ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Β' Μοίρα Καταδρομών στον Ασπρόπυργο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Στελέχη των ειδικών δυνάμεων παίζουν ξύλο και πυροβολούν μετά από διαφωνίες για το πρόγραμμα πυρασφάλειας ενώ το Αιγαίο χάνεται. Αλλού έπρεπε να είχατε χρησιμοποιήσει τα όπλα σας εδώ και χρόνια.


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής στην επίλεκτη Μοίρα κομάντος στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στον Ασπρόπυργο καθώς υπαξιωματικός (επαγγελματίας οπλίτης) φέρεται να άνοιξε πυρ (με αβολίδοτα κατά πληροφορίες) και να έριξε χειροβομδίδες κρότου-λάμψης προκαλώντας πανικό, ενώ κράτησε όμηρο και τον διοικητή του.

Το περιστατικό έληξε μετά από ώρα, όπως αναφέρει το protothema.gr, με την επέμβαση της Στρατονομίας η οποία και τον συνέλαβε. Ο υπαξιωματικός παρέδωσε τον οπλισμό του και μίλησε και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος έσπευσε στη Μονάδα μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό.

moira-katadromon-1.jpg


Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο ΕΠΟΠ φέρεται να δυσαρεστήθηκε από κάποια ποινή που του επιβλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε έξαλλος και τα έβαλε με τον διοικητή της Μονάδας ο οποίος κατά μια εκδοχή πίεζε τα στελέχη με τα περίπολα και τις φωτιές.

Ο υπαξιωματικός φέρεται να πέταξε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης μέσα στο Διοικητήριο της Μονάδας, να εισέβαλε σε αυτό και να πήρε όμηρο το διοικητή τον οποίο χτύπησε απειλώντας να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια στιγμή ο διοικητής φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια στελέχους της Β΄Μοίρας Καταδρομών, με άνδρες της Στρατονομίας τελικά να συλλαμβάνουν τον υπαξιωματικό. 

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: