ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Μισές αλήθειες στην καλύτερη των περιπτώσεων τα όσα λέχθηκαν. Καταρχάς η Ελλάδα δεν βρίσκεται τόσο μπροστά όσο υποστηρίζει ο Στεφανής.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στεφανής: Είμαστε πολλά βήματα μπροστά από την Τουρκία. Η επιχειρησιακή μας ικανότητα είναι εξαιρετική, ενώ η Τουρκία έδωσε 2,5 δις κι όμως δεν μπήκε στο πρόγραμμα για τα F-35.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μισές αλήθειες στην καλύτερη των περιπτώσεων τα όσα λέχθηκαν. Καταρχάς η Ελλάδα δεν βρίσκεται τόσο μπροστά όσο υποστηρίζει ο Στεφανής.  

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει κατορθώσει να στηρίξει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, δεν έχει προγραμματίσει ένα μακροχρόνιο ναυπηγικό πρόγραμμα 20ετίας, όταν εκκρεμεί η απόσυρση 9 φρεγατών S, end life upgrade των Meko, αναβάθμιση μέσης ζωής των υποβρυχίων type 214 και των ΤΠΚ Super Vita. 

Η Ελλάδα είναι αυτή η χώρα που έχει δώσει δισεκατομμύρια στην LM και τα F-16 παραμένουν ανίκανα για αποστολές προσβολής πλοίων και εδάφους. 

Η Ελλάδα είναι αυτή η χώρα που οι ΑΑ συστοιχίες patriot δεν μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους και χρήζουν αναβάθμισης μαζί με αγορά νέων AA. 

Η Ελλάδα είναι αυτή που έχει καθυστερήσει την αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ erieye. Η Ελλάδα είναι αυτή που παλεύει να βρει μεταγωγικά και ελικόπτερα SAR. 

Η Ελλάδα είναι αυτή που έχει μείνει δεκαετίες πίσω στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. 

Η πληροφορία δεν βρίσκεται λοιπόν στα μεσημεριανά δελτία που η ροή του προγράμματος εναλλάσσεται από αγωνίσματα σε παραλίες, σε τουρκικές σειρές, σε dating μαλακίες και μόδα. Μόνο και μόνο το ότι στην υπόλοιπη ροή του προγράμματος κυριαρχούν αυτά τα ανούσια και εύπεπτα προγράμματα, θα έπρεπε να προβληματιστείτε για την αξία των ενημερωτικών εκπομπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: