ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Λέτε να γίνει η επίθεση στο Ιράν τελικά;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβαζα ΕΔΩ ,  ότι η IDF ζήτησε επιπλέον δισεκατομμύρια σέκελ (ισραηλινό νόμισμα) για να προετοιμαστεί για χτύπημα στο Ιράν. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu, και ο DM Gantz υποστήριξαν το αίτημα.
Ήδη πριν από 6 μήνες, ο Αρχηγός Προσωπικού της IDF, Αβίβ Κοτσάβι, έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία μιας «διαδικασίας μάχης» για μια επίθεση που θα εμπόδιζε το Ιράν να γίνει πυρηνική δύναμη. Για να διευκολυνθεί η ετοιμότητα για μια επίθεση και οι συνέπειές της, ο Κοτσάβι ζήτησε επιπλέον 3 δισεκατομμύρια NIS, επιπλέον των 4 δισεκατομμυρίων NIS που ζητούσαν από τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Στη σκιά της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι Netanyahu και ο Gantz υποστηρίξαν το αίτημα.

Το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο απαιτούμενο, για την προετοιμασία της IAF για ετοιμότητα για το ιρανικό ζήτημα. Ο Νετανιάχου και ο Γκάντς υποστηρίζουν, ενόψει της έλλειψης γνώσεων που έχουμε μέχρι τώρα για τις εξελίξεις μεταξύ του Ιράν, της διοίκησης Μπάιντεν, εάν υπάρχουν. Ο Κοτσάβι έχει ήδη ξεκινήσει τη "διαδικασία μάχης" για πιθανή επίθεση στο Ιράν - μια δομημένη διαδικασία από τον καθορισμό της αποστολής, του προγραμματισμού, έως την εκτέλεση. Ο Κοτσάβι φυσικά γνωρίζει τις ακριβείς ανάγκες του, καθώς το χτύπημα του Ιράν σημαίνει πιθανώς πόλεμο στο βορρά και πιθανώς στο νότο. Ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα είδη εξοπλισμών, για άμυνα (πυραύλους) και επίθεση (εναέρια).

Η απόφαση του Κοτσάβι να προχωρήσει σε  «μάχη prodecure» για πιθανή επίθεση στο Ιράν έχει ήδη ληφθεί περίπου την άνοιξη του 2020, όταν έγινε σαφές ότι οι Ιρανοί έφτασαν σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης νέας γενιάς ταχύτερων φυγοκεντρωτών για τον εμπλουτισμό του ουρανίου. Αυτοί οι φυγόκεντρωτές - IR-6, IR-8, IR-10 - μπορούν να εμπλουτίσουν το ουράνιο 6 η ακόμη και 10, φορές πιο γρήγορα από τα παλιά φυγοκεντρικά P-2 που χρησιμοποιούνταν από τους Ιρανούς μέχρι τότε (με βάση την τεχνολογία, εξαρτήματα που αγόρασε το Ιράν από τον πυρηνικό επιστήμονα του Πακιστάν AQ Khan. Οι νέες φυγοκεντρικές συσκευές συντομεύουν σημαντικά, κατά πολλούς μήνες, το "breakout to a bomb" - χρόνος από την απόφαση να φτιάξει βόμβα έως ότου συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα (28 κιλά) ουρανίου εμπλουτισμένη στο 90%, που είναι σχάσιμο υλικό για 1 πυρηνική κεφαλή στην ισχύ της Χιροσίμα βόμβα.

Μέλη του πυρηνικού έργου του Ιράν εγκατέστησαν αρκετούς τέτοιους φυγόκεντρωτές στο Natanz και άρχισαν να τους λειτουργούν. Τον Ιούλιο, οι περισσότεροι καταστράφηκαν από έκρηξη που αποδόθηκε στο Ισραήλ. Η ανάπτυξη των νέων ιρανικών φυγοκεντρωτών και εγκαταστάσεων έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ, διότι επιτρέπει στο Ιράν να παρουσιάσει τον κόσμο και το Ισραήλ με τετελεσμένα γεγονότα: ότι έχει πυρήνες ή ικανότητα παραγωγής τους εντός εβδομάδων, όπως η Βόρεια Κορέα. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, και η διεθνείς κοινότητα δεν θα έχουν χρόνο να δράσουν διπλωματικά ή να προετοιμαστούν στρατιωτικά για να αποτρέψουν την ανάπτυξη πυρηνικών βομβών από το Ιράν.

Οι συνέπειες είναι σαφείς, οπότε ο αρχηγός προσωπικού του IDF Kochavi αποφάσισε πριν από 6 μήνες - ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ - να ξεκινήσει τις προετοιμασίες, έτσι ώστε το Ισραήλ να έχει έτοιμη μια αξιόπιστη στρατιωτική επιλογή επιτρέποντας από μόνη της να αποτρέψει τον πιθανό ιρανικό ξέσπασμα και να τους βομβαρδίσει ...(τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν) . Για να εξουδετερώσει το Ισραήλ την απειλή, το επιχειρησιακό σχέδιο πρέπει να είναι διαθέσιμο, ακριβές και καταστροφικό.!!! Οπότε λέτε να γίνει η επίθεση στο Ιράν τελικά.;;;;!!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού (30%) όσο καμία άλλη χώρα φαίνεται ότι είναι μέρος της προετοιμασίας για να μπορεί να διεξάγει απρόσκοπτα επιχειρήσεις.

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς φίλε ΚΙΜΩΝ συμφωνώ, βάλε τώρα μέσα σε όλα ότι το Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Και έρχεται και "δένει" το γλυκό.

Μμ. είπε...


Εμένα πάντως αυτό, να έχει και εξάγει το γυφτοΠακιστάν πυρηνικό εξοπλισμό
και τεχνολογία κι εμείς οι προαιώνιοι εννοείται εκτρέφειν και ανατρέφεσθαι μόνο με παλαιοκομουνιστικές μαϊμουδιές με ξεπερνά θανάσιμα. Με σκοτώνει.
Τί άλλο να είπω;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη ένας λόγος για χτύπημα στο Ιράν, φαίνεται η ώρα πλησιάζει

https://www.zerohedge.com/energy/game-changing-iranian-pipeline-set-launch-march

ΚΙΜΩΝ