ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Blackrock και ξερό ψωμί !

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Blackrock και ξερό ψωμί !
 
Στην διαμάχη της Blackrock με την SEC (την Αμερικανική Ανεξάρτητη Αρχή για τα Χρηματιστήρια) επί της εισαγωγής του δείκτη κρυπτονομισμάτων, το τελικό σκορ έληξε με 1-0 και παρά τις θορυβώδεις προαναγγελίες των παπαγάλων του κλασικού τραπεζικού συστήματος, που προδίκαζαν με αγωνία το αντίθετο. 
 
Έτσι από την Δευτέρα, οι πελάτες της Blackrock θα μπορούν να βάζουν στοιχήματα και σε αυτόν τον δείκτη της Wallstreet, που διαμορφώνεται από τις τιμές των κρυπτονομισμάτων τύπου, bitcoin, ether, Riple κλπ αναρχικά ονόματα. .
 
Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ των τεχνολογιών blockchain (όσων τουλάχιστον βλέπουν και λιγο πιο πέρα από την μύτη τους), αυτή η εξέλιξη δεν ήταν όμως έκπληξη αφού::
 
🔺️Η Blackrock έχει την ισχύ της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη, διαχειριζόμενη κεφάλαια ύψους 15.000δισ$. To ΔΣ της Blackrock αποφασίζει αν και πόσο θα ανέβει η τιμή στο πετρέλαιο και πόσο γρήγορα ή αργά θα προχωρήσει η πράσινη και ψηφιακή μεταρρύθμιση του νεοφιλελευθερισμού ver1.0 ή πότε και που θα γίνει η επόμενη σύρραξη τύπου Ουκρανίας για να ρυθμιστούν όλα τα πιο πάνω. Καμία SEC δεν μπορεί να την κερδίσει. (Έγκαιρη ανταπόκριση αυτού του ιστολογίου κάτωθεν στο *).
 
🔺️ Η Blackrock, που ουδόλως ενδιαφέρεται για τα κρυπτονομίσματα, ετοιμάζει επί των ιδίων τεχνολογιών που αναπτύσσονται το δικό της. Η διαφορά από τα υφισταμενα crypto: Θα αντικριζεται με τις τιμές των μετοχών που ελέγχει σήμερα ή Blackrock!
 
Κόλπο γκρόσο μεγαλύτερο και από εκείνο του Νίξον το 71, όταν αποσύνδεσε το δολάριο από τον χρυσό και το σύνδεσε με ...αέρα κοπανιστό. Τα δάνεια και τα κρατικά ομόλογα που συνεχώς αυξάνονται, δίνοντας στον νεοφιλελευθερισμό ver1.0 που ακολούθησε την βάση της επίπλαστης επιτυχίας του μέχρι το 20.
 
Και έτσι να'τος και ο διάδοχος του δολαρίου για να ανταγωνιστεί το αντιδολαριο των BRICS που θα κάνει ντεμπούτο τον Αύγουστο!
 
Γιατί αυτά μας ενδιαφέρουν;;
 
✔️Γιατί το ευρώ στο νέο αυτό διπολικό γεωοικονομικό περιβάλλον, δεν έχει απολύτως καμία τύχη επιβίωσης! Άρα και η ΕΕ, όσο αυτή παραμένει μια αποστεωμένη συγκόλληση κρατών και συμφερόντων γύρω από το ευρώ, χωρίς ουσιαστικά εργαλεία για την κοινωνική της σύγκλιση, πέρα από το πολύ μπλα μπλα επί αυτής.
 
Κατά τα άλλα κάντε ησυχία!
Όλα αυτά παραμένουν ακόμα ψιλά γράμματα για τις "πλατφόρμες" υποψηφίων αρχηγών, υπαρχηγών** και των λαγών τους. Όσων τουλάχιστον δεν "παίζουν " μετοχές Blackrock για να βγει κανένα εξτραδακι.
 
Tι δεν καταλαβαίνεις;; ΕΔΩ....

Τεκμηρίωση της είδησης (Εδώ αυτά δεν περνάνε ούτε στα ψιλά)...ΕΔΩ.
 
** Όπως ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης και λοιπά πετεινά του δάσους. Και ο πρωτοξάδελφος του Τσακαλώτου. Είναι αρχηγόπουλο σε fund που βουτάει σπίτια μαζί με τον Στουρνά ρα.. Δημοκρατικά και "αριστερά" πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: