ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

. Η FDI δεν θα κληθεί να προστατέψει μόνο τον εαυτό της, αλλά και τους Έλληνες πιλότους που θα καταφεύγουν μέσα στο πλέγμα αεράμυνας που θα έχουν σχηματίσει.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια...σε μια συζήτηση που είχα προχθές , φίλος μου λέει : " Σε έναν στόλο με 4 FDI οι LCS Freedom μπορούν να λειτουργήσουν ως κορβέτες ελαφρού οπλισμού,αυτόνομα σε green water και με την προστασία των FDI σε blue water."

Επειδή ίσως το ίδιο να πιστεύουν και άλλοι να πούμε ποιο είναι το σωστό. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Καταρχάς για παράκτιες αποστολές τα σοβαρά ναυτικά πάνε σε μη επανδρωμένα με κλάσμα τους κόστους. Όταν μιλάνε για προστασία των LCS απ' τις FDI κάνουν το εξής λάθος, το οποίο είναι καθοριστικό στο πεδίο. Η FDI δεν θα κληθεί να προστατέψει μόνο τον εαυτό της, αλλά και τους Έλληνες πιλότους που θα καταφεύγουν μέσα στο πλέγμα αεράμυνας που θα έχουν σχηματίσει.

Εάν κάποιοι πάνε να διαταράξουν αυτό το πλέγμα με την τοποθέτηση LCS οι οποίες πρακτικά είναι ανίκανες να προστατεύσουν τον εαυτό τους, έστω και με την χρήση RAM, το οποίο δεν επιτυχώς πιστοποιηθεί και για αυτό αναγκάστηκαν να βάλουν sea ram το οποίο φέρει 11 και όχι 21 πυραύλους όπως το RAM, τότε βάζουν ένα ακόμα βαρίδι περιμετρικά των FDI. Για αυτό το ΠΝ χρειάζεται heavy duty κορβέτες και όχι πλοία που σχεδιάστηκαν να κυνηγούν τα ταχύπλοα του Ιράν.

Ο ρόλος των κορβετών και των φρεγατών δεν είναι να αντιμετωπίζουν uav. Ο ρόλος τους είναι να δεσμεύουν περιοχή και να δημιουργούν πλέγμα αντιπροσβασης σε επιφάνεια, αέρα και πυθμένα. FDI, GOWIND, Doha το κάνουν καλά. Τα uav τα αντιμετωπίζεις με άλλα uav, ew. Μην περιμένουν να εκτοξευτεί aster 30, mica ng, aster 15 για κατάρριψη uav. Αυτό θα γίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις. Ακόμα όμως και τα 40km εμβέλεια πυραύλου που λες, όταν θα βρίσκεσαι σε ένα πλέγμα που θα διαμοιράζονται οι πληροφορίες μεταξύ gowind - fdi μέσω cec τότε ο χρόνος που κερδίζεται είναι σημαντικός.

Απλά άλλο είναι να βγει κορβέτα ικανή να προστατέψει τον εαυτό της με mrsam στη αν Μεσόγειο συνοδεία των fdi και άλλο είναι να αναγκάσεις τις fdi να προστατεύουν τις αλουμινοτρατες, επειδή οι ίδιες καλά καλά δεν έχουν mrsam και ακόμα και εάν τους βάλουν και πάλι θα υστερούν λόγω του fcr που δεν προσφέρει αμφίδρομη ζεύξη με τους πυραύλους, αλλά ταυτόχρονη καθοδήγηση μόνο 2 πυραύλων ανά στόχο και τίποτε άλλο εκείνη την στιγμή. 

Η λύση είναι απλή και την έχω γράψει. Κανείς σούμα τα κονδύλια των aav7 (300 mil), των 3 mq9 (400 mil),4η fdi (970mil), 2 bil κορβέτες, πετσοκόβεις στα απολύτως απαραίτητα το upg των meko και έχεις βγάλει κονδύλι 5+ δις για ναυπήγηση άλλων 5-6 φρεγατών FDI με 16 αντί για 32 κελιά στην αρχή. Έχουμε σύνολο 8 fdi 2 ταχυτήτων που σε βάθος χρόνου τις φέρνεις όλες στα ίσια.

Το 27 πάμε 6 epc σκαστοί. Ποια Τουρκία μετά;; Για κάθε fdi θα θέλουν 2 istif και οι αντιπλοϊκούς τους όντως να κάνουν δουλειά.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα κ.Λύκαστρε.......
Επειδή με έχουν τσιτώσει τις τελευταίες 2 βδομάδες οι έλληνες πελάτες, και επειδή έχετε γράψει ότι προτιμάτε να σας ανεβαίνει η πίεση, είπα να στείλω ένα ύποπτο άρθρο από ένα άγνωστο σε μένα σάητ, όπου προσπαθούν να βρούν λύση για τις αλουμινότρατες, και καταλήγει στο ότι πρέπει η κυβέρνηση και το Π.Ν. να διαπραγματευτεί σκληρά με τους νταβατζήδες μας (τους αποκεί, όχι της €υρωπε'ι'κής €νεσης).......
Ωστόσο, - αν και οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες και ετερόφωτες, έχω μια καλή λύση:
Να τις πάρουμε όσο πιό οπλισμένες γίνεται, και όταν κάνουν το παρθενικό τους ταξίδι, να ξεμείνουν στα νησιά, τώρα που δεν θα έχουν όπλα στη στεριά "τι να κάνω μάναμ' χάλασε το ντεμπραγιάζ, και η εξπρέςς σέρβις θέλει πολλά να τις τραβήξει Ελευσίνα, άσε που πρέπει να κατεβάσουμε και τη μηχανή, θα μας πάει πολλά, την αφήσαμε στη Λήμνο,λίγο πιο έξω αρόδου, και να βουλιάξει θα γίνει θαλάμι για χταπόδια και υποβρύχιο τουρισμό".............


https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/07/lcs-class-freedom-think-out-of-bo.html
ξεονδόχωφ

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.και να γράψω και κάτι καλό ως υστερόγραφο, οι νέες μπελχαρά που φτιάχνονται διάβασα ότι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος στη μέση,ώστε να χωράνε περισσότερα κελιά