχνή εκπαίδευση, κι από εμπειροπολέμους Αξκους. Παρά τις όποιες ελλείψεις, μασούσε σίδερο


Όταν υπάρχει εκπαίδευση και ηθικό θα έχεις αποτελέσματα. Με τον χαρακτηρισμό σκληροτράχηλοι οπλίτες, εννοούμε αυτούς που έχουν σκληραγωγηθεί, που έχουν δηλαδή δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντέχουν κακουχίες και σωματικό πόνο. Η ψυχολογική αντοχή και η ικανότητα ψύχραιμης αντίδρασης είναι το βασικό σήμερα. Αυτά στις κατώτερες βαθμίδες του στρατεύματος μπορούν να μεταφερθούν από άξιους υπ/αξιωματικούς,. Είναι απαράδεκτο που δεν έχουμε ηγήτορες με προσόντα και εμπειρία μάχης σε συμμαχικές επιχειρήσεις.

Μάλι, Ροδεσία μαζί με την Λεγεώνα των Ξένων. Η επόμενη στρατιωτική ελίτ πρέπει να έχει δει καπνισμένες κάνες και διαμελισμένα πτώματα τζιχαντιών για να ηγηθεί του Στρατεύματος στον 21ο αιώνα. Και θα πρέπει αυτοί οι ελάχιστοι που θα πάνε, θα πρέπει να επιστρέψουν και να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες τους στους υπόλοιπους. Και να εισακουστούν από όλους. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή (εκπαίδευση, εμπειρίες, γνώση πραγματικών πολεμικών επιχειρήσεων) και τα υπόλοιπα θα επακολουθήσουν εν καιρώ. Θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα ένα εκστρατευτικό σώμα ενεργό σε hot περιοχές του πλανήτη έστω μαζί με το ανάλογο γαλλικό ή αμερικανικό.

Ανέλιξη στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας ΜΟΝΟΝ άμα τη συμμετοχή σε αυτό το μάχιμο σώμα πολέμου. Αυτό θα μπορούσε να προβλέπεται και σε μελλοντική αναθεώρηση των στρατιωτικών κανονισμών, όπως και της γενικής νομοθεσίας. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: