ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ένα άρθρο για τον κάδο με τα σκουπίδια από τους μου-τσάτσους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είναι τόσα τα σημεία του άρθρου που χρειάζεται λίγος χρόνος για να δοθούν ανταπαντήσεις. 

Καταρχάς να μας εξηγήσει ο αρθρογράφος πως γίνεται οι MMSC να έχουν παραγγελθεί απ' το 2019, 4 τον αριθμό, για την ΣΑ και να μην έχουμε δει ούτε μια φωτογραφία, όταν η πρώτη Ελληνική FDI πέφτει αυτόν τον Σεπτέμβρη στο νερό. 

Δεύτερον τα περί ECM είναι κουραφέξαλα, αφού οι Γάλλοι είχαν πάρει την απόφαση να μην πιστοποιήσουν κάποιο που υπάρχει ήδη, αλλά να πάνε σε ανάπτυξη νέου ικανότερου, που εν τέλει απ' ότι φαίνεται θα το φέρουν ιταλικά και γαλλικά πλοία μαζί.

Τρίτον επικεντρώνεται υποτίθεται στο μη ολοκληρωμένο σχέδιο των FDI, όταν η ολλανδική sigma και η ah140, δεν μπορούν να πάρουν το ραντάρ apar 2 πριν το 2028. Δηλαδή το ραντάρ φτάσαμε να το θεωρούμε πολυτέλεια μπροστά στο ECM.

Τέταρτον μας λέει πως η αναγέννηση του ΠΝ δεν θα ερχόταν από φρεγάτες πολλαπλών ρόλων, αλλά από ποια εστιασμένα σε συγκεκριμένους ρόλους. Δεν το ξέραμε δηλαδή πως έπρεπε να πληρώσουμε 600mil για να ναρκοθηρικά LCS, ούτε πως πρέπει να δώσουμε 600 mil eda as is για να ρίχνουμε   Hellfire σε ulaq όταν με τα ίδια λεφτά μπορούμε με εγχώρια ναυπήγηση να μαυρίσουμε τι θάλασσα από ελληνικά USV με hellfire/spike/akeron/brimstone, με όλμους, με marte essm, τορπίλες κλπ.

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των μεκο πιστεύω πως η στρατιωτική ηγεσία, έπραξε σωστά ,αφού επέλεξαν τον κατασκευαστή των meko για αυτή την δουλειά και όχι μια χώρα σαν την Αμερική που δεν μπορεί να σχεδιάσει μόνη της μια αξιόλογη φρεγάτα και αναγκάζεται να εκπέσει στην βοήθεια των Ιταλών ζητώντας το σχέδιο της FREMM IT που ακόμα και τώρα παραμένει ισχυρότερη απ' την ffgx, αφού και μεγαλύτερα πυροβόλα φέρει και περισσότερα και 32 κελιά μπορεί να πάρει, και 2 σόναρ φέρει και γενικά δεν τις λείπει κάτι.

Όσο για τις επιθέσεις στην ηγεσία του ΠΝ αστείες. Ο κόσμος πλέον μπορεί να διαβάσει τις εκθέσεις του gao και να διαβάσει με τα ίδια του τα μάτια πως διαολοστελνε ο ναύαρχος ΑΓΕΝ gilday τις αλουμινοτράτες. Συνεπώς το όλο άρθρο είναι αστείο γιατί η LoA των MMSC είχε εν δυνάμει τελικό κόστος τα 6,9 $bil και η αναβάθμιση των Meko τα 2,5 $bil ,  αλλά εκεί μια χαρά μπορούσαν να βρεθούν τα κονδύλια, αφού θα μας έκαναν πατ πατ στην πλάτη ο κύριος διπλωμάτης stwpping stone με τους ακόλουθους τους κύριους beggars cant be choosers, στους οποίους ξέφυγε και μας ενημέρωσαν πως η Ελλάδα δεν δύναται να πάρει aegis πλατφόρμες και απ' ότι φαίνεται είχε δίκιο, αφού τα AB ακόμα έρχονται.

Τώρα γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν πως τα κονδύλια δεν φτάνουν. Μα οι δύο αμερικάνικες   loa έφταναν τα 9,4 bil. Τώρα με τις FDI είμαστε στα 3 bil, βάλε 1 ακόμα για την τέταρτη, βάλε αλλά 2 για 4 κορβέτες ιταλικές/γαλλικές, βάλε και 700-800 για meko, φτάνουμε στα 6,8 bil με πλοία πολλαπλών ρόλων που κάποια ή τα 4-8 εξ αυτών έχουν μια αρχική δυνατότητα αεράμυνας περιοχής. Άρα και η προηγούμενη ηγεσία έπραξε σωστά και έπραξε σωστά γιατί οι μονάδες αυτές θα μας συνοδεύουν για τα επόμενα 40 χρόνια και όχι για άλλα 15 χρόνια όπως οι lcs (25 χρόνια ζωής απ' την μαμά εταιρία) ή τα ticonderoga που το πολυ να μας βγάλουν αλλά 10-15 χρόνια.

Τα κουτάκια λοιπόν δεν τα κλώτσησε καμία προηγούμενη ηγεσία για την επόμενη. Ίσα ίσα που άνοιξε το καπάκι του κάδου και τα πέταξε μέσα, γιατί απάλλαξε τις επόμενες ηγεσίες από μαζικές αποσύρσεις lcs και tico (λέμε τώρα  😂 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: