ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η Ρωσία θα θεωρήσει την αποστολή F-16 στην Ουκρανία «άμεση πυρηνική απειλή»

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε δημόσια ότι η Ρωσία θα θεωρήσει την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως άμεση πυρηνική απειλή. 

 Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ιδιωτικά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία για τους τρομερούς κινδύνους της σχεδιαζόμενης κίνησης να δοθούν στο Κίεβο τα προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη Κατέστησε σαφές ότι η χρήση των F-16 - για τα οποία εκπαιδεύονται τώρα οι Ουκρανοί πιλότοι - ήταν «ένα ακόμη παράδειγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης των γεγονότων.  

«Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να φέρουν πυρηνικά όπλα. «Καμία διαβεβαίωση δεν θα βοηθήσει εδώ».  

«Κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, οι στρατιώτες μας δεν πρόκειται να διευθετήσουν εάν κάθε συγκεκριμένο αεροσκάφος αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένο για την παράδοση πυρηνικών όπλων ή όχι. Θα θεωρήσουμε το ίδιο το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τέτοια συστήματα ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα ». συνέχισε. 

Προειδοποίησε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, και αυτό είναι γεμάτο με καταστροφικές συνέπειες». Ο υπερ-πιστός επικεφαλής διπλωμάτης είπε: «Οι προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία ορίζονται σαφώς στο Στρατιωτικό μας Δόγμα. «Είναι γνωστά, και δεν θα τα επαναλάβω άλλη μια φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: