ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Αν υπήρχε zombieland αυτή θα ήταν σίγουρα η Αυστραλία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν υπήρχε zombieland αυτή θα ήταν σίγουρα η Αυστραλία

Η αυστραλιανή πολιτεία Βικτόρια σχεδιάζει να επιβάλει απαγόρευση σύνδεσης αγωγών φυσικού αερίου με νέα σπίτια από τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Κλιματικής Δράσης Λίλι Ντ' Αμπρόζιο..
 
Το μέτρο είναι μέρος ενός κρατικού προγράμματος με στόχο τη μείωση των εκπομπών και τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Ο τομέας του φυσικού αερίου φέρεται να ευθύνεται για το 17% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της πολιτείας.
 
«Η μείωση της εξάρτησής μας από το φυσικό αέριο είναι κρίσιμη για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μείωσης των εκπομπών του καθαρού μηδέν έως το 2045 και για να αποκτήσουμε περισσότερους Βικτωριανούς στο να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικές ηλεκτρικές συσκευές που θα τους εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς τους», δήλωσε η D'Ambrosio .
 
Οι νέες απαιτήσεις θα ισχύουν για όλα τα νέα δημόσια κτίρια που δεν έχουν ακόμη φτάσει στο στάδιο του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, των σχολείων και των νοσοκομείων.Η νοτιοανατολική πολιτεία της Αυστραλίας αναμένεται να αντιμετωπίσει ελλείψεις φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, καθώς η παραγωγή μειώνεται στα υπεράκτια κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η Exxon Mobil, τα οποία παρέχουν από καιρό καύσιμα στην περιοχή.
 
Η επικείμενη απαγόρευση δεν αναμένεται να επιλύσει τις προκλήσεις μείωσης των εκπομπών, καθώς τα νέα σπίτια θα εξαρτώνται από το ηλεκτρικό δίκτυο με βάση τον άνθρακα, σύμφωνα με δήλωση της Αυστραλιανής Ένωσης Παραγωγής και Εξερεύνησης Πετρελαίου, την οποία ανέφερε το Reuters.
 
Η είδηση ΕΔΩ...

Υ.Γ Παρήγορο πάντως κάμποσο, το να έχουν και αλλού Αυνάνες....και ας έχουμε εδώ τον Πρωταθλητή !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να πω κι εγώ τη μ@λ@κία μου..
Ενθυμούμαι παλαιότερα, υπήρχε το σύστημα ανάκτησης ισχύος στην Φόρμπυλα 1, γιατί δεν κοτσάρουν ένα αντίστοιχο δυναμό στα καγκουρό, να έχουν πράσινη ανάπτυξη και καίνε κάρβουνο;;
Ξενοδόχωφ