ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Οι παραδοσιακές χώρες του ευρώ και των δυνατών νομισμάτων δεν΄έχουν λόγο να ακολουθήσουν τις πολιτικές των ΗΠΑ και του δολαρίου τους. Θα συνεργαστούν χαλαρά με την Κίνα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία έμεινε έξω από το AUKUS. Οι Κινέζοι είναι τα αφεντικά του Μπάιντεν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με ρωτάει ο Φώντας : - Λες ν αρχίσει η Κίνα να διώχνει τα εργοστάσια που έχουν στο έδαφός της οι Μεγάλες Αμερικανικές, Αγγλικές και Αυστραλιανές ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ , ή ακόμα χειρότερα , όπως επί Σοσιαλισμού , να αρχίσει να τα Εθνικοποιεί;;

Στην Κίνα δεν υπάρχουν αμιγώς εργοστάσια ξένων πολυεθνικών. Ως επί τω πλείστον. Υπάρχουν Κινεζικα εργοστάσια τα οποία παρασκευάζουν τα προϊόντα για τους ξένους πελάτες με private label.Και έχει ανεβεί τόσο πολύ η εγχώρια ζήτηση και οικονομία που δεν τους καίγεται καρφάκι να χάσουν κάποια από την δυτική πελατεία που άλλωστε τους έχει ανάγκη.

Τα εργοστάσια από όσο τουλάχιστον γνωρίζω είναι επί τω πλείστον Κινεζικά και η επένδυση «ξενόφερτου» μεγαλέμπορα έπρεπε να στήνεται απαραίτητα μέσω κάποιου Κινέζου. Το κράτος έχει τεράστιο έλεγχο σε όλες τις συναλλαγές, με το κεφάλαιο και γενικά τους καπιταλες δίχως πατρίδα να είναι στην ουσία τα πελατακια - συνεργάτες του μεγαλοκινεζου ο οποίος όμως ανά πάσα ώρα και στιγμή συμμορφώνεται με την κρατική οδηγία . 

Και τα τελευταία χρόνια βάσει αυτών που γνωρίζω οι Κινέζοι προμηθευτές τουλάχιστον στον κλάδο (μεταποίηση ένδυση) είχαν ήδη αρχίσει να κινούνται με μερική απαξία στον πελάτη ξένο σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση δεν ικανοποιούσε πλήρως τα συμφέροντα τους καθώς η εγχώρια ζήτηση τους έδινε περισσότερα βάσει πχ μεγέθους παραγγελίας, χρόνων παράδοσης-πληρωμής , συντομότερης/συχνότερης παραγγελίας, ταχύτητα, κάτι που με τις εμπορικές παραγγελίες/αποστολές σε εξωτερικό είχε περισσότερες διαδικασίες και φυσικά πιο αργές.

Κάποιους Έλληνες που γνώριζα ίδρωναν κάθε φορά με το τι καινούρια πρωτόκολλα θα βγάλει το Κινεζικό κράτος και θα τους αλλάξει τα φώτα..Τρέχαν σαν τους παλαβούς , οι πραγματικοί «σκλάβοι» θαρρείς ήταν και οι ίδιοι οι πελάτες χέρι χέρι με τους εργάτες στα εργοστάσια. Και πέραν του κράτους ο ίδιος ο Κινέζος έμπορος είναι γελαστός και ζαμανφου κι αν θέλει σε πουλάει τελευταία στιγμή χωρίς εξηγήσεις και βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα.

Ο πόλεμος είναι οικονομικός δεν είναι στρατιωτικός. Οι  Αμερικάνοι δεν κατάκτησαν τον Αφγανιστάν 20 χρόνια και οι Κινέζοι το κατέκτησαν οικονομικά σε μια εβδομάδα από την στιγμή που ανέλαβαν οι Ταλιμπαν . Πως θα σταματήσουν την κινεζική οικονομική επιρροή;; Πως θα το κάνουν αυτό με στρατιωτική ισχύ; Θα ανοίξουν πυρηνικό πόλεμο εκεί; Και η Ινδία Ρωσία Πακιστάν και η ίδια η Κίνα τι θα κάνουν; Μαλακίες του Μπάινεν είναι αυτές για να κατευνάσει την οργή από τις συνεχείς διπλωματικές ήττες των ΗΠΑ και την εγκατάλειψη του Αφγανιστάν . Σιγά μην φοβηθεί η Κίνα οικονομικά της ΗΠΑ. Σκάει σε ένα βράδυ το Χογκ Κογκ και γίνεται παγκόσμια της μουρλής στα δυτικά χρηματιστήρια πολυεθνικές και τράπεζες.

Ήδη έχει δημιουργήσει το σινικό τραπεζικό της σύστημα που δεν υπόκειται σε έλεγχο από το παραδοσιακό δυτικό Ακόμα και αν τ δυτικό τραπεζικό σύστημα μπλοκάρει τις συναλλαγές με το σινικό - πράγμα που θα διαλύσει τις δυτικές επιχειρήσεις στην Κίνα - η είσοδος σε αυτό θα γίνεται μέσα από τις ιδιωτικές πλέον ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών  .Η Κίνα με το ε-γιουαν είναι ήδη πολύ μπροστά από άλλα φιατ νομίσματα που ακόμα δεν έχουν γίνει ψηφιακά ή πού τώρα γίνονται.

Οι δε παραδοσιακές χώρες του ευρώ και των δυνατών νομισμάτων δεν΄έχουν λόγο να ακολουθήσουν τις πολιτικές των ΗΠΑ και του δολαρίου τους. Θα συνεργαστούν χαλαρά με την Κίνα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία έμεινε έξω από το AUKUS και τινάζεται 90 δις συμφωνία για πολεμικά πλοία που έχει με την Αυστραλία .

Η μαλακία που έκανε ο Μπάιντεν είχε σαν πρώτο αποτέλεσμα την οργή της Γαλλίας που έχει επιρροή στην ΕΕ και που θα του κάνει καμμία ντρίπλα τώρα και θα συνεργαστεί ανοιχτά με τους Ρώσους  .Τώρα είναι που θα χορεύει η Τουρκία τις ΗΠΑ δύο φορές ειδικά που ούτε η Γαλλία θα αντιδρά στον Ταγίπ Επόμενη κίνηση κλωτσιά των ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ.Όταν λέμε ότι οι Δημοκρατικοί είναι ότι πιο ηλίθιο έχουν παράξει οι ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική τους και ο,τι πιο επικίνδυνο για τον υπόλοιπο κόσμο δεν το λέμε τυχαία.

Με αυτά τα ψυχροπολεμικά απολιθώματα γελούν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι . Μέσα σε έναν χρόνο οι Κινέζοι εξαγόρασαν την Τουρκία , το Αφγανιστάν και έκαναν και διακλάδωση στον δρόμο του μεταξιού τους παρακάμπτοντας το Σουέζ . Μόλις συνδεθεί το λιμάνι του Πειραιά με τα λιμάνια των παραλίων και του Πόντου ... ΤΕΛΟΣ. Μείωση κόστους μεταφοράς από Κίνα περίπου 30%. Κατά τ' άλλα η Τουρκία ανησυχεί για τις κυρώσεις των δυτικών, σύμφωνα με τους αναλυτές της πλάκας. Θα γίνει το κέντρο των logisitics της Ανατολής .Για αυτό θέλει και την διώρυγα της Πόλης ο Ταγίπ να κονομά κι άλλα και να ελέγχει καλύτερα .

Ο δρόμος του μεταξιού και η εξαγορά της Τουρκίας και του Αφγανιστάν τους κάνει κυρίαρχους των μεταφορών σε όλη την Ασία αλλά και εν συνεχεία στην Ευρώπη αφού ήδη έχουν εποικήσει νόμιμα σε αυτήν. Οι Κινέζοι είναι τα αφεντικά του Μπάιντεν. Οι Άλλοι δύο είναι τα κατοικίδια...pet είναι όλοι αυτοί για τους κινέζους. Το λάθος των δυτικών πολυεθνικών είναι ότι πιστεύουν οι Κινέζοι θα μοιραστούν με αυτές την πίτα. Νομίζουν....Οι Κινέζοι είναι οι αρχηγοί της υπόθεσης... Δυστυχώς... Έχει καταντήσει η πηγή όλων των δεινών....Όποιος βλέπει με την πρώτη ματιά την σκακιέρα της Ευρασίας κατανοεί αμέσως ότι ο Ρώσος διαχειρίζεται ενέργεια και στρατιωτική ισχύ και ο Κινέζος παραγωγή, χρηματοοικονομικά και μεταφορές. Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Ταυτόχρονα αυτές οι δύο δυνάμεις (χωρίς να υπολογίσουμε Τουρκία Πακιστάν και Ιράν) έχουν τεράστια στρατιωτική ισχύ .

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι αγγλοσάξονες απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις;; Με μια Ευρώπη παραδομένη που θα φοβάται μην της κλείσει την κάνουλα του αερίου ο Ρώσος ή μην τυχόν και ο Κινέζος δεν την εφοδιάζει ;; Αυτά είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα που προβάλλουν μόνο το λαμόγιο τον Βασιλακόπουλο. Την Δύση την πήρε ο ύπνος για τα καλά ...και θα ξυπνήσει άσχημα.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το Ιράν έχουν αγοράσει οι Σίνες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι το γνωρίζουμε και το έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό. Κίνα θεωρεί το Ιράν ως αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής και στρατιωτικής της προσέγγισης στην Ευρασία μέσω του Ιράν και της Τουρκίας.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/07/blog-post_24.html

Η Κίνα θα έχει επίσης πλήρη εξουσία στα νησιά του Ιράν, θα αποκτήσει πρόσβαση στο πετρέλαιο του Ιράν με πολύ μειωμένη τιμή και θα αυξήσει την επιρροή και την παρουσία της σε σχεδόν όλους τους τομείς της ιρανικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των λιμένων, των σιδηροδρόμων και των τραπεζών.....Ένα άλλο μυστικό στοιχείο της συμφωνίας έχει στρατιωτική διάσταση: η Κίνα θα αναπτύξει 5.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της στο έδαφος στο Ιράν.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/blog-post_29.html

Αυτά τα λέγαμε ΠΡΙΝ ένα χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

"Ενωμένη" Ευρώπη, και τρίχες κατσαρές! Δεν θα έβαζε, λέει, φόρο σε προϊόντα δικά της σε πωλήσεις ανάμεσα σε κράτη-μέλη, αλλά θα προστάτευε τα δικά της προϊόντα από αντίστοιχα ξένα. Και θ' απαγόρευε τις κρατικές επιδοτήσεις. Ά, όλα κι όλα! Η εντιμότητα κι η ίση μεταχείριση των κρατών-μελών υπεράνω όλων! (Άσχετο αν Γάλλοι και Γερμανοί επιδοτούν αγρίως τα εργοστάσια αυτοκινήτων τους. Πιό φτηνά τους έρχεται το πρόστιμο που τρώνε, απ' τα κέρδη των πωλήσεων.)

Ναί, ακριβώς γι' αυτό οι Κινέζοι αγοράζουν επιδοτούμενο βαμβάκι απ' το Τέξας, κι οι ίδιοι επιδοτούν τη μεταποίηση... και πουλιένται στη λαϊκή τη δική μας T-shirts με 1 ευρώ, και βγάζει κέδρος μέχρι κι ο λαϊκατζής! (Χώρια οι ενδιάμεσοι + η εφορία.) Ενώ, αν φτιαχνόταν το T-shirt με βαμβάκι Λειβαδιάς και χωρίς κρατική επιδότηση (γιά να είμαστε έντιμοι απέναντι στους "εταίρους" μας), θα έβγαινε στα 5-6 ευρώ κόστος το κομμάτι.

Μας προστάτεψε πολύ η "Ενωμένη" Ευρώπη απ' τον ανταγωνισμό. Θα γελάσουμε, όμως, πολύ, όταν η Κίνα θ' αρχίσει να πουλάει δικά της αυτοκίνητα!

Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση. Τους Ανατολίτες δεν τους αγοράζεις. Τους εξαγοράζεις. Δεν είναι Ευρωπαίοι λιγούρηδες που αλλάζουν ονόματα και σύνορα κατά πως ορίζει ο πλειοδότης (Ολλανδία που την έλεγαν Φλάνδρα, Τσεχία που την έλεγαν Βοημία και πιο πριν δουκάτο του Τιραμόλα). Είναι αρχαία κράτη-έθνη-λαοί. Η Τουρκία είναι κούκος βέβαια, αλλά νο πρόμπλεμ: είμεθα απόγονοι του Πριάμου και αν αμφιβάλετε γκιαούρ ακαντεμίκ, περάστε από το ταμείο και ο Ηρόδοτος γίνεται Ροδούτογλου. Αυτούς λοιπόν δεν τους παίζεις. Τους δείχνεις χρυσό και στα παπ.ρια τους οι συμβάσεις και τα πρωτόκολλα. Κατεβάζουν το τηλέφωνο και σου κάνουν τον δρόμο του μεταξιού καρδιογράφημα. Αρκεί κάποια θεία να το θελήσει. Αλλά πλέον το Μεηφλάουερ δουλεύει για την Κίνα...